Megjelent: 2 éve

Akár 2-3x magasabb irodai létszám home office helyett - az irodaházi ebédrendelés új dimenziója

Hogyan vehetők rá a home office kényelméhez és biztonságához ragaszkodó munkatársak, hogy akárcsak heti néhány napra is, de újból bejárjanak az irodába dolgozni? Komoly dilemmát okozó kérdés ez manapság munkáltatóknak, irodabérlőknek, HR-specialistáknak.

Könnyen lehet, hogy megérkezett a várva várt megoldás. A cikkben ugyanis azt mutatjuk meg, hogy a Cloud Canteen szolgáltatása miként csábíthat akár 2-3x több dolgozót az irodába.

Lassan a feledés homályába vész, milyen is volt a Covid-19 előtti irodai élet

Idestova két éve már, hogy a koronavírus járvány jött, látott és látványosan alakította át a mindennapi munkavégzés menetrendjét. Komplett csapatok cserélték pizsamára az irodai dress code-ot, az addig inkább kiváltságnak számító home office pedig egyik napról a másikra általánossá vált.

orditpr22326

Olyannyira, hogy sokan nemcsak megszokták, de meg is szerették a távmunka kényelmét. Az a plusz egy óra alvás reggelente, a közlekedés viszontagságainak a kihagyása nem elhanyagolható „benefit”, emiatt számos cégnél nem is vágynak vissza az irodába.

Akár foggal-körömmel ragaszkodnak is a „maradjon csak így” állapothoz, a Cisco Hybrid Work Index 2021. októberi adatairól például mi is beszámoltunk korábban. Ezek alapján a dolgozók 64%-a kész volna akár munkahelyet is váltani, ha elvennék tőle a home office lehetőségét.

Ezért komoly problémaforrás minden egyes üresen tátongó iroda

Kérdezzük csak meg bármelyik munkáltatót, mennyire találja nehéznek manapság irodába csábítani a dolgozókat. Általános kihívás, hogy olyan - korábban népszerűnek számító - béren kívüli juttatások sem hozzák lázba a dolgozókat, mint a gyümölcsnap, a Nespresso kávégép, vagy a juice sarok.

orditpr22324

Lasszóval is HR-t próbáló feladat munkatársakat terelni az ürességtől visszhangzó irodatérbe. Szinte alig akad olyan meeting, ahol ne jelentkezne be minimum egy fő távolról. Holott a felmérések kimutatták, hogy online meetingeken nagyobb a passzivitás.

Persze mindez elenyésző probléma azzal összevetve, hogy a home office lehetőségéhez foggal-körömmel ragaszkodás hatására:

  • a cég egy korántsem kihasznált irodabérlés fajsúlyos költségeit kénytelen viselni;
  • miközben egyre nehezebb fenntartani a dolgozói elköteleződést;
  • ráadásul az egymástól eltávolodott teamek mindennapjaiban a csapategység, a kollegalitás is alábbhagy idővel.

Summázva a tendenciákat, a sok cégnél standard forgatókönyvvé vált távmunka egyszerre okoz károkat anyagilag, morálisan és a produktivitásra nézve. Viszont a hibrid munkavégzésre történő visszaállás is fennakadásokat okoz.

A legtöbb irodában nehezen tudnak olyat ajánlani, ami elég izgalmas és motiváló ahhoz, hogy beutazzanak érte. Erre kínálhat forradalmi megoldást egy kreatív, hazai alapítású, online céges  ételrendelő és catering platform innovatív ötlete.

Cloud Canteen, avagy egyszerűsített irodai ebédrendelés csapatépítő hatással

Egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni” – tartja az ismert mendemonda. Könnyen lehet, hogy ugyanez igaz a munkatársakra is. A Cloud Canteen díjtalan szolgáltatását megálmodó csapatnak legalábbis ezt sikerült kiviteleznie, akár 2-3x magasabb dolgozói létszámot irodába csábítva.

orditpr2232

Ráadásul már számos nagyvállalatnál bizonyítottak. Hogyan csinálták? Egyszerűen felismerték, hogy a közösségi ebédrendelés kohéziós erőként hozhatja össze a csapatot. Az online tér helyett végre ismét az iroda környezetében.

Mindezt egy a dolgozók, a HR és a menedzsment mindennapjait ugyanúgy megkönnyítő szolgáltatás formájában. Az irodai ebédrendelés egészen új dimenzióját kínálva, hatékonyan segítve elő a munkatársak irodába visszacsábítását ha csak heti egy-egy napra is.

A Cloud Canteen így segít újból élettel (és kollégákkal) megtölteni az irodát

Az ebédszünet kérdése tipikus neuralgikus pontja az irodába járásnak. Pláne úgy, hogy sok helyen bezártak az irodai menzák. Vagyis a bejáró dolgozóknak ki kell menni, éttermekben sorba állni, emiatt gyakran kicsúsznak az ebédidőből.

orditpr223245

A Cloud Canteen erre kínál hathatós megoldást, megkönnyítve a csapatszintű irodaházi ebédrendelést a legmenőbb budapesti helyekről, fix időpontra történő ingyenes kiszállítással. Ahol csak kipróbálták, mindenütt tarolt.

A legfontosabb hívószó HR szemmel, hogy Cloud Canteen rendeléssel megtöbbszörözhető az irodai létszám. Ráadásul a közös ebédek erősödő csapatszellemet generálhatnak és extra motivációt is jelenthetnek az irodába visszatéréshez. Tervezhetően, akár egy hétre előre leadható rendeléssel.

A legjobbat még nem is említettük. A Cloud Canteen használata ugyanis díjtalan szolgáltatás a vállalkozásoknak, miközben automatizálható rendszerként, minimális adminisztrációval, ingyenes kiszállítással jár.

Hogy működik a Cloud Canteen, és hogy tudjátok cégen belül kipróbálni?

Az egyébként díjtalan szolgáltatás első lépésként keretszerződést köttök, előregisztrálva a munkatársakat. Megmondjátok, csapaton belül kinek mikor, milyen gyakran és mennyivel járultok hozzá az ebédjeihez.

A Cloud Canteen csapata ezt mind beállítja, onnantól kezdve pedig a rendszer él. Tehát az Ordit mobilapplikációján már indulhat is a csapatszintű rendelés, ínycsiklandó finomságokat szervírozó budapesti éttermek pénztárcabarát árain, ingyenes kiszállítással.

Mindenki rendelése egyszerre érkezik meg, amiről természetesen értesítést kaptok. Aztán ülhetitek is körbe az asztalt, kollektív sztorizással, vagy igény szerint munkát érintő kérdések átbeszélésével töltve a közös ebédidőt.

A további részletekért és a Cloud Canteen kipróbálásához ide kattints.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Minden, amit az új idegenrendészeti törvényről tudni kell - szakmai tájékoztatót szervez az Expat-Center

Új engedélytípusokat, új követelményeket, és összességében megváltozott helyzetet jelent az új idegenrendészeti törvény, amely bár már... Teljes cikk

Growth mindset szemlélettel az ESG célokért

Szemléletmódunkra vezethető vissza, hogy miképpen tudjuk kibontakoztatni a bennünk rejlő lehetőségeket, illetve a fenntarthatósági célok... Teljes cikk

Elfogyott a magyar munkaerő? Főszerepben a toborzás!

Noha a cégek tavaly a megfogyatkozott magyar munkaerő okozta kihívásokra a harmadik országbeli munkaerő felé való nyitással reagáltak, egyfajta... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek