Megjelent: 3 hete

5 tipp, az egyszerűbb munkavállalói nyilatkoztatásért

Évente több alkalommal is kérheti a HR a munkavállalók nyilatkozatát... Morgolódnak a kollégák, feszültek a HR-esek… Lehet másképp, mutatjuk a tippeket!1.tipp - webes cafeteria nyilatkozatok. A nagy létszámú munkavállalóknál továbbra is terveznek cafeteria juttatásokkal.
A PIRAMIS CAFEm önkiszolgáló programba belépve a munkavállaló akár a mobiltelefonján maga tölti ki a nyilatkozatát. Önállóan is könnyedén megoldhatják a feladatot, mert a belső ellenőrzések segítik őket abban, hogy hibátlan nyilatkozatot készíthessenek.

A gyakorlat azt mutatja, vannak olyan vállalatok, melyek többször is nyilatkoztatnak egy év adott időszakaira vonatkozóan, és ne feledkezzünk meg az új belépő munkatársakról, akik a belépést követően nyilatkoznak a juttatásaikról.
Egy szoftverbevezetést követően fellélegezhet a HR. Töredékére rövidülhet az ellenőrzésre, kapcsolódó adminisztrációra fordított idő.

2. tipp - változás a munkavállaló adataiban.

Házasságkötés, gyermekszületés, bankváltás, új jogosítvány, új lakás… mind-mind olyan élethelyzet, amikor adatváltozást kell jeleznünk kell a HR-nek. Ideális esetben a munkavállaló előveszi a telefonját, készít egy képet pl. a házassági anyakönyvi kivonatáról és becsatolja a PIRAMIS NYILATKOZATaim-ban.

Egy szoftverbevezetést követően a HR megkapja az adatokat, és kizárólag akkor szükséges személyesen találkozniuk a kollégával, amennyiben eredeti, aláírt dokumentumpéldányra van szükség.

3. tipp - apropó adatváltozás infók! Jól jönne, ha kapnánk értesítést arról, hogy lejár a SZÉP kártyánk, pláne a jogosítványunk?

Egy jogosítvány ideális esetben több évente járhat le, ki az, aki ezt rendszeresen ellenőrzi? Aki nem, nyilván örül annak a lehetőségnek, ha a vállalata gondoskodik arról, hogy az Önkiszolgáló HR szoftvere időben figyelmezteti!

De ne álljunk meg itt! Gondoljunk csak pl. egy targoncavezetői engedélyre, melynek megújítása a munkavégzéshez elengedhetetlen. Ez már nem csak egyszerű kényelmi megoldás, a vállalat és a munkavállaló közös érdeke. Szoftverbevezetést követően a vállalat egy kockázati tényező veszélyét akár nullára csökkentheti - pl. hogy a kolléga lejárt gépkezelői engedéllyel dolgozik.

4. tipp - ellenőrzések és segítség a nyilatkozatkitöltés során.

A PIRAMIS Önkiszolgáló HR szoftverekben figyelmeztetések, ellenőrzések, a programkezelést bemutató leírás segíti a munkatársat, hogy sikeresen kitöltse az adatbekérő űrlapot, nyilatkozatát.
Amikor sikerül enyhíteni az adminisztrációs nyomást, a kollégák nem idegenkednek a vállalati bürokráciától. Egy jó webes szoftver már-már játékos élménnyé változtathatja a kollégáknál a sokszor nyűgös nyilatkozást. Egy szoftverbevezetés, és csökken a HR leterheltsége.

5. tipp - vállalati webes szoftverrel fokozható munkavállalói elégedettség.

A nyilatkozattétellel „terhelt” munkatársak maguk oszthatják be, hogy számukra mikor van az a legkedvezőbb időszak, amikor nyugodtan bejelenthet, kitölthet, becsatolhat, egyszóval ügyintézhet. A PIRAMIS Önkiszolgáló HR megoldások megadják ezt a boldogító szabadságot a kollégáknak.

A HR-en elmaradhatnak a kampányszerű túlmunka időszakok, sőt, akár sikerülhet felszabadítani szabad kapacitást új kihívásokra.

Hétköznapi, vagy rutinszerűen újra és újra ismétlődő folyamatoknak tudunk a PIRAMIS Önkiszolgáló HR szoftverekkel új lendületet adni, újraindítva az esetleg akadozó, köhécselő vállalati adminisztrációt.

Az L-SOFT webes szoftvereinél már el is kezdhet tájékozódni a lehetőségekről!
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért ír könyvet egy fejvadász cég vezetője a jövőről?

Beck Zsolt közel 15 éve vezeti a Beck & Partners-t, mely meghatározó szereplője a magyar fejvadász piacnak. A 2019-es év nem csak a szolgáltatásaik... Teljes cikk

3 toborzási tipp, mielőtt elköltjük a pénzt a Facebookon

Nem mindegy, milyen pozícióknál és hogyan vágjunk bele Facebook toborzásba. Kampánycsapatunk 4 éve csak ezzel foglalkozik! Csak az elmúlt... Teljes cikk

5 tipp, az egyszerűbb munkavállalói nyilatkoztatásért

Évente több alkalommal is kérheti a HR a munkavállalók nyilatkozatát... Morgolódnak a kollégák, feszültek a HR-esek… Lehet másképp, mutatjuk a tippeket! Teljes cikk