Megjelent: 12 éve

A képzési terv alapja: önismereti teszt

Sokszor mondogatjuk, hogy szeretnénk változtatni, de valahogy nem megy. Arra várunk, hogy valaki megmondja, min és hogyan kellene változtatni. Ebben segít a Captain Analízis és Szubjektív teszt azzal, hogy számos olyan kérdésre választ ad, amelyek valamilyen önismereti problémákból fakadnak.

Felismerni a saját hibáinkat, rossz döntéseinket, szembenézni a rossz szokásokkal, kevésbé előnyös személyes vonásainkkal, vagy viselkedési módjainkkal, nem könnyű. Sok esetben mi magunk nem akarjuk, vagy nem tudjuk felismerni. Nehéz szembenézni a gyengeségekkel.

A változás első lépése azonban minden esetben az, hogy tisztán lássunk: mi az, amin változtatni szeretnénk? Ó és persze akarjunk is változtatni, hiszen motiváltság híján felesleges minden erőlködés. Szükséges a saját elhatározás, akarat. Sok esetben azt érezzük, hogy bizonyos szituációk visszatérően felbukkannak az életünkben, amelyeket negatívnak vagy kellemetlennek érzünk, de valódi okát nem ismerjük.

Másokkal való kapcsolatainkban sokszor kerülhetünk félreértésbe, rosszul vagy kevésbé hatékonyan reagálunk bizonyos viselkedésmódokra. Amíg nem ismerjük a kellemetlen szituációk kiváltó okát, vagy amíg csak a másik félben keressük a hibát, addig a helyzet várhatóan visszatér majd, talán más kontextusban, más személyekkel, de a szituációt hasonlónak érezzük majd.

Megoldást hozhat a Captain teszt

Komoly motiváltságot igényel a gyenge pontjaink megismerése után, hogy a kellemetlen állapotot meg akarjuk szüntetni. Ennek következtében lehetünk képesek változni, változtatni. A Captain Analízis és Szubjektív tesztekkel számos olyan kérdésre választ kaphatunk, amelyek valamilyen nehézségből fakadnak. Érezzük, hogy nehézségeink vannak a napi munka terén, konfliktusunk van kollegákkal, nem tudjuk teljesíteni az elvárásokat, de bármennyit is gondolkodunk rajta, nem tudjuk az okokat, a megoldást. A szakemberek számos eszközzel segíthetik önismeretünk javítását. Akár egy önismereti tréning, akár teszt legyen az eszköz, rávilágítanak arra, hogy melyek azok a pontok, amelyek problémásak lehetnek.

A fejlesztést tekintve a vállalatok esetében a kiindulási pont mindenképpen az adott személlyel szemben támasztott követelmények, a munkaköri sajátosságok és feladatok. A személyes képességek felmérése megmutatja, hogy mik az erősségek, fejlesztendő területek. Ez olyan alapot nyújt, amelyre építhet a vállalat, megtervezheti a képzési programokat, tréningeket, fejlesztési terveket tud összeállítani.

Kellő önismerettel bátran tekinthetünk a jövőbe

A potenciálok megismerése hasznos információkat szolgáltat, hiszen jó tudni, hogy ki lehet az, aki az évek során, tapasztalatszerzéssel vagy támogatással magasabb pozícióra vagy komplexebb feladatokra lehet alkalmas. Ha tisztán látjuk erősségeinket és gyenge pontjainkat, ez lehetőséget ad arra, hogy kontrollt gyakoroljunk, másfelől pedig a fejlődés lehetőségét hordozza magában. Önismeretünk fejlesztése tehát mindenképpen növeli személyes hatékonyságunkat, legyen szó akár munkáról, akár magánéletről.

Lerner Nikolett
pszichológus
Captain Hungary Kft.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter