Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Dohánykereskedelem: összefogás a szakmáért, a munkahelyek megőrzéséért

Az új dohánykereskedelmi rendszer zökkenőmentes bevezetése, a megfelelő szakképzés biztosítása, valamint a feketekereskedelem elleni együttes fellépés a célja annak a megállapodásnak, amelyet Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége és a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete (MDKE) kötött - tájékoztatta az egyesület hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a két szervezet kiemelten fontosnak tartja a kiskereskedők képzésének és szakmai felkészültségének elősegítését, valamint a dohánypiac átszervezésével járó kockázatok minimalizálását.

Komoly veszélynek látják a feketekereskedelem térnyerését, ezért közösen lépnek fel az illegális dohánykereskedelem megelőzése, visszaszorítása érdekében. Az aláírók ezen kívül elkötelezték magukat a dohánypiachoz kapcsolódó magyarországi munkahelyek megőrzése mellett.

A közlemény szerint Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének elnöke az hétvégi aláíráson elmondta: az egyesület célja, hogy az új piaci viszonyok között olyan professzionális dohánykereskedések működjenek, amelyek szaktudásuk, felkészültségük révén felelős módon képesek kiszolgálni vásárlóikat és megfelelni a koncesszióból eredő kötelezettségeknek.

Mikola Gergely, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének soros elnöke azt emelte ki, hogy minden piaci szereplő közös, központi érdeke az illegális kereskedelem visszaszorítása.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter