Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 hónapja

Drónok a raktárosok helyett

A Renault Trucks több területen is kihasználja a drónok adta lehetőségeket - mind a raktárkezelésben és leltározásban, mind pedig a használt jármű értékesítésben hatékony segítséget nyújtanak a cég számára - írja az Index gazdasági oldala.

A raktárosok számára unalmas munkaművelet nem ergonomikus, ugyanazon mozdulatok sorozatos ismétlése akár mozgásszervi problémákhoz is vezethet.

A gazdasagportal.hu szerint ennek elkerülésére vezette be a Renault Trucks a Lyon-Saint-Priest-i hidakat és tengelyeket összeszerelő üzemében azt a megoldást, hogy a készlet ellenőrzését drónok végzik. Ezt a munkát mostanáig manuálisan hajtották végre a raktárosok speciális messzelátók segítségével.

A raktáros számára az adatok egyszerűen hozzáférhetők és könnyedén kezelhetők. A műszer teljesen önállóan működik, a raktáros nem irányítja a drónt csak figyeli annak repülését. Ezáltal a logisztikusoknak csak az anomáliákra kell figyelniük, így jelentős időt tudnak megtakarítani
A drónos fotózást 2019 őszén kezdik el a lyoni központban, majd az ottani tapasztalatok alapján további régiókra is kiterjesztik használatát.

gazdasagportal.hu
Follow hrportal_hu on Twitter