kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

A megbízható és hasznot termelő targonca ismérvei

Amikor targonca beszerzésében gondolkodunk, akkor a mozgékonyság, megbízható teljesítmény és a hatékonyság hármasa befolyásolja leginkább a döntéseinket. A cikkben egyfajta segítséget kívánunk nyújtani a választáshoz.

Vagyis rávilágítunk a modern targoncákkal szembeni jogos elvárásokra. Ezenfelül felhívjuk a figyelmet a multifunkciós targoncák kiemelt hasznosságára, egyúttal mutatunk is egy konkrét modellt, amire a felsorolt ismérvek egytől egyig jellemzők.

Jogos elvárások egy targoncával szemben



Egy targonca hozzáadott értékét főként a hatékonyságban mérik. Mivel az elsődleges feladata az árucikkek mozgatása, ezt a feladatot lehetőleg minél gyorsabban kell ellátnia. Tehát a kor elvárásainak megfelelő targonca kellően terhelhető, továbbá megbízhatóan bírja a nagyobb súlyokat.

A hatékonysághoz elengedhetetlen másik tulajdonság a mozgékonyság. A jó targoncával a kezelő könnyen boldogul, hiszen a gép egyszerűen fordul, elfér a kisebb helyeken is, miközben képes akár a viszonylag nagy sebességre is rövid időn belül.

Miben nyilvánul meg a modern targoncák multifunkciós szerepe?



A multifunkciós munkagépek beszerzésével azért járunk jól, mert önmagukban képesek kiváltani több gép feladatait. Nézzünk egy konkrét példát. Tipikusan ilyenek a Teletruk modern teleszkópos targoncák egyes modelljei.

Ezek a szerkezetek ugyanis gond nélkül képes ellátni mindazt, amire azelőtt a hagyományos villástargoncák, a kompakt teleszkópos rakodók vagy a tereptargoncák hármasa volt csak alkalmas, méghozzá külön-külön.

Tehát már nem több munkagép beszerzésében célszerű gondolkodni, mert egy korszerű multifunkciós targonca könnyedén kiválthat kettő vagy három különálló munkaeszközt. Talán mondanunk sem kell, mennyit lehet így megtakarítani.

Alacsonyabb flottaköltség, kevesebb elfogyasztott üzemanyag, illetve a munkaerő hatékonyabb kihasználása lehet a jutalmunk, ha multifunkciós targoncát használunk.

Amit a JCB TLT25 targoncáról tudni érdemes



A JCB TLT25 Teletruk egy homlokvillás targoncának számít, és tökéletesen illik rá a multifunkciós jelző. Ami a kapacitását illeti, két és fél tonna a maximális emelhető súly, amit szükség esetén négy méteres magasságba is képes felemelni. Ha pedig ki kell nyújtani a tömeget, akkor 1400 kilogrammnyi tömeget bír el.

Természetesen a motorház alatt korszerű erőforrás dolgozik, ami az üzemanyaggal is gazdaságosan sáfárkodik. A JCB TLT25 működés közben akár 30% üzemelési költségmegtakarítást is hoz az üzemben tartójának, amely megsüvegelendő teljesítmény.

Nemcsak egymagában képes kiváltani több különálló munkagép használatát, hanem működtetés közben még segít lefaragni a költségeket is. Ennél többet nem igazán várhatnánk egy targoncától.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek