Szerző: Szarka Dóra Megjelent: 9 hónapja

A fotón múlik, hogy behívnak-e állásinterjúra

Meghatározó lehet az önéletrajzba szánt fénykép megválasztása a sikeres jelentkezés szempontjából. Egy borértékesítői munkakörre jelentkező előnnyel indulhat, ha borospohárral a kezében szerepel a CV fotóján, azonban egy szoftverfejlesztő nem feltétlenül kelt jó benyomást a szőlőtőkék között. Cikkünkben arra kerestük a választ, az önéletrajzban a fénykép kulcsfontosságú-e vagy mellékes tartalomelem, inkább kiegészítő infót ad a jelentkezőről vagy eldöntheti, behívják-e következő körre?

images

Az álláskeresés egy verseny, ahol annak függvényében választanak a jelentkezők közül, hogy ki tud többet nyújtani a munkaerőpiacon. Az első, meghatározó kapcsolatfelvétel a cég és az álláskereső között az önéletrajz. Ezzel dől el, egyáltalán sor kerül-e telefonos megkeresésre, személyes találkozásra, amikor a jelentkező lehetőséget kap arra, hogy részletesebben bemutassa, „eladhassa” szakismeretét, személyiségét, kompetenciáit a pozíció elnyerése érdekében. Ebben a folyamatban tehát kulcsszerepet kap az önéletrajz. Egy önarcképet is tartalmazó CV sokat árul el a jelentkezőről: nemcsak a kinézetét ismerhetjük meg általa, hanem az attitűdjére, személyiségére is lehet következtetni belőle. Egy gondosan beállított, megvilágított fényképnél például látszik, hogy az illető ügyel a részletekre, egy tv előtt lekapott képen viszont az ember igénytelenséget sugall.

Biztos kell a CV-be fotó?

Felmerülhet a kérdés, kell-e egyáltalán az önéletrajzba fotót elhelyezni. Nem elegendő-e a személyes adatokat, iskolákat, ismereteket és korábbi munkahelyeket feltüntetni? Fazekas Éva, a Jobangel néven publikáló blogger szerint mindig legyen a CV-ben fotó, mivel arcot ad a jelentkezőnek. Egy fényképes CV személyessé teszi az önéletrajzot, az ember jelenlétét sugallja, szemben a fénykép nélkülivel, ami “csak” egy papír vagy megnyitott dokumentum érzetét kelti. Emellett azért is érdemes fényképes CV-vel megpályázni egy állást, mert ahol például diszkrimináció merülhet fel, ott egy szűrő is, amivel elkerülheti a jelölt a felesleges állásinterjúra járást. „Ahol vélhetően nem felelne meg egy idősebb vagy egy cigány, esetleg egy kevésbé dekoratív jelölt, onnan a fényképe alapján eleve nem fogják keresni. A jelölt pedig megkíméli magát egy felesleges utazástól, állásinterjútól, csalódástól. Nem örülök, hogy ez is egy szempont, de sajnálatos módon az” - fogalmazott Fazekas Éva, blogger.
Prancz ÁdámPrancz Ádám ma fotós, korábban kiválasztási folyamatokban is részt vett

A témában megkérdeztük Prancz Ádám portréfotóst is, aki korábbi szakmájában rendszeresen vett részt kiválasztási folyamatban. „Mikor egy pozícióra beérkezett száz-százötven szinte ugyanolyan szakmai múlttal, tudással rendelkező jelentkező önéletrajza, sokszor a fénykép alapján döntöttük el, kit hívjunk be meghallgatásra” - meséli Prancz Ádám, fényképész - „Azokat azonnal kiszűrtük, akiknek vállalhatatlan CV képük volt, például a fürdőszobai koszos tükörben, atlétatrikóban pózoló értékesítőt vagy a barátnőjét a fénykép feléről levágó pályázót. Titkárnői állásnál pedig a dekoltázs számított döntő tényezőnek.” A fényképésztől megtudtuk, hogy Németországban sok cégnél külön kérik, hogy az önéletrajzon ne szerepeljen fotó, Magyarországon viszont a legtöbb helyen elvárt, sőt, sokszor ezen múlik, behívják-e személyes találkozóra a jelentkezőt.

Még mindig az öltöny/blézer-ing/blúz kombináció a nyerő

„A fényképen általában nőknek-férfiaknak egyaránt galléros blúzt, inget, és fehér vagy más semleges hátteret szoktam javasolni. Ruházatnál az is szempont lehet, milyen állásra jelentkezünk. Egy fizikai munkával is járó állásnál az öltöny-nyakkendő még fényképen sem hiteles, hölgyeknél szintén furcsán hat egy kosztümös kép felszolgálói állásra. A garbó kifejezetten tilos, mert nagyon rosszul sikerült képek készülnek vele, egy “lefejezett” ember látszatát kelti. Fontos, hogy a fénykép kifejezetten CV-re készüljön. Hiába sikerült jól egy kép egy díjkiosztón, színházi folyosón, a képen látszik, hogy nem önéletrajzba szánták. A magam részéről a “menedzseresen” karba tett kezet, lazán kigombolt zakót ábrázoló képeket visszásnak tartom.” - tudtuk meg Fazekas Évától, a Jobangel bloggerétől.

Hasonló véleménnyel volt a HR Portál által megkérdezett Prancz Ádám, önéletrajz-fényképész is. Tapasztalatai szerint a zakó vagy blézer szép keretbe foglalja az arcot, de a nyakkendő nagyon hivatalossá teszi a képet. Túl se kell lőni a célon - pozíción -, autószerelőnek például nem szükséges öltönyben fotózkodnia, de multis környezetben a hivatalos formát, az ing-zakó kombinációt érdemes használni. „Kockás ingben is lezserebbnek tűnik az illető, de mégis ad a képnek egyfajta komolyságot. Ezt inkább fizikai szakmáknál javasolnám, bár egyre több start-up cégnél és IT területen dolgozó szakembernél látom ezt a fajta fotózási stílust” - tudtuk meg Prancz Ádám, portré fényképésztől, aki elmondta, a jogi, ill. a közép- és felsővezetői területekre előnyös a félmosoly a képen, a nagy mosoly például a stewardesseknek szükséges. Ugyancsak a légiutaskísérőknél van szükség az egész alakos fotóra, másnál elég az arckép, mivel ez ad lényegi információt a jelöltről.

Tudat alatt megy át a kép üzenete

Prancz Ádám, fényképész szerint egy jó portréval jobb eséllyel indul a jelentkező. Tudat alatt megy át, amit a kép sugall a személyről. A testtartás nagyon fontos, más az üzenete, ha széken ülve fényképezik - amitől görnyedtté válhat a testtartása -, és más, mikor kiemeli a mellkasát, ami büszke, magabiztos ember hatását kelti; a karba tett kar viszont zárkózottságot sejtet. „Komolyabb állás megpályázásához elengedhetetlen a jó CV fotó. Aki profizmust akar sugallni az önéletrajzával, annak érdemes hivatásos fényképésszel elkészíttetnie a CV fotóját. Egy fotóssal elkészített fénykép azt üzeni, hogy az álláskereső megadta a módját a jelentkezésnek, a részletekre is igényes. Ugyan ma már kiváló minőségű képeket lehet készíteni okostelefonnal is, azonban otthon nem tudjuk ugyanazt a hatást elérni, mint egy fotóstúdióban. A műteremben például a nyakkendőnkhöz vagy a blúzunk színéhez passzoló megvilágítást kérhetünk, vagy amilyen színnel az önéletrajz fontos pontjai ki vannak emelve. Mindez még professzionálisabbá teszi a CV-t. Egy telefonnal készült kép esetében ezzel szemben a HR-es nem tudja, miért van gagyibb hatása, csak érzi, hogy egyszerűbb az egész. Az aluljárós fotók minőségéről és üzenetéről meg már ne is beszéljünk” - mondta ez Prancz Ádám, portré fényképész.

Drága autó mellett nem érdemes pózolni

Fazekas Éva, bloggert kérdeztük arról, milyen kerülendő példákkal találkozott eddig: „A rossz példák közé sorolnám az érettségi ballagási képet egy egyetemet végzett jelöltnél, a partiruhában, partisminkkel, buliban készült, illetve a portrénak szánt, de erősen dekoltázs-hangsúlyos képeket. A drága vagyontárgyakat mutató képek szintén visszásak, például ha egy jelölt a sokmilliós autójának támaszkodva, vagy saját kertjének medencéje mellett fotózva ábrázolja magát, az mindenképpen egy kérkedő, hiú embert mutat, ami lehet, hogy nem igaz, de a kép ezt sugallja, ezért kerülendő. Különösen kínos, ha ráadásul nem is az övé az adott vagyontárgy.”
jobangelFazekas Éva rettenetes fotókat látott már önéletrajzokon

Ne legyen túl régi a kép

Mindkét megkérdezettünk egyetértett abban, hogy lehetőleg 1-2 évesnél régebbi kép ne kerüljön az önéletrajzba. Olyan portré képet érdemes választani, amelyről bárki felismerné, az aktuális hajviseletében, hajszínében, szemüvegében ábrázolja.

A CV kép félre is vezethet

„Elő szokott fordulni, hogy a cégek következtetéseket vonnak le az önéletrajzi fotóról, azonban ezt nem tartom jó módszernek, mert általában ezek a feltételezések tévesek is lehetnek. Egyáltalán nem biztos, hogy a komor arckifejezés komor embert takar, és a mosolygós lány az életben is mosolygós. Személyiségjegyekre sem érdemes következtetni, mivel a fotózás egy olyan műfaj, amikor szerepet játszunk. Arra biztatom a kiválasztókat, hogy még egy rosszul sikerült kép esetén is hallgassák meg a jelöltet állásinterjún, ha egyébként a CV tartalma alapján érdemesnek ítélik őt.” - mondta el a véleményét Fazekas Éva, a Jobangel blog írója.

Álláskeresés előtt érdemes a Linkedinen, Facebookon elhelyezett profilképet is aktualizálni

Fazekas Éva, blogger szerint érdemes a Linkedinen a CV-n is alkalmazott fotót használni, emellett a Facebookon érdemes lezárni az ismeretlenek elől a fényképalbumainkat, a profilkép és fedőkép (cover photo) pedig inkább legyen semleges. A profilkép a jelenlegi külsőnket mutassa, az épp aktuális frizurával, és ne mutasson többet, mint a CV-kép: ne legyen fürdőruhás, sokat sejtető hátteres kép itt sem, legalábbis publikus, mindenki számára elérhető módon. Prancz Ádám, fotós úgy látja, egyre többen ugyanazt a fotót állítják be profilképnek a Linkedinen, mint amit az önéletrajzba másolnak be, mivel a Linkedin egy online CV, egy üzleti kapcsolatépítős oldal, így ott sem mindegy, milyen kép alakul ki az egyénről.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sztrájkolnak az Amazon olaszországi dolgozói a Black Friday napján

Emberségesebb munkafeltételeket és jobb bérezést követelnek maguknak az Amazon internetes kereskedelmi óriás olaszországi dolgozói, akik a Black... Teljes cikk

Folytatják a nyomozást egy iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben

Az ügyészség a rendőrség döntését felülbírálva a nyomozás folytatását rendelte el az V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő... Teljes cikk

Szabadságra ment a zaklatással vádolt Disney munkatárs

John Lasseter, a Pixar stúdió alapítója bocsánatot kért és fél év szabadságot vett ki, miután kiderült, hogy ölelgette munkatársait, amivel... Teljes cikk

Felfüggesztett börtönt kapott egy somogyi tanár diákok bántalmazásáért

Egy év öt hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól a... Teljes cikk

Vezetőváltás a GROW Csoport élén

Ez év őszétől Sanjay Gupta vette át Magyarország egyik legnagyobb, 100 százalékban hazai tulajdonú szervezet- és humán fejlesztési cégcsoportja, a... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár