kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Elégedettebbé teszi a munkavállalókat az elektromos kerékpár

Hat városban több ezer e-bike-ot ad el, és ezzel kategóriájában piacvezető az ebringa Zrt. A piac évente duplázódik és egyre nagyobb arányban vásárolnak vállalkozások. Szatzger Ákost arról kérdeztük, miben rejlik az elektromos kerékpár varázsa, hogyan használható a dolgozói megtartásra és miként a legelőnyösebb cégként flottát bevezetni.

E-Bringa Zrt.-

“Aki egy ilyen elektromos kerékpárra felül és elkezdi tekerni, mosolyogni fog. Átértékelődik benne minden, amit eddig a közlekedésről gondolt. Sokkal többet kap vissza élményben, mint amennyi energiát beletett. A tekerésnek egy része sem lesz szenvedés ” - kezdi az e-bike varázslatának bemutatását Szatzger Ákos. Ő csapatával nyomatékszenzoros, középmotoros prémium minőségű elektromos kerékpárokat forgalmaz, a magyar piacon a legtöbbet.

Központjuk és 400 négyzetméteres alapterületű boltjuk Törökbálinton található. Emellett  Budapest XIII. kerületében, Győrben, Pécsett, Szegeden és Miskolcon is jelen vannak saját üzlettel. Egy év alatt csak Törökbálinton 800 kerékpárt értékesítettek, összesen pedig 1500-at. Üzleteikben bárki kipróbálhatja a modelleket. Sőt, cégek néhány napra ki is bérelheti ezeket, hogy a munkatársak véleményt tudjanak mondani a modellekről, a hasznosság, az élményfaktorról.

E-Bringa Zrt. 3. kép

 

A vezérigazgató a hazai piacról elmondta, hogy évente duplázódnak az eladások. A vevők 50 százalékban vállalatok, cégek, az első darabot jellemzően az ügyvezetőnek vásárolják. Előfordul, hogy az első számú vezető egy nyugat-európai kirándulása alatt szerzi első tapasztalatát az elektromos bicikliről, amellyel könnyedén leküzdött egy hegycsúcsot vagy mosolyogva járt be egy turistaútvonalat. Aztán hazatérve már sajátot akar. Következő lépésben pedig már a menedzsment tagokra, aztán a vezető beosztású dolgozókra, végül a többi munkavállalóra terjesztik ki ezt a szolgáltatást. Az állam támogatja ebben a cégeket: 2022 január 1-től már magán célú használatra is adható az elektromos kerékpár adómentes juttatásként. Egyre több cég érzékeli, hogy az elektromos kerékpárnak szerepe van a munkavállalók jobb közérzetének megteremtésében és a megtartásban. Egy környezetbarát, egészségeséletmódot segítő, értékes közlekedési eszközt adnak a dolgozók kezébe.

Munkába járás és szabadidős tekerés

Szatzger Ákos kétféle felhasználási típust említ: az első a munkába járás. A legtöbben 10-20 kilométeres távolságból tekernek be vele a munkahelyre. Nagyjából 25 kilométer/órás átlagsebességgel lehet haladni. A budapesti agglomerációból szinte ugyanannyi idő alatt a munkahelyre lehet érni, mint autóval a dugóban araszolva. Home office-ban dolgozók a kellemeset a hasznossal is kombinálhatják: ha hetente egyszer-kétszer kell bejárniuk, akkor a dugó elkerülése mellett még testedzésnek is kiváló az e-bike. A másik a szabadidős cél, amikor a munkavállalók a természetben tekernek, nagyobb megerőltetés és izzadtság nélkül fedeznek fel csodás tájakat.

E-Bringa Zrt. 2. kép

 

Magán, céges vásárlás vagy lízing?

Elektromos kerékpárt három formában lehet beszerezni. Lehet magánszemélyként vásárolni, ám ez a legkevésbé előnyös, mivel itt bérként kell kivenni a pénzt a cégből és nem igényelhető vissza az áfa. Ha cég nevére vásároljuk, akkor az költségként elszámolható a karbantartási díjjal együtt. Az áfa 100 százalékban akkor igényelhető vissza, ha az a cég alapvető tevékenységére vásárolta (például futárcég vagy hotelekben szolgáltatás a vendégeknek). Máskülönben a használat (magán-céges) aránya a mérvadó. Ha lízingeljük, akkor is minden költség elszámolható és az áfa is 100 százalékban visszaigényelhető, mivel itt egy szolgáltatást vásárolunk. A részletes számolás itt érhető el.

Full service flottavásárlásnál

Az ebringa Zrt. flottavásárlásnál full service szerződést is kínál. Azaz vállalja a flotta fenntartását, a karbantartását. Az a cég, amely nem saját tulajdonba vásárolna, lízingelhet. Az ebringa a legnagyobb hazai lízingcéggekkel áll szerződéses kapcsolatban. Ebben az esetben a lízingcég vásárolja meg az e-bike-okat, az ügyfél pedig lízingeli, amelyet elszámolhat költségként és a teljes áfát visszaigényelheti. Igény szerint sok szolgáltatás integrálható: például GPS nyomkövetés, - ha nincs dedikált felhasználó - akkor biciklifoglalás is.

E-Bringa Zrt. 4. kép

 

Szatzger Ákos elmondta, hogy az elektromos kerékpárok akkumulátora egy mozdulattal kivehető, általában 3-5 kilogramm, így kézben könnyen vihető a töltőhelyre. Érdemes egy nagyobb töltőt otthon tartani és egy kisebbet az irodában. Hozzáteszi, az e-kerékpár hatótávolsága 100 kilométer egy töltéssel. A kijelzőn folyamatosan nyomon követhető a töltöttség, még hány kilométert lehet vele menni. Ha valaki nem annyira figyelmes és menet közben lemerül, akkor is tekerheti a kerékpárt.

Miben segít az ebringa Zrt.?

    • A legtöbb elektromos kerékpárt forgalmazzák Magyarországon, az érdeklődők széles kínálatból választhatják ki a számukra, cégük profiljához leginkább illőt.

    • Erősek kerékpárflották értékesítésében - egytől akár több száz darabig számos referenciával. 15-20 darabos flottákat rendszeresen adnak el, de például a nemzeti parkok elektromos kerékpárbeszerzéséről kiírt tendert is megnyerték 240 kerékpárral.

    • Vállalnak teljeskörű karbantartást és üzemeltetést. Például a cég a kerékpárokba elektromos motorokat és az ahhoz tartozó szoftvert gyártó Bosch magyarországi képviselője, minden boltjukban megvan ugyanaz a szaktudás. Sőt, a cég hivatalos Bosch tréner is, így a magyar kereskedők oktatását is segítik.

    • Kitelepülés cégekhez. A zöld gondokodást vagy a fenntarthatóságot népszerűsítő  vállalati rendezvényeken az ebringa standdal kitelepül, visz modelleket, amelyeket a munkavállalók helyben kipróbálhatnak.

Bővebb információ: www.ebikeshop.hu

Fotók: ebringa Zrt.

(Támogatott tartalom)

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
L-Soft Bérszámfejtés GDPR szolgáltatással

Miért éri meg kiszervezni hozzánk a bérszámfejtésedet? Nem tudod tartani a határidőket? A bérszámfejtő csapatban folyamatos a fluktuáció, ami... Teljes cikk

Felértékelődő értékesítők: verseny indult a legjobbakért

A nehéz gazdasági helyzet miatti nyomás hatására felértékelődik az értékesítők szerepe a vállalatoknál. A turbulens gazdasági helyzetre a cégek... Teljes cikk

Így alakult a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés 2024 első harmadában

A munkaerőpiac állandóan formálódó közeg, amelynek változásai a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területére is kihatnak. Az év első... Teljes cikk