kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Ahol rangot jelent dolgozni

A több mint 100 éves múlttal rendelkező, kukorica-feldolgozással foglalkozó Hungrana Kft. vezetése kiemelt hangsúlyt fektet a kiváló minőségű termékek és alapanyagok gyártása mellett a folyamatos fejlődésre, és munkatársaik számára stabil alapokkal rendelkező cégként kívánja biztosítani a megbízható, állandó munkahelyet.

A Hungranánál vagy ahogy sokáig a megyében ismerték, a Szabadegyházi Szeszgyárban dolgozni mindig is rangot jelentett. Fejér megye egyik meghatározó ipari vállalataként a cég vonzotta a magas szakképesítéssel rendelkező és nyelveket beszélő kollégákat. A mai gyár elődje 104 évvel ezelőtt kezdte meg működését, és bár sokszor átalakult, bővült, fejlődött, az alapok a régiek. Ennek megfelelően sok munkavállaló már több évtizede dolgozik a Hungrana kötelékében, ami lehetőséget nyújt a fiataloknak, hogy igazi, komoly szakemberekkel dolgozhassanak, tőlük sajátítsák el a gyakorlati tudást.

A tulajdonosok és a vezetőség alapelve - a szigorú munkahelyi szabályok betartása mellett - a dolgozói elégedettség maximalizálása, és az egyéni teljesítmények értékelése, hiszen minden kolléga munkája egyformán fontos.

Reng ZoltánÚgy gondoljuk, a legnagyobb érték a lojális, az elégedett dolgozó, aki mindig egy picit többet teljesít az elvártnál. Ezáltal pedig a szervezet is jobban teljesít, ami egy önmagát erősítő folyamat, de végső soron a fenntartható fejlődést szolgálja. - mondja Reng Zoltán, a cég vezérigazgatója.

A munkaerő megtartása és a szakemberek megszerzése mostanra már minden szegmenst elért, ezért a cégeknek saját stratégiát kell kialakítani a munkavállalók lojalitásának erősítésére.

A Hungranánál számos tréning és továbbképzés mellett lehetőséget biztosítanak a felsőoktatásban továbbtanulni kívánó kollégáknak, tanulmányi szerződés keretében. A 13. havi fizetésen kívül néhány éve mozgó bérrendszer került bevezetésre, valamint a cég cafeteria rendszere is irigylésre méltó. Fontos kiemelni, hogy az éves keretösszeg hazánkban átlagon felüli, de emellett az is ritka, hogy a kollégák bármilyen szolgáltatás közül választhatnak, nincs semmilyen megkötés. 

Természetesen mi is érezzük, hogy a munkaerőpiacon egy soha eddig nem tapasztalt helyzet állt elő. Ennek ellenére mi úgy látjuk, hogy - nagyon szerencsésen - abban a helyzetben vagyunk, hogy pont a kiváló munkakörülményeknek, és  stabil, folyamatosan fejlesztő és hosszútávon gondolkodó tulajdonosi hátterünknek köszönhetően nagyon kicsi a fluktuáció a vállalatnál. Kollégáimmal együtt úgy véljük, hogy ezt az állapotot meg tudjuk tartani, és sikeresen vészeljük át a következő, kihívásokkal éveket. - mondja Reng Zoltán.

A fenntartható fejlődés elkötelezett híveként a Hungrana munkatársait is bevonva több olyan programot is indított, ahol dolgozói - egyénileg - közvetlenül is tehetnek a ennek eléréséért. A szelektív hulladékgyűjtés mellett elektronikus háztartási hulladékot is gyűjtenek, 1000 fa programjuk keretén belül 3 év alatt több tucat fát ültettek a gyár területén belül és körülötte is. Lehetőségéhez képest az ügyiratkezelést elektronikus módon intézik, de ha mégis nyomtatni kell, azt csakis zöld papírra teszik. 2016-ban megalakult a cég CSR csapata is, mely önkéntes munkatársakból áll. Ők, a CSR vezetővel közösen kialakítottak egy több tucat programból álló éves tervet, melyre a vezetés által jóváhagyott pénzügyi keret, valamint a saját szabad idejük áll rendelkezésre. Óriási lendülettel vetették bele magukat és valósították, valósítják meg napról napra  a programokat. Itt többek között ruhagyűjtés, iskolai rajzverseny, szőlőcukor adományozás, és még számos érdekes tevékenységre kell gondolni.

Ahhoz, hogy a dolgozók azonosulni tudjanak a cég filozófiájával, céljaival, ismerniük kell azokat. Hisszük, ennek kulcsa a folyamatos és őszinte kommunikáció, mely biztonságot ad és adott az elmúlt évtizedekben is a munkavállalóinknak. Erre folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk. - folytatja a vezető.

A Hungrana minden évben hatalmas összegeket költ munkavállalói egészséges és biztonságos munkakörülményeinek fenntartására, ez alapvető követelmény. Megfelelő védőeszközök, és egyéb biztonsági eszközök nélkül nem lehet felelősen eredményt elvárni senkitől. 

Ezen felül is számos olyan program, tevékenység szolgálja a munkahelyi környezet javítását, ami példaértékű ma hazánkban. Kiváló üzemi konyhánk van, dolgozóinkat vállalati busz szállítja és rendkívül jó az üzemi és házi orvosi ellátásunk is. Kollégáink részére egy üdülő is biztosított a Balaton partján, amely teljes kihasználtsággal működik.  - mondja a vezérigazgató.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Újabb lépés az esélyegyenlőség felé: a Prohuman csatlakozott a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumához

A Prohuman csatlakozott a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumához (MEF), még magasabb szintre emelve elkötelezettségét az esélyegyenlőség és a... Teljes cikk

Hogyan boldogulnak a külföldi munkavállalók Magyarországon? Cikkünkből kiderül!

Magyarország munkaerőpiacán a változás szele fúj: az ukrán és a szerb munkavállalók már évekkel ezelőtt bebizonyították, hogy értékes tagjai a... Teljes cikk

Sajnáljuk, az ön munkaereje hiányos!

A hazai gazdaság másfél évtized alatt megszokta, hogy vagy a szükségesnél kevesebb, vagy alacsonyabb minőségű munkaerővel kell gazdálkodnia.... Teljes cikk