kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

A dolgozói megtartásra költött pénz kifizetődik - Lambert Zoltán, WTS Klient

A négy nagy nemzetközi könyvvizsgáló céghez zárkózna fel a magyar alapítású, jelenleg 120 fővel működő WTS Klient. Lambert Zoltánt annak kapcsán kérdeztük, hogy holdingcégükben többségi tulajdont szerzett egy prágai befektető, új HR stratégiával, új HR igazgatóval és több új szakterületi vezetővel vágnak neki a következő időszaknak.

Lambert Zoltán-

Mit jelent a cégük életében, hogy egy cseh pénzügyi befektető, az ARX Equity Partners többségi tulajdonos lett?

Cégcsoportunk 24. éve működik, egyik alapítója vagyok. Organikusan, kis lépésekkel váltunk 120 fős szervezetté. 2013 óta a WTS Global, a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatának kizárólagos magyarországi tagjaként is működünk. Szeretnénk nagyot lépni. Eddig évente 8-10 százalékkal nőtt a létszámunk, most 3 év alatt organikusan és felvásárlásokkal 350-400-ig szeretnénk eljutni. Ebben szakmailag és pénzügyileg is támogat bennünket új többségi tulajdonosunk.

Cél a négy nagy multinacionális könyvvizsgáló adótanácsadó céghez való felzárkózás?

Már most versenytársai vagyunk ezeknek a cégeknek, de valóban szeretnénk egy nagyobb előrelépést. A WTS Németországban az ötödik legnagyobb szereplő, árbevételben közel van a négy nagy könyvvizsgálóhoz.

Ezt jelzi, hogy új felügyelőbizottsági elnökük az a Robert Stöllinger, aki több mint 25 évig vezette a KPMG-t?

Robert Stöllinger, olyan név, amely növeli a reputációnkat. Örülünk, hogy csatlakozott hozzánk. Emellett hat partneri/vezetői kinevezés is történt, április közepétől pedig új HR vezető érkezett hozzánk Drávai Gabriella személyében. Jelentős szakmai tapasztalata van toborzásban, munkaadói márkaépítésben, HR tanácsadásban. Megújítjuk HR stratégiánkat is.

Hogyan néznek ki ennek a stratégiának a körvonalai? 

Azt látjuk, hogy a jó szakemberek a piacon nehezen mozdíthatóak, a megtartásra fordított összegek kifizetődnek. Éppen ezért tovább erősítjük az elkötelezettséget és a lojalitást. 

A toborzásban még nagyobb hangsúlyt helyezünk az egyetemi kapcsolatokra, mert ez az egyik legjobb humán befektetés. A Budapest Gazdasági Egyetemen workshopokat tartunk cégünkről, ebbe bevonjuk pályakezdő kollégáinkat is, akik hitelesen tudják elmondani, miért szeretnek nálunk dolgozni. Aki pedig gyakornokként belekóstol nálunk a munkába, gyorsan megtapasztalja, hogy mennyire van ez így a valóságban. Gyakornoki programunkat új elemekkel egészítjük ki, már a másodéves hallgatóknak is felajánljuk a heti 12 órás tapasztalatszerzést. Szeretnénk több gyakornokot megnyerni, akik diplomázás után nálunk kezdhetik pályafutásukat. A tehetséges egyetemistákért nagy a verseny a könyvvizsgáló, adótanácsadó cégek között és a shared service centerek is vonzanak el fiatalokat.

Hogyan jellemezné cégüket, mint munkaadót?

Hiába vagyunk már egy 100 fő feletti szervezet, a családias légkör, a személyesség megmaradt. Figyelünk arra, hogy egyensúly legyen munka és magánélet között, még csak íratlanul sem várjuk el, hogy valaki a szabadidejében dolgozzon. Igazodunk a munkavállalói igényekhez, a munkahét felét bárki dolgozhatja home office-ból. Most éppen Zuglóban, a Stefánia úti irodánk új funkciójának kialakításán dolgozunk. Növeljük a közösségi tereket, az irodát csapatmunkára, személyes találkozásokra még alkalmasabb térré tesszük.
Méretben már akkorák vagyunk hogy belső karrierutakat is tudunk kínálni a munkavállalóinknak. A mostani partneri és vezetői kinevezések is azt mutatják, hogy előre lehet lépni, és ha tovább bővülünk, akkor újabb pozíciók nyílnak meg.
Szlogenünk az „Egyedi. Akárcsak Te.” Befogadó, sokszínű munkahely vagyunk, várunk minden szakmailag különleges képességű pályázót.
Munkánkat a díjak is jelzik, ennek a munkaadói márkaépítésben is megvan a szerepe. Kétszer el elnyertük a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Megbízható munkaadó címét.

 

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mi vonz a munkahelyre és mi tart ott? Itt egy friss kutatás

A munkahelyi elégedettséget meghatározó tényezők toplistáján meglepő a közösséghez és kommunikációhoz kapcsolódó elemek túlsúlya: szellemi... Teljes cikk

A személyre szabott ajánlat a dolgozóknak is jár! - egy HR-vezető útmutatása

A munkavállalók ma már ritkán horgonyoznak le hosszabb ideig egy munkahelyen. A K&H HR-igazgatója szerint azonban ennek sok esetben nem a váltási... Teljes cikk

Együttműködés, őszinteség és az elmaradhatatlan AI - így építsd a munkáltatói márkát

A HR és a marketing együttműködése, a valóságnak megfelelő, vonzó bemutatás és a legújabb technológiák bevetése – ezeket a kulcsfontosságú... Teljes cikk