Visszalépett a gazdasági miniszterjelölt"/>
Megjelent: 11 éve

Visszalépett a gazdasági miniszterjelölt

Visszalép Vahl Tamás gazdasági miniszteri jelölésétől - jelentette be Podolák György, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke csütörtökön a bizottsági ülés elején.

A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara jelenlegi elnöke Bajnai Gordon utóda lett volna a nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca élén. Legfőbb dolga a gazdasági versenyképesség erősítése lett volna, hogy új befektetők Magyarországra csábításával munkahelyeket teremtsen.

Az uniós források tekintetében azt várta volna tőle Bajnai, hogy ezekkel a pénzekkel a lehető legtöbb munkahelyet lehessen megvédeni a válság hatásaival szemben.

Vahl Tamásnak az alkalmasságát már a napokban megkérdőjelezte a Transparency International nevű korrupcióellenes szervezet a Bajnai Gordon miniszterelnöknek címzett nyílt levélben. A szervezet emlékeztet arra, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három esetben is megbüntette versenykorlátozó magatartás (kartellezés) miatt az SAP Hungary Kft.-t, amelynek a kérdéses időszakban Vahl volt az ügyvezető igazgatója.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter