Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

"Zsíros álláshoz" juttatják rokonaikat a képviselők?

Az MSZP szerint kormánypárti képviselők rokonaiknak juttatnak "zsíros állami állásokat", miközben a munkanélküliek száma folyamatosan nő.

Török Zsolt szóvivő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: bár a Fidesz-KDNP egymillió munkahelyet ígért, az látszik, hogy a kormánypártok képviselői csak hozzátartozóik esetében veszik komolyan a munkahelyteremtést. Felidézte a Blikk pénteki cikkét, amely szerint legalább kilenc KDNP-s országgyűlési képviselő valamelyik rokonát foglalkoztatja közpénzen fizetett parlamenti titkárként. (A napilapnak Harrach Péter frakcióvezető ezt azzal magyarázta, hogy a titkáré bizalmi állás, és a KDNP húszéves tapasztalata, hogy az ilyen munkát legjobban a családtagok tudják elvégezni, ráadásul foglalkoztatásukat nem tiltja törvény.)

A szocialista politikus szóvá tette, hogy amíg kormánypárti képviselők hozzátartozóikat segítik állami állásokkal, addig januárban 93 ezerrel, februárban pedig 34 ezerrel nőtt az álláskeresők száma, ráadásul az OECD-tagállamok közül Magyarország az egyetlen, ahol az év első három hónapjának mindegyikében nőtt a munkanélküliség.

Beszélt arról, hogy a kormány a sztrájkjog korlátozásával és a táppénz maximális összegének megfelezésével is a dolgozókat sújtja. A szocialisták munkás és érdekvédelmi tagozatának alelnöke elmondta: ezért is lesz áprilisban számos, a kormány intézkedései ellen tiltakozó tüntetés, amelyeket az MSZP támogat, május elsején pedig maga is a kabinet "felelőtlen gazdaságpolitikája és pökhendi stílusa" ellen emel szót a Városligetben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter