Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

5 titok, amit a sikeres HR-esek nem szoktak elárulni

Csak nem te is summa cum laudéval végezted el a főiskolát? Ez esetben engedd meg - ha még csak így, a monitoron keresztül, képletesen is -, hogy gratuláljunk, de ez még korántsem elég ahhoz, hogy igazán sikeres lehess a mindennapi munkádban! Lehet, hogy a teljes öt év elmélete a kisujjadban van, viszont az igazán sikeres HR-sek olyan praktikákat is bevetnek, amelyeket nem feltétlen írnak meg a vastag tankönyveket gyártó professzorok. Az alábbiakban 5 olyat veszünk górcső alá, amelyekre talán még soha sem gondoltál korábban, hogy a segítségedre lehetnek!

1.Legyél szuperkedves!

Még akkor is, ha egyébként nem rólad mintázták a közvetlenség szobrát! Az állásinterjúra érkezők döntő többségében eszméletlenül munkál a vizsgadrukk, pláne veled szemben, hiszen rajtad múlik álmaik állása/fizetése. Érdemes ebben a helyzetben csavarni egyet a történeten, és szinte barátian hozzáállni a jelentkezőkhöz, eloszlatni a zavarukat, hiszen a nyugodt emberek sokkal közlékenyebbek is! Neked pedig pont az a célod, hogy a lehető legtöbbet megtudj róluk, amire lássuk be, akkor van a legtöbb esély, ha gátlásoktól mentesen mernek beszélni. Akár olyan információkra is fény derülhet ilyenkor, amit egyébként nem mondanának el, és pont ezek lehetnek a legfontosabbak számodra!

2.Legyél megbízható!

Mint a cégvezetés és a munkavállalók közti mediátornak, a Te célod, hogy mindkét fél maximálisan megbízzon benned, így ügyesen kell lavíroznod (és rendszerezni az információkat), hogy egyik fél se érezze azt, hogy egyes esetekben a másik tábornak kedvezel. Legyél tehát vérbeli diplomata!

3.Válj csapattaggá!

Nagyon fontos, hogy ne te legyél az a HR-s, aki egész nap ki sem mozdul az elefántcsonttornyából, ahol „semmit sem csinál” - legalábbis a többiek szerint! Vegyülj el a munkavállalók közt, érzékeld, hogy mi van a levegőben, hogy mik az igényeik (ha bulit, csapatépítőt szeretnének, szervezz nekik!), érdeklődj felőlük, hisz tudod, éppenséggel nem ők vannak a HR-menedzserért!

4.Válj szakmabelivé!

A szakzsargon, a munkafolyamatok elsajátítása ahhoz is közelebb vihet, hogy jobban megérthesd a munkavállalók problémáit, hiszen jobban tisztában leszel a konkrét projektek kritikus pontjaival.

5.Növeld az elköteleződést!

Magadnak és a cégnek is az az előnyös, ha a dolgozók nem távoznak idő előtt a fedélzetről. Ennek egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja, a cég iránti lojalitás növelése lehet. Hogyan? Például azzal, hogy a céget nemcsak a napi nyolc óra, hanem a szabadidő minősége is foglalkoztatja. A napi egyszeri, immár több mint 500 sportlétesítményben korlátlan sportolást nyújtó All You Can Move SportPass pont egy ilyen szolgáltatás. Egyrészt nem nehéz átvinni a vezetőségen, hiszen egy fillérjébe sem kerül a cégnek, ugyanakkor ha van rá keret és a munkáltató beszáll a költségekbe, úgy kész ajánlattal és a szolgáltatás eredményességét alátámasztó számadatokkal a zsebünkben kopogjunk be a főnökeinkhez. Illetve felhozhatjuk azt is érvként, hogy egyre több konkurensünk tesz hasonlóképp, nem éppen a legjobb döntés így lemaradni.
Follow hrportal_hu on Twitter

Budapest Marriott Hotel

A Budapest Marriott Hotel több 25 éve ikonikus helyszíne a hazai és nemzetközi rendezvényeknek. A szálloda festői környezetben, páratlan, folyóra néző kilátással, valamint modern, pezsgő és innovatív belső látványvilággal, a magyar vendégszeretet hagyományaihoz hűen várja vendégeit.