Megjelent: 3 éve

Vezetőt vált a Rába Nyrt.

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri székhelyű járműgyártói vállalat vezérigazgatójának május 8-i hatállyal - közölte a cég.

Hetzmann Béla feladata a többi között a Rába csoport működési hatékonyságának és eredményességének, a kutatás-fejlesztés súlyának növelése, az oktatási intézményekkel történő szorosabb kapcsolatok felépítése, a cégcsoporton belül tapasztalható párhuzamosságok megszüntetése lesz.

A vállalat honlapján olvasható szakmai önéletrajza szerint Hetzmann Béla 1995-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem számvitel, vezetésszervezés szakirányán.

2000 és 2013 között a Conquestor Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonosa, ügyvezetője volt. Ezzel párhuzamosan 2003-tól az Euro-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tulajdonosa, 2005 és 2019 között az NC Consulting Pénzügyi és Üzleti Tanácsadó Zrt. tulajdonosa volt, 2008-tól a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

2019 óta a Takarékbank Zrt. felügyelő bizottságának és audit bizottságának elnöke. A Rába Nyrt. igazgatóságának elnöki pozícióját 2020. december 4-e óta tölti be.

A vállalat üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A csoport éves szinten 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el 2020-ban, szemben az egy évvel korábbi mintegy 571 millió forintos adózott eredménnyel. Árbevétele 22,2 százalékkal 38,7 milliárd forintra mérséklődött.

A Rába Nyrt. vezérigazgatói és a Rába Futómű Kft. ügyvezetői pozícióját eddig ugyanaz a személy, Pintér István töltötte be, aki az Nyrt.-ben történt vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Rába Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői pozíciójából is visszalép. A csoport a jövőben e két pozíciót szétválasztja, lehetővé téve a két külön vezető részére azt, hogy teljes energiájukkal a saját területükre koncentráljanak.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek