Megjelent: 6 éve

Visszafoglalkoztatott-e a Corvinus?

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint a Corvinus Egyetem végkielégítéssel elküldött, majd visszafoglalkoztatott munkavállalókat. Rostoványi Zsolt rektor azt állította nem tudott róla, a papírokon azonban az ő aláírása szerepel, írja az Index.

A KEHI jelentéstervezete szerint az egyetem több olyan dolgozót foglalkoztatott vissza, akiket röviddel előtte milliós végkielégítéssel küldött el. Többek között ezért is a Corvinus gazdasági nehézségeit nem csak az állami támogatás jelentős csökkenése, hanem a pazarló gazdálkodás is okozta, írja a portál.

Az Index birtokába jutott dokumentumok szerint legalább két esetben előfordult, hogy egy dolgozó munkaviszonyát megszüntették, jelentős végkielégítéssel távozott, majd nem sokkal ezután egy új szerződéssel tovább foglalkoztatták. A visszafoglalkoztatásról szóló iratokat Rostoványi Zsolt rektor írta alá.

A lap megkereste Rostoványi Zsoltot, aki közölte: médiában megjelent állításokra akkor kíván érdemben reagálni, ha megkapja a Kehitől a jelentést, s "így pontosan és egyértelműen megismerheti a KEHI által tett tételes megállapításokat". A rektor közölte, a törvény nem tiltja, hogy ha a közalkalmazott végkielégítést kapott, ismételten a közszférában helyezkedjen el.

Index
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter