Megjelent: 1 éve

Vezetőt vált a Rába Nyrt.

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri székhelyű járműgyártói vállalat vezérigazgatójának május 8-i hatállyal - közölte a cég.

Hetzmann Béla feladata a többi között a Rába csoport működési hatékonyságának és eredményességének, a kutatás-fejlesztés súlyának növelése, az oktatási intézményekkel történő szorosabb kapcsolatok felépítése, a cégcsoporton belül tapasztalható párhuzamosságok megszüntetése lesz.

A vállalat honlapján olvasható szakmai önéletrajza szerint Hetzmann Béla 1995-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem számvitel, vezetésszervezés szakirányán.

2000 és 2013 között a Conquestor Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonosa, ügyvezetője volt. Ezzel párhuzamosan 2003-tól az Euro-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tulajdonosa, 2005 és 2019 között az NC Consulting Pénzügyi és Üzleti Tanácsadó Zrt. tulajdonosa volt, 2008-tól a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

2019 óta a Takarékbank Zrt. felügyelő bizottságának és audit bizottságának elnöke. A Rába Nyrt. igazgatóságának elnöki pozícióját 2020. december 4-e óta tölti be.

A vállalat üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A csoport éves szinten 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el 2020-ban, szemben az egy évvel korábbi mintegy 571 millió forintos adózott eredménnyel. Árbevétele 22,2 százalékkal 38,7 milliárd forintra mérséklődött.

A Rába Nyrt. vezérigazgatói és a Rába Futómű Kft. ügyvezetői pozícióját eddig ugyanaz a személy, Pintér István töltötte be, aki az Nyrt.-ben történt vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Rába Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői pozíciójából is visszalép. A csoport a jövőben e két pozíciót szétválasztja, lehetővé téve a két külön vezető részére azt, hogy teljes energiájukkal a saját területükre koncentráljanak.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook