kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

A co-working új formája: Otthon, barátokkal

Bár a kávézók, co-working irodák és a könyvtárak remek helyek, egyre több távmunkás inkább a barátaival dolgozik együtt, otthon.

home office barátok bbc-

Amikor Lotte Elsa Goos gyermekkönyvíró úgy érzi, nincs ihlete, meghívja barátait egy kis otthoni közös munkára brooklyni nappalijába.

"Rájöttem, hogy ez a módszer hozzájárul, hogy sokkal jobban érezzem magam, és a hatékonyságomat is növeli" - mondja. "Igazi előrelépés az egyedül otthon végzett munkához képest."

Goos 2019-ben kezdte ezt a gyakorlatot, akkor még a nigériai Lagosban élt. Barátai, akik a lakásában éjszakáztak, másnap együtt dolgoztak a nappalijában. Fő munkatársai írótársak és más ismerősök, akiknek Goos szereti a kisugárzását - köztük például egy pszichológusét, aki egy civil szervezetet vezet.

A közös munkaülések ad-hoc jönnek létre, Goos akkor hívja át az embereket, amikor ő vagy a többiek úgy érzik, elakadtak a projektjeikben, vagy egyszerűen csak találkozni szeretnének.

A Gallup 2021-es, 9000 teljes munkaidőben dolgozó amerikai munkavállaló körében végzett felmérése szerint a hagyományos irodai munkavégzéssel szemben a távmunka legnagyobb előnyei közé tartozik a személyes és a munkahelyi kötelezettségek összeegyeztetésének rugalmassága (ezt a válaszadók 37%-a említette), a jobb közérzet (44%) és az ingázás megszűnése (52%).

Egyes munkavállalók azonban a hagyományos távmunka egyik fő hátrányaként elszigeteltségről is beszámoltak. Erre a problémára megoldás lehet a másokkal való közös munka. Az emberek gyakran kávézókban, könyvtárakban vagy co-working (cen)terekben gyűlnek össze. 

Ezek a helyszínek azonban nem rendelkeznek számos kulcsfontosságú előnnyel - véli a Hollandiában élő Eowyn Dean, aki a külső helyszínek helyett otthonába szervez munkaüléseket.

Látni, hogy barátai hogyan strukturálják a munkanapjaikat, hogyan motiválják önmagukat és hogyan zsonglőrködnek a feladatokkal, “igazi inspirációs forrást jelent" - mondja Eowyn Dean. "Minél több különböző típusú dolgot látsz kontextusba helyezve, annál többet gondolsz arra, hogy "ó, ezt talán én is be tudnám építeni abba, amit én csinálok”! 

Dean további előnyként említi a költségmegtakarítást is, például azt, hogy nem kell étkezésre költeni külső létesítményekben - írja a BBC.

Dean projektmenedzser és UX-dizájner, 2014-ben kezdett el otthoni co-workinggel foglalkozni, amikor az Egyesült Államokban, Dél-Karolinában élt. Dolgozott már együtt üzleti intelligenciával foglalkozó szakemberrel, start-up cég programozójával, de idősek otthonának munkatársával és egy jógaoktatóval is.

Dean nagyra értékeli a lehetőséget, hogy keresztezheti a barátai munkáját a sajátjával.

Szívesen tart például szünetet a kódolásban, hogy kipróbáljon egy-egy új jógapózt, vagy véleményt mondjon egy üzleti tervről. Rotterdamban az egyik közös munkamegbeszélés egy művésszel oda vezetett, hogy egy projektben besegített szinkronizálni, ami egészen új érdeklődési kört nyitott számára a szinkronszínészet iránt.

Goos szerint a barátai körében végzett munka egyértelműen növeli a teljesítményét. A Pomodoro technika néven ismert módszert alkalmazza, amelynek során a munkatársak 25 perces, koncentrált munkameneteket alakítanak ki, amelyeket azzal kezdenek, hogy elmondják egymásnak, mit terveznek elérni a következő intervallumban. "Van valami erő abban, hogy hangosan kimondod a vállalásaidat egy másik embernek. Arra késztet, hogy valóban tartsd is magad hozzájuk" - mondja.

Dean nagyra értékeli, hogy egész nap a munka, a pihenés és a társasági élet határán mozoghat.

Számára azonban a legfontosabb előny az, hogy a barátai életének egy másik fontos oldalát is láthatja. Az otthoni közös munka ugyanis lehetővé teszi, hogy a megszokott társasági eseményeken túl olyan területeket is együttműködjenek, ami fontos számukra az életben.

Fordította: Willin-Tóth Kornélia

Fotó: unsplash.com

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az irodában vagyok, tehát dolgozom! - avagy miért is kell bejárni a munkába?

Az RTO (return-to-office, azaz vissza az irodába) programokkal kapcsolatos érdekes jelenségekre hívja fel a figyelmet a BambooHR kutatása. A... Teljes cikk

A hibrid dolgozók egészségesebbek és produktívabbak, mint az otthonról dolgozók

Egy felmérésben több mint 4700 dolgozót és a munkaadójukat kérdezték meg, hogy mennyi produktív időt veszítettek el a távollét és a jelenlét... Teljes cikk

Megszünteti a 4 napos munkahetet a Libri is

A Magyar Telekom után a 4 napos munkahéttel kísérletező másik cégnek, a Librinek sem jött be a munkaidő-modell. Teljes cikk