Megjelent: 2 éve

Vezetőt vált a Rába Nyrt.

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri székhelyű járműgyártói vállalat vezérigazgatójának május 8-i hatállyal - közölte a cég.

Hetzmann Béla feladata a többi között a Rába csoport működési hatékonyságának és eredményességének, a kutatás-fejlesztés súlyának növelése, az oktatási intézményekkel történő szorosabb kapcsolatok felépítése, a cégcsoporton belül tapasztalható párhuzamosságok megszüntetése lesz.

A vállalat honlapján olvasható szakmai önéletrajza szerint Hetzmann Béla 1995-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem számvitel, vezetésszervezés szakirányán.

2000 és 2013 között a Conquestor Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonosa, ügyvezetője volt. Ezzel párhuzamosan 2003-tól az Euro-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tulajdonosa, 2005 és 2019 között az NC Consulting Pénzügyi és Üzleti Tanácsadó Zrt. tulajdonosa volt, 2008-tól a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

2019 óta a Takarékbank Zrt. felügyelő bizottságának és audit bizottságának elnöke. A Rába Nyrt. igazgatóságának elnöki pozícióját 2020. december 4-e óta tölti be.

A vállalat üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A csoport éves szinten 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el 2020-ban, szemben az egy évvel korábbi mintegy 571 millió forintos adózott eredménnyel. Árbevétele 22,2 százalékkal 38,7 milliárd forintra mérséklődött.

A Rába Nyrt. vezérigazgatói és a Rába Futómű Kft. ügyvezetői pozícióját eddig ugyanaz a személy, Pintér István töltötte be, aki az Nyrt.-ben történt vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Rába Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői pozíciójából is visszalép. A csoport a jövőben e két pozíciót szétválasztja, lehetővé téve a két külön vezető részére azt, hogy teljes energiájukkal a saját területükre koncentráljanak.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek