kapubanner for mobile
wax 
Megjelent: 5 éve

Beszéljünk egy kicsit a wax összetételéről és hasznosulásáról

Ebben a cikkben a minőségi waxok összetételéről, sajátosságairól és hasznosulásáról fogunk kiemelten beszélni. Hogyha a minőségi autóápolás tekintetében van szó a témáról, akkor egész egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni a jelentőségét.


Az autójuk küllemére igencsak sokat adó gépjármű-tulajdonosoknak kimondottan érdekes olvasmány. Különösen a Carnauba kapcsán, amely a minőséget képviselő waxok elmaradhatatlan összetevője.

A kerámiabevonat és a wax közötti legfontosabb eltérés


Azt kapásból leszögezhetjük, hogy mindkét matériát bevonatként szokás alkalmazni az autóknál. Úgyhogy kezdetben tényleg nem sok különbség volt megfigyelhető köztük. Aztán persze a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően egyre markánsabb lett a differencia.

A viaszként is aposztrofálható wax egyre minőségibb összetétellel készülhetett el, ami pozitív hatást gyakorolt a felhasználási lehetőségeire is. Úgyhogy a legfőbb eltérés wax kontra kerámiabevonat fronton leginkább az összetétel, illetve ehhez mérten az alkalmazási opciók terén jelentkezett.

Vitán felül mindkét változat elképesztően hasznos. Viszont a bennük lévő potenciál kiaknázásához fontos tisztázni a fizikai tulajdonságokat és sajátosságokat.

Amit a viasz, vagyis a wax kapcsán leginkább el lehet mondani


Alakítható szilárd anyagok. Ez a pontos megnevezése annak a kategóriának, amelybe egyébként a viaszt is szokás osztályozni. A legfontosabb sajátosságuk, hogy viszonylag magasabb hőmérsékleten képlékennyé, ezáltal egyszerűen felhasználhatóvá és alakíthatóvá válnak.

Vagyis a szilárd halmazállapot helyett könnyebben formázható és alakítható matéria áll rendelkezésre. Leginkább ennek köszönhető az, hogy a wax segítségével aránylag könnyen tudunk dolgozni. Méghozzá a minőségi és tartós autóápolás jegyében.

Merthogy kétség sem férhet hozzá, a viasz ebből a szemszögből elsőrendű választást jelent. Különösen a benne megtalálható Carnauba hozzáadott értékének is köszönhetően.

Milyen szerepet tölt be a Carnauba a minőségi waxok összetételében és felhasználhatóságában?


Gyakorlatilag egy egészen speciális gyantáról van szó. A forrása pedig egy pálmafa, amit Copernica Cerifera néven szokás emlegetni. A Carnauba elképesztő hatásfoka a nem akármilyen összetételében rejlik.

Természetesen állapotában egyébként még a betonnál is nehezebb az összetétele. Viszont ami a legfontosabb, hogy vízzel érintkezve meg fog duzzadni, és még a pólusait is bezárja. Ebből ered a Carnauba viasz rendkívüli hasznosulása.

Tehát a Carnauba viaszt tartalmazó waxkészítmény alkalmazásának hozzáadott értéke, hogy képes lesz ellenálló réteget biztosítani az autó felszínének. Vagyis a nemkívánatos olajok és szennyeződések ellen tartós és ellenálló védelmet biztosítva képes megóvni a gépjármű esztétikus küllemét.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek