Megjelent: 11 éve

Vezetői rendszerek a felsőoktatásban

Stratégiai intézményvezetés a felsőoktatásban, valódi mutatószámokra alapozva - ez a témája az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. 2009. január 21-én "Vezetői rendszerek a felsőoktatásban" címmel sorra kerülő szakmai konferenciájának.

images

A magyar felsőoktatási intézményektől hatékony és stratégiai irányítást, korszerű gazdálkodást várnak el a finanszírozók, a hallgatók, és a gazdasági-társadalmi partnerek egyaránt. Az egyetemek, főiskolák felelős vezetői ezért joggal igénylik, hogy rendelkezzenek a megfelelő döntéstámogatással. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 4.1.3 programja keretében megvalósuló Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) projekt ehhez nyújt új, korszerű alkalmazásokat.

Az AVIR projekt elsődleges célja, hogy az intézményvezetések és az ágazati irányítás számára kidolgozza az adattár alapú stratégiai irányítás használatát a minőségi fejlesztés érdekében. Módszertani és informatikai megoldásokat eredményez a projekt a stratégiai mutatószámok gyűjtésére, informatikai kezelésére és vezetői felhasználására. Mindezt a felsőoktatást érintő változások elemzésével alapozzuk meg - ezekről is szó lesz konferenciánkon, ahol az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Educatio Kht. szakértői, hazai és külföldi felhasználók, valamint a hazai felsőoktatási intézmények képviselői is megszólalnak.

A szakmai nap első felében a központi program bemutatása mellett a jelenlévők megismerkedhetnek más ágazatokban már működő vezetői információs rendszerekkel. A szakmai nap előadásai közt szerepel többek közt egy olaszországi nonprofit szervezet, illetve egy pénzügyi szolgáltató intézmény vezetői információs rendszerének a bemutatása is. A konferencia továbi részében kerekasztal-beszélgetéseken ismerthetjük meg a magyar intézményi tapasztalatokat. Az Educatio Kht. képviselői információkat adnak az egyetemek és főiskolák számára megnyíló, vezetői információs rendszerek fejlesztését finanszírozó pályázatokról. Az intézmények február közepéig pályázhatnak ilyen célokra, egyenként 50-100 M Ft értékben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter