Megjelent: 1 éve

Bevándorlólánc alakult ki Magyarország déli szélén

A vándorló munkavállalás láncolata alakult a Vajdaság és Magyarország déli térsége között, illetve a Vajdaságon belül - írja a napi.hu.

A szabadkai munkaerő Magyarországon és Németországban keres elsősorban. Az egészségügyi szakemberek német nyelvterületre mennek, a szakmunkások pedig Magyarországra és Szlovákiába.

Csak az Infostud munkaközvetítő honlapján több, mint 70 aktív külföldi munkalehetőség van. Itt főleg idénymunkára keresnek alkalmazottat a horvát vagy a montenegrói tengerparton - írja a napi.hu.

Az is jellemző, hogy a szabadkaiak napi szinten Magyarországra járnak dolgozni, legtöbben Szegedre vagy Mórahalomra. Eközben a zomboriak közül sokan Szabadkára mennek dolgozni. A szabadkai ipari övezetben lévő vállalatok közül sokan helyben már nem találnak munkaerőt, miközben Zomborban és környékén nincs ehhez hasonló lehetőség.


napi.hu

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter