Megjelent: 4 éve

Állást akarsz? A márka te magad légy!

A megfelelően felépített énmárka sokat elárul a jelentkezőről. A QuintCareers.com szakértője, Dr. Randall S. Hansen szerint a világháló alábbi helyein kell szerepelnie annak, aki jó eséllyel szeretne új munkahelyet.

images

Linkedin profil

Ha Ön szakember, akkor mindenképpen legyen profilja, ápolja és bővítse folyamatosan. A Linkedin egy szakmai hálózat, amelyen milliók építik személyes üzleti hálózati kapcsolataikat. A profilban szerepelnek azok az adatok, amelyek egy átlagos önéletrajzban is ott vannak, de az Ön személyiségét is tükrözik. A kereszt-ajánlásokkal új kapcsolatokat építhet, szakmai körökben ismertségre tehet szert.

Saját weboldal

Saját magunk és kiemelkedő egyéni tulajdonságaink bemutatására kiválóan alkalmas eszköz. Legalább egy saját névre szóló, az életrajzi és szakmai adatokat tartalmazó statikus site-ot érdemes fenntartani. Ha ezt még publikációkkal és különböző bejegyzésekkel színesíti, akkor jó eséllyel az internetes keresőkben is megtalálják.

Twitter

Bár nálunk kevéssé elterjedt, az angol nyelvterületen széles körben használt eszköz. A 140 karakteres rövid üzenetek, illetve mások követése nem csak a jelenlétet, hanem a kapcsolatok építését is jól szolgálja.

Személyes vagy szakmai blog

Nagyon hasznos lehetőség, hogy szakmai hozzáértését, véleményét és tapasztalatát bemutathassa az álláskereső. Gyakorlatilag bármilyen eszközzel élhet: saját bejegyzés, hivatkozás más cikkekre, videó, fotó, hanganyag, stb. A blog esetében fontos a folyamatosság fenntartása, a rendszeres jelenlét.

Közösségi hálózat

Legalább két hálón érdemes jelen lenni. Az egyik mindenképpen a Facebook, míg a másik egy azonos szakmához tartozók közösségi hálója (esetleg szintén a Facebookon). Az itt szerzett és fenntartott kapcsolatok lényegesen növelik az új munkahelyet keresők esélyeit.

Szerző: SHL Hungary
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter