Megjelent: 11 éve

Egyik kezével gyereket nevel, a másikkal alkot

Rugalmas munkahelyre, kézműveskedésre és családjuk támogatásával elért üzleti sikerre vágynak a kisgyerekes anyák - derül ki a Meska.hu friss, anyák napi felméréséből.

Anyák Napja alkalmából a Meska.hu - a magyar kézműves online piactér - az alkotó anyákat kérdezte egy friss felmérésben.

A Meska.hu 3600 alkotó kézzel készített portékáját kínálja. Őket kérdezték arról, hogy milyen foglalkoztatásra vágynak?
A 426 válaszadóból 405 hölgy volt; ez az adat nemcsak a szebbik nem alkotókedvét mutatja, hanem azt is, hogy mekkora igény van a rugalmas foglalkoztatásra. Elmondható, hogy a Meska-eladók többsége az egyik kezével gyermeket nevel, a másikkal pedig alkot: négyből hárman ugyanis édesanyák a megkérdezett alkotó nők közül. A legtöbben két vagy három gyermeket nevelnek, de az ennél nagyobb családosok is képviseltetik magukat. 5,5 százalékuknak négy, öt vagy ennél is több csemetéje van.

A felmérésben a válaszadók fele azt vallotta, hogy a Meska-bolt a mellékállása, így ez számára az ezzel járó előnyöket, köztük a plusz jövedelemforrást is jelenti. 75 százalékuk heti 8 óránál nem tölt több időt az online piactéren. Szép számban akadnak olyanok is, akiknek a "meskázás" a hobbinál és a mellékállásnál is jóval többet jelent: 14 százalékuknak ez a fő bevételi forrása.

Egyre több kismama dönt úgy, hogy a gyermek megszületése után nem hagyatkozik az állami támogatásra, vagy hogy nem tér vissza az erős kötöttségeket jelentő alkalmazotti létbe, hanem vállalkozásba kezd. Sok nő abban a reményben fog vállalkozásba, hogy így majd a kötött alkalmazotti létnél könnyebben tudja összeegyeztetni a családot és a munkát.

A Meskán kézzel készült portékáikat értékesítő anyukák általában körülbelül 25 százalékkal járulnak hozzá a családi kassza növeléséhez, de közel 3 százalékuk akár a családi jövedelemforrás felét az online eladásokból gyűjti össze.

Meska.hu
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek