Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

A Tesco már át is utalta a béreket a sztrájk ellenére

A Tesco a január havi fizetéseket az összes munkatársa számára ma átutalta, egy nappal korábban az eredetileg tervezett ütemezésnél -írja az atv.hu

A cég negyven bérszámfejtője szerda reggel határozatlan idejű sztrájkba kezdett, mert nem tudtak megállapodni arról, milyen feltételekkel helyezi át a cég a bérszámfejtést Győrből Budapestre -közölte az ATV.

A Tesco határozott szándéka, hogy támogassa a változásban érintett munkatársakat, ezért a győri bérszámfejtő kollégáknak a törvényi előírások teljesítésén felül további jelentős pénzügyi juttatási csomagot ajánlott fel, hogy az átállási és a munkakereső időszakot támogassa - írta a Tesco közleményében.

A Tesco csalódott, hogy az ajánlat ellenére a sztrájkbizottság a dolgozók érdekeit szem előtt tartó további egyeztetés helyett a sztrájk mellett döntött. Ezzel együtt a Tesco tiszteletben tartja a sztrájkbizottság sztrájkhoz való jogát. A Tesco a sztrájk ellenére is folytatni kívánja a párbeszédet, nagyra értékeli a győri kollégák szakértelmét, és bízik abban, hogy az egyeztetés folytatódik. A cég szándéka, hogy a sztrájkbizottsággal a tárgyalóasztal mellett folytassa az egyeztetéseket - írta a közleménye.
A Tesco tisztában van a különleges körülményekkel, melyekkel a bér- és TB számfejtési feladatok Győrből Budapestre történő áthelyezése jár, valamint elismeri a győri kollégák elkötelezettségét.

A Tesco ezúton is köszöni az esedékes bér- és TB számfejtési feladatok ellátására mozgósított csapat munkáját, akik gondoskodtak róla, hogy valamennyi magyar kolléga időben, sőt a tervezett fizetési ütemezésnél korábban megkapja fizetését.

atv.hu
Follow hrportal_hu on Twitter