kapubanner for mobile
Megjelent: 14 éve

Egyszerűsíti a cafetéria nyújtását a Multi-Pay elszámolási rendszer

A cafeteria keretében nyújtható juttatásokat eddig a munkáltatóknak külön kellett kezelniük, és a felhasználók számára sem volt egyszerű a használatuk. Ezen a helyzeten változtat a forradalmian új Multi-Pay rendszer.

images

images

Ezentúl elég egyetlen kártyát zsebre vágni ahhoz, hogy a cafeteria minden eleme rendelkezésre álljon. A Multi-Pay Cafeteria kártya különlegessége az az elszámolási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a cafeteria egyes elemei felhasználási cél szerint elkülönítetten külön alszámlákon legyenek.

A fizetésnél a bankkártyáknál egyébként alkalmazotthoz hasonló kóddal lehet "előhívni" ezeket az alszámlákat. Minden egyes cafeteria elemhez külön kód tartozik, amelyek a kártyán is szerepelnek.

A Multi-Pay Cafeteria kártyán 2011. januártól elérhető juttatások:

  • Egészségpénztár
  • Meleg étkeztetés
  • Hideg étkeztetés
  • Helyi közlekedési bérlet
  • Internet
  • Iskolakezdés
  • Kultúra
  • Ajándék

    A Multi-Pay rendszer a jövőben akár több száz egyenleget is tud majd kezelni.

    A Multi-Pay egyenlegek kezelése saját autorizációs központban történik, de az elfogadóhelyről érkező hívások a Giro Bankkártya Zrt. (GBC) központjába érkeznek. A rendszer használatához ugyanakkor nem szükséges telepített terminál (POS). A fizetés internetes felület, illetve telefon használatával is lehetséges.

    Az Multi-Pay Cafeteria kártya a munkaadó számára komoly értéket teremt. A kártya költség és időmegtakarítást jelent az utalványokkal szemben: alkalmazásával egyszerűbbé válik az adminisztráció, csökken a bérszámfejtésre fordított idő.

    A vállalatok a béren kívüli juttatásra szánt összeget havonta egy utalással juttatják el a Multi-Pay Zrt-hez, így nincs többé teendő az utalványok megrendelésével, kiosztásával és a lejárt utalványok cseréjével.

    A munkavállalóknak az eddigi, sok helyet elfoglaló utalványok helyett mindössze egyetlen cafeteria kártyát kell pénztárcájukban hordani. A kártya használatakor terhelendő alszámla a cafeteria-kód megadásával történik a bankkártyákéhoz hasonló PIN kód megadásával azonos módon.

    Ráadásul, a munkavállalónak a kártya használata esetén nem kell fejben tartania hogy mikor jár le az adott utalvány, az azon szereplő összeg a törvényben meghatározott ideig felhasználható. Sőt, miközben az utalvány elvesztése esetén annak tulajdonosa elbúcsúzhat az adott összegtől, aközben a cafeteria kártya elvesztés vagy lopás esetén letiltható és pótolható. Fizetés esetén elkerülhető a kényszerű "borravaló", a kártya használója csak a pontos összeget fizeti.

    Az új típusú cafeteria kártya az elfogadóhelyek számára is előnyösebb, mint az utalványok: a kártya esetében kevesebb a jutalék és az utalványok beváltásának költsége (szállítás, sérült utalvány, stb.) is megspórolható.

    A kártya használata kényelmesebb, adminisztrációja egyszerű, miközben az utalványokat nyilvántartani, számolni, tárolni és elszámolni kell. A kártya alkalmazása biztonságosabb, mint az utalványoké. Fizetés esetén szinte azonnal, akár egy-két napon belül az elfogadóhely számlájára kerül a pénz, köszönhetően az online elszámolási rendszernek.

    Dr. Timár György, a Multi-Pay Zrt. vezérigazgatója szerint a Multi-Pay Cafeteria kártya jelentősen átalakíthatja a jelenlegi rendszert. Véleménye szerint a szolgáltatás egyik fő erőssége a könnyű alkalmazásban rejlik: a szolgáltatás bármelyik hazai munkáltató, munkavállaló és beváltóhely számára elérhető, szemben az eddigi megoldásokkal.

    A Multi-Pay rendszerhez csatlakozni bárki számára lehet, ehhez csak egy szerződéskötés és kártyaigénylés szükséges. A munkáltatónak ezek után csak arról kell gondoskodnia, hogy a cafeteriara szánt összeget minden hónapban elutalja a szolgáltatónak, aki ezután munkavállalóra és cafeteria elemre lebontva szétosztja a befolyó pénzt.
    • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
    További cikkek
    5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon

    A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi "alvó pénz" ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál. A kártyákon... Teljes cikk

    Melyek a legnagyobb egészségpénztárak?

    Három nagy szereplő határozza meg az egészségpénztárak piacát. A tavalyi évben mind taglétszámban, mind vagyonban nőtt a piac. Kik a nagy... Teljes cikk

    Juttatási keret 2024-ben

    Már 2022-ben látszott, hogy a 2019 óta tartó juttatási keret csökkenésének trendje megfordult. Az éves keretösszeg 2024-re is további növekedést... Teljes cikk