Megjelent: 12 éve

Vetélkedővel formálja az adótudatot az APEH

"Ki rendelt el először adót Magyarországon, vagyis a tized begyűjtését?", "Ki volt Bezerédi István? Ki nevezi ki az APEH elnökét?" - teszi fel kérdéseit az APEH. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2008. december 4-én útnak indította országos vetélkedőjét. A középiskolások számára rendezett többfordulós versenyen a fiatalok "az adózással kapcsolatos ismeretek" témakörében mérhetik össze tudásukat. Az országos döntőre 2009 tavaszán kerül sor, amelyet az MTV is közvetít.

Az adótudat formálása szempontjából kiemelt jelentőségű a tanulók adózási ismereteinek folyamatos bővítése, ezért az adóhatóság részt kíván venni a középiskolás diákok adózási ismereteinek megalapozásában. Lényeges, hogy a következő generációk ne úgy álljanak az adóhoz, mint az adófizetésre kötelezettek jelentős hányada, azaz az adót ne szükséges rossznak tekintsék.

A vetélkedő "szórakoztatva" - a nap mint nap használt internet alkalmazásával - ismerteti meg az adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, a kötelezettségek teljesítésének módját, valamint magát az adóhivatalt.

Az érdeklődők minden szükséges és aktuális információt (nevezés, játékleírás, időpontok, nyeremények) az APEH honlapján, a www.apeh.hu weboldalon, az "Adózásról könnyedén" menüponton keresztül érhetnek el.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter