Megjelent: 7 éve

Egyre sikeresebb az Erzsébet-utalvány

Rekordbevételre számít az Erzsébet-utalványok után a Nemzeti Üdülési Szolgálat miután legnagyobb riválisa, a francia Le Chéque Déjeuner kivonult az országból.

Február végén az Erzsébet-utalványt több mint 40 ezer pontban lehetett beváltani - tudta meg a Világgazdaság.

"Az Erzsébet-utalványok értékesítésének és beváltásának aránya jelenleg közel 80 százalék. Az Erzsébet utalvány család új tagjainak fogadtatása is pozitív a piacon. Közel 3000 új megrendelőt köszönthettünk az első két hónapban, eddigi tapasztalataink szerint új utalványaink kedveltek a munkavállalók és a munkaadók körében" - közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft..

Az elfogadóhelyek hálózatát folyamatosan bővítik, az új típusú utalványok pedig a már meglévő partnereknél is beválthatók. A forgalmazásból nyert hasznot kizárólag az Erzsébet-programra használják fel, vagyis szociális üdültetési célokat szolgál.

A cégeknek áfával együtt 2,5 százalékos kezelési költséget kellett kifizetniük az Erzsébet-utalványokért. Csak ebből 2,4 milliárd forint bevétele volt a NÜSZ-nek, és akkor még nem számoltuk a beváltáskor levont hatszázalékos jutalékot. A kiemelt partnerek ebből kedvezményt kapnak, a CBA-nak például akár 3 százalék alatt is lehet a jutalék.

Az Erzsébet-utalvány lassan konkurens nélkül marad, hiszen a Le Chéque Déjeuner Kft. 15 év után nemrég függesztette fel a magyarországi értékesítési tevékenységét.

Világgazdaság Online
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter