Megjelent: 1 éve

5 tipp, az egyszerűbb munkavállalói nyilatkoztatásért

Évente több alkalommal is kérheti a HR a munkavállalók nyilatkozatát... Morgolódnak a kollégák, feszültek a HR-esek… Lehet másképp, mutatjuk a tippeket!1.tipp - webes cafeteria nyilatkozatok. A nagy létszámú munkavállalóknál továbbra is terveznek cafeteria juttatásokkal.
A PIRAMIS CAFEm önkiszolgáló programba belépve a munkavállaló akár a mobiltelefonján maga tölti ki a nyilatkozatát. Önállóan is könnyedén megoldhatják a feladatot, mert a belső ellenőrzések segítik őket abban, hogy hibátlan nyilatkozatot készíthessenek.

A gyakorlat azt mutatja, vannak olyan vállalatok, melyek többször is nyilatkoztatnak egy év adott időszakaira vonatkozóan, és ne feledkezzünk meg az új belépő munkatársakról, akik a belépést követően nyilatkoznak a juttatásaikról.
Egy szoftverbevezetést követően fellélegezhet a HR. Töredékére rövidülhet az ellenőrzésre, kapcsolódó adminisztrációra fordított idő.

2. tipp - változás a munkavállaló adataiban.

Házasságkötés, gyermekszületés, bankváltás, új jogosítvány, új lakás… mind-mind olyan élethelyzet, amikor adatváltozást kell jeleznünk kell a HR-nek. Ideális esetben a munkavállaló előveszi a telefonját, készít egy képet pl. a házassági anyakönyvi kivonatáról és becsatolja a PIRAMIS NYILATKOZATaim-ban.

Egy szoftverbevezetést követően a HR megkapja az adatokat, és kizárólag akkor szükséges személyesen találkozniuk a kollégával, amennyiben eredeti, aláírt dokumentumpéldányra van szükség.3. tipp - apropó adatváltozás infók! Jól jönne, ha kapnánk értesítést arról, hogy lejár a SZÉP kártyánk, pláne a jogosítványunk?

Egy jogosítvány ideális esetben több évente járhat le, ki az, aki ezt rendszeresen ellenőrzi? Aki nem, nyilván örül annak a lehetőségnek, ha a vállalata gondoskodik arról, hogy az Önkiszolgáló HR szoftvere időben figyelmezteti!

De ne álljunk meg itt! Gondoljunk csak pl. egy targoncavezetői engedélyre, melynek megújítása a munkavégzéshez elengedhetetlen. Ez már nem csak egyszerű kényelmi megoldás, a vállalat és a munkavállaló közös érdeke. Szoftverbevezetést követően a vállalat egy kockázati tényező veszélyét akár nullára csökkentheti - pl. hogy a kolléga lejárt gépkezelői engedéllyel dolgozik.

4. tipp - ellenőrzések és segítség a nyilatkozatkitöltés során.

A PIRAMIS Önkiszolgáló HR szoftverekben figyelmeztetések, ellenőrzések, a programkezelést bemutató leírás segíti a munkatársat, hogy sikeresen kitöltse az adatbekérő űrlapot, nyilatkozatát.
Amikor sikerül enyhíteni az adminisztrációs nyomást, a kollégák nem idegenkednek a vállalati bürokráciától. Egy jó webes szoftver már-már játékos élménnyé változtathatja a kollégáknál a sokszor nyűgös nyilatkozást. Egy szoftverbevezetés, és csökken a HR leterheltsége.

5. tipp - vállalati webes szoftverrel fokozható munkavállalói elégedettség.

A nyilatkozattétellel „terhelt” munkatársak maguk oszthatják be, hogy számukra mikor van az a legkedvezőbb időszak, amikor nyugodtan bejelenthet, kitölthet, becsatolhat, egyszóval ügyintézhet. A PIRAMIS Önkiszolgáló HR megoldások megadják ezt a boldogító szabadságot a kollégáknak.

A HR-en elmaradhatnak a kampányszerű túlmunka időszakok, sőt, akár sikerülhet felszabadítani szabad kapacitást új kihívásokra.

Hétköznapi, vagy rutinszerűen újra és újra ismétlődő folyamatoknak tudunk a PIRAMIS Önkiszolgáló HR szoftverekkel új lendületet adni, újraindítva az esetleg akadozó, köhécselő vállalati adminisztrációt.

Az L-SOFT webes szoftvereinél már el is kezdhet tájékozódni a lehetőségekről!
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ÚJ ÉV, ÚJ KÖNYVELÉSI SZOFTVER?

A cégvezetők, gazdasági szakemberek sokszor az év végi üzleti záráskor szembesülnek azzal, hogy az egész éven át használt könyvelési szoftverük... Teljes cikk

Hogyan (ne) toborozz egy virtuális állásbörzén?

A tavalyi év nem kedvezett a toborzási rendezvényeknek, így az álláskeresés is szinte teljesen az online platformokra korlátozódott. Teljes cikk

Útnak indult Rakonczay Gábor, aki a világon elsőként SUP-on szeli át az Atlanti-óceánt!

Rakonczay Gábor megkezdte hetedik transzatlanti expedícióját a Kanári-szigeteki Gran Canariáról, ennek keretében a világon elsőként egy saját maga... Teljes cikk