Megjelent: 8 hónapja

Vezetőt vált a Rába Nyrt.

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri székhelyű járműgyártói vállalat vezérigazgatójának május 8-i hatállyal - közölte a cég.

Hetzmann Béla feladata a többi között a Rába csoport működési hatékonyságának és eredményességének, a kutatás-fejlesztés súlyának növelése, az oktatási intézményekkel történő szorosabb kapcsolatok felépítése, a cégcsoporton belül tapasztalható párhuzamosságok megszüntetése lesz.

A vállalat honlapján olvasható szakmai önéletrajza szerint Hetzmann Béla 1995-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem számvitel, vezetésszervezés szakirányán.

2000 és 2013 között a Conquestor Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonosa, ügyvezetője volt. Ezzel párhuzamosan 2003-tól az Euro-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tulajdonosa, 2005 és 2019 között az NC Consulting Pénzügyi és Üzleti Tanácsadó Zrt. tulajdonosa volt, 2008-tól a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

2019 óta a Takarékbank Zrt. felügyelő bizottságának és audit bizottságának elnöke. A Rába Nyrt. igazgatóságának elnöki pozícióját 2020. december 4-e óta tölti be.

A vállalat üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A csoport éves szinten 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el 2020-ban, szemben az egy évvel korábbi mintegy 571 millió forintos adózott eredménnyel. Árbevétele 22,2 százalékkal 38,7 milliárd forintra mérséklődött.

A Rába Nyrt. vezérigazgatói és a Rába Futómű Kft. ügyvezetői pozícióját eddig ugyanaz a személy, Pintér István töltötte be, aki az Nyrt.-ben történt vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Rába Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői pozíciójából is visszalép. A csoport a jövőben e két pozíciót szétválasztja, lehetővé téve a két külön vezető részére azt, hogy teljes energiájukkal a saját területükre koncentráljanak.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter