Megjelent: 14 éve

Baleseti halál: Önt biztosítja munkahelye?

Magyarországon a cégek kétharmada nyújtott kockázati életbiztosítást dolgozóinak, legjellemzőbb a baleseti halálra vonatkozó szolgáltatás; a sportoláshoz és szabadidőhöz kapcsolódó juttatások átlagos összege közel ötödével esett vissza tavaly - ismerteti a Napi Gazdaság a Hay Group felmérését.

images

A Hay Group 2009-ben végzett átfogó jövedelemszint-felmérése szerint tavaly a vállalatok 63,4 százaléka adott kockázati életbiztosítást munkavállalóinak. Alapvetően a csoportos biztosítás jellemző, a nagyobb értékű egyéni biztosítás csupán a felső vezetőknél jelenik meg nagyobb mértékben.

A felmérés szerint a legjellemzőbb a baleseti halálra kötött biztosítás, de népszerű a baleseti rokkantság esetére kötött forma is, ezután jócskán lemaradva - átlagosan 60 százalékos aránnyal - a kiegészítő kórházi ellátásra vonatkozó biztosítás.

A legnagyobb különbség a fedezet mértékében mutatható ki; a felső vezetők baleseti halálra vonatkozó biztosításának fedezete ugyanis átlagosan ötszöröse az adminisztratív és fizikai dolgozókénak.

Rekreációs juttatásokat a vállalatok sportolási lehetőség biztosításával, valamint szabadidős tevékenységekre felhasználható üdülési csekkek és kulturális utalványok formájában adhatnak munkavállalóiknak. A Hay Group adatai szerint Magyarországon a vállalatok fele biztosít valamilyen formában sportolási lehetőséget, és átlagosan 10 ezer forintot költenek erre a célra munkavállalónként.

A 2008-as adatokhoz képest enyhe visszaesést mutattak az adatok tavaly mind a sportolási lehetőséget biztosító vállalatok arányában (akkor 57 százalék volt), mind az erre a célra fordított összegben (egy évvel korábban 12 ezer forint volt az átlag).

Az üdülési csekket a cafeteria-rendszeren kívül juttató vállalatok az alkalmazottak 15 százalékának adják meg ezt a lehetőséget, dolgozónként évente átlagosan 60 ezer forintot költenek erre a célra.

A felmérésből azis kiderül, hogy a vállalatok 36,6 százaléka biztosított cafeteria-rendszeren kívül iskolakezdési hozzájárulást a munkavállalók részére. A juttatás egy főre eső átlagos éves értéke 17 ezer forint volt.

Napi Gazdaság
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek