Megjelent: 9 éve

Alkati kérdés, hogy az otthoni munkavégzés kinek válik be

Pálfay Erzsébet karrier-tanácsadó szerint elsősorban alkati kérdés, hogy kinek válik be a távmunka. Az otthon végzett munkát azok szokták élvezni, akik elegendő és erős önbizalommal, belső motivációval bírnak, fegyelmezettek, szeretik a munkájukat, önállóak és nem túl nagy a társaságigényük, illetve korukból, vérmérsékletükből és élethelyzetükből adódóan éppen fontosabb számukra a családi élet, vagy a nagyvárosok forgatagától távoli, békés életmód.
A távmunka talán legnagyobb veszélye az elszigetelődés, amely elmagányosodáshoz, és ezáltal akár depresszióhoz is vezethet. Különösen a fiataloknak fontos, hogy az események sűrűjében dolgozhassanak, mivel leginkább így tudják fejleszteni a munkaadók számára is nélkülözhetetlen alapvető munkaerő-piaci személyes és szociális kompetenciáikat, úgymint az együttműködési, problémamegoldó és konfliktuskezelési készséget.

A karrier-tanácsadó szerint a társasági élet a munkahelyen még akkor is fontos, ha nincs idő mély beszélgetésekre, mert a mozgolódás, az egymástól átvett minták, ellesett ötletek, a kis pletykák és az újdonságok éberen tartják a figyelmet és inspirálóan is hatnak. Az inspiráló környezet és személyek (munkatársak, ügyfelek) kellenek ahhoz, hogy a feladatok ne váljanak unalmassá.

Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter