Megjelent: 3 hete

Együttműködés-fejlesztés és a kollaboráció ereje SDGs Game - COLLAB Fenntarthatósági Workshop

A 2030 SDGs Game egy együttműködést fejlesztő csapatépítő élményprogram a fenntartható fejlődési célok mentén, melyet követően a szervet számára precízen előkészített workshopok segítségével tesszük az ESG törekvéseket közös érékekké.

Együttműködés-fejlesztés és a kollaboráció ereje SDGs Game-

Visszatekintünk a COLLAB Mentoring elmúlt év tapasztalataira. Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora osztja meg velünk történetét – hogyan találkozott a játékkal.

- Trénerként mindig is kerestem az új szemléletformálás eszközeit, sok mindent kipróbáltam, nyitottan fogadtam be új megközelítések, új szemléleteket. A game-hez véletlenek sorozata vitt el. Részt kellett vennem egy nem túl izgalmas, nem túl használható tréning programján, és amikor már majdnem kihátráltam, találkoztam egy nagyon elbűvölő lánnyal, aki 3 mondatban elmesélte, hogy mivel foglalkozik. Napokig nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy felvegyem vele a kapcsolatot. Ráírtam, elkezdtünk beszélgetni, és mint egy gyönyörű kapcsolat kezdete, egyik dolog a másikat követte, és ott találtam magam Svájcban egy 3 napos tréningen. Minden egyes perc a workshopon erősítette bennem az érzést, hogy jól döntöttem, nekem ezzel a játékkal dolgom van. Szerencsére ez pont egybeesett Buzás Zsuzsannával már egy folyamatban lévő közös projektünkkel és tudtam, hogy egy nagyon elkötelezett és odaadó ESG szakember, aki pont ilyen és ehhez hasonló lehetőségek után kutat, így a közös misszió adta az együttműködést.

Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora
Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora

Nagy örömünkre ezzel a játékos szemléletű programmal egy újfajta megközelítésben kezdhettünk a fenntarthatóság közelebb hozásához és az együttműködés fontosságának megismertetéséhez. Hogy miért pont a 2030 SDGs Game?

Elsősorban az fogott meg a játékban, hogy a saját élményen túl számos dimenzióban mutat rá a lényegre, legyen az az együttműködés fejlesztése vagy a fenntarthatóság témájának kiterjesztése. Szinte nem lehet abbahagyni a téma feldolgozását, újabb és újabb aspektusok kerülnek elő, egyik meglátás jön a másik után. Amiért ez a játék különlegesebb, mint bármelyik másik a piacon, hogy nem célja a frontális oktatás, nem használja a témában gyakori shaming-blaming eszköztárát, hogy akcióra biztasson, minden organikusan, természetesen, magától értetődően történik. – a COLLAB Mentoring szakembere szerint.

„Az együttműködés, a közösségért közösen tevés az ember egyik legelemibb igénye és a túlélésünk záloga. A valahova tartozás sokszor az identifikációnk része, ezzel is jellemezzük magunkat.”

Klisének hangzik, hogy a mai modern világban ez a fajta közösségben levés elvesztette jelentőségét, még akkor is, ha szenvedünk ettől. Azok a cégek, ahol a tagok közötti együttműködés magas színvonalon tud megvalósulni, bíznak egymásban, van közös cél, stb, ott a szervezet sokkal sikeresebb. Erre a magasan funkcionáló lehetőségre látunk rá a szimuláció során, és gerjeszt jelentős energiákat a szervezeten belül - motiválva az egyént, és sikerre víve a szervezetet.

Izgalmasan figyeljük a program hatásait idehaza, külföldön és eltérő hátterű csoportokban.

A játék, mindig a résztvevők egyéni világlátásán és a nyitottságán múlik, függetlenül helytől, legyen az Japánban, Angliában, Svájcban vagy Magyarországon. Sokkal izgalmasabb a korosztályok és élettapasztalatok alapján való megkülönböztetés, hogy valaki egy multinál, versenyszemléletben dolgozik-e vagy otthon 3 gyermeket nevelő édesanya. Az elmondható, hogy általában a fenntarthatóságról az emberek többet tudnak Nyugat-Európában, Japánban, de itthon is nagy nyitottsággal találkoztunk a játékok során úgy az egyének, mint a cégek részéről. 

Mindezt játékosan, de a való életből hozott mindenki számára jól érthető példákkal?

Mivel a szimuláció egészen életszerű helyzeteket teremt, saját bőrünkön érezzük, értjük meg, hogy mennyire fontos együttműködnünk, jól segíteni egymásnak, és hogy én nem nyerhetek, ha más közben veszít. Mindezt játékosan, könnyedén, miközben megismerjük egymást, az SDG célokat.

„A kollaboráció szükségességének felismerése valahogy visszavisz minket az emberi lét legelemibb építőkövéhez, olyan hazaérkezés érzéssel.”

Azt, hogy a 2030 SDGs Game Fodor Zsuzsanna facilitálásával itthon egyre népszerűbb a Buzás Zsuzsannával való együttműködésnek köszönhető.

Fodor Zsuzsanna az SDGs Game facilitátora
 

A COLLAB Mentoring a küldetése, hogy a vállalati értékteremtéssel együtt számos egyéb szervezethez, iskolákba is eljuttathassuk az együttműködés fontosságát, a kollaboráció erejét és a fenntarthatóság fontosságát - melyhez új valóban mérhető, valid és hosszú távú hatású CSR projekteket vállaló felelős cégeket keresünk. Változtassunk együtt.

Infó: Buzás Zsuzsanna 06307602123, [email protected]

Együttműködés-fejlesztésről és a kollaboráció erejéről szóló beszélgetésünket meghallgatjatjágok a Zöld Körben.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Értékteremtő közösségi tér a fenntarthatóság szolgálatában

Kell egy hely, amely egyszerre ad otthont a fenntarthatóság alternatíváit hirdető, szemléletfejlesztő, jobb világot szolgáló kezdeményezéseknek,... Teljes cikk

"A top 3-ba akarunk kerülni": új vezetők, ambiciózus tervek az IDBC-nél

Két hónapja érkeztek. Éhesek a sikerre. Piacvezető multiktól váltottak, ott tanulták ki a recruiter szakmát, jól működő csapatokat építettek,... Teljes cikk

Együttműködés-fejlesztés és a kollaboráció ereje SDGs Game - COLLAB Fenntarthatósági Workshop

A 2030 SDGs Game egy együttműködést fejlesztő csapatépítő élményprogram a fenntartható fejlődési célok mentén, melyet követően a szervet... Teljes cikk