Megjelent: 2 hónapja

Elégedettebbé teszi a munkavállalókat az elektromos kerékpár

Hat városban több ezer e-bike-ot ad el, és ezzel kategóriájában piacvezető az ebringa Zrt. A piac évente duplázódik és egyre nagyobb arányban vásárolnak vállalkozások. Szatzger Ákost arról kérdeztük, miben rejlik az elektromos kerékpár varázsa, hogyan használható a dolgozói megtartásra és miként a legelőnyösebb cégként flottát bevezetni.

“Aki egy ilyen elektromos kerékpárra felül és elkezdi tekerni, mosolyogni fog. Átértékelődik benne minden, amit eddig a közlekedésről gondolt. Sokkal többet kap vissza élményben, mint amennyi energiát beletett. A tekerésnek egy része sem lesz szenvedés ” - kezdi az e-bike varázslatának bemutatását Szatzger Ákos. Ő csapatával nyomatékszenzoros, középmotoros prémium minőségű elektromos kerékpárokat forgalmaz, a magyar piacon a legtöbbet.

Központjuk és 400 négyzetméteres alapterületű boltjuk Törökbálinton található. Emellett  Budapest XIII. kerületében, Győrben, Pécsett, Szegeden és Miskolcon is jelen vannak saját üzlettel. Egy év alatt csak Törökbálinton 800 kerékpárt értékesítettek, összesen pedig 1500-at. Üzleteikben bárki kipróbálhatja a modelleket. Sőt, cégek néhány napra ki is bérelheti ezeket, hogy a munkatársak véleményt tudjanak mondani a modellekről, a hasznosság, az élményfaktorról.

E-Bringa Zrt. 3. kép

 

A vezérigazgató a hazai piacról elmondta, hogy évente duplázódnak az eladások. A vevők 50 százalékban vállalatok, cégek, az első darabot jellemzően az ügyvezetőnek vásárolják. Előfordul, hogy az első számú vezető egy nyugat-európai kirándulása alatt szerzi első tapasztalatát az elektromos bicikliről, amellyel könnyedén leküzdött egy hegycsúcsot vagy mosolyogva járt be egy turistaútvonalat. Aztán hazatérve már sajátot akar. Következő lépésben pedig már a menedzsment tagokra, aztán a vezető beosztású dolgozókra, végül a többi munkavállalóra terjesztik ki ezt a szolgáltatást. Az állam támogatja ebben a cégeket: 2022 január 1-től már magán célú használatra is adható az elektromos kerékpár adómentes juttatásként. Egyre több cég érzékeli, hogy az elektromos kerékpárnak szerepe van a munkavállalók jobb közérzetének megteremtésében és a megtartásban. Egy környezetbarát, egészségeséletmódot segítő, értékes közlekedési eszközt adnak a dolgozók kezébe.

Munkába járás és szabadidős tekerés

Szatzger Ákos kétféle felhasználási típust említ: az első a munkába járás. A legtöbben 10-20 kilométeres távolságból tekernek be vele a munkahelyre. Nagyjából 25 kilométer/órás átlagsebességgel lehet haladni. A budapesti agglomerációból szinte ugyanannyi idő alatt a munkahelyre lehet érni, mint autóval a dugóban araszolva. Home office-ban dolgozók a kellemeset a hasznossal is kombinálhatják: ha hetente egyszer-kétszer kell bejárniuk, akkor a dugó elkerülése mellett még testedzésnek is kiváló az e-bike. A másik a szabadidős cél, amikor a munkavállalók a természetben tekernek, nagyobb megerőltetés és izzadtság nélkül fedeznek fel csodás tájakat.

E-Bringa Zrt. 2. kép

 

Magán, céges vásárlás vagy lízing?

Elektromos kerékpárt három formában lehet beszerezni. Lehet magánszemélyként vásárolni, ám ez a legkevésbé előnyös, mivel itt bérként kell kivenni a pénzt a cégből és nem igényelhető vissza az áfa. Ha cég nevére vásároljuk, akkor az költségként elszámolható a karbantartási díjjal együtt. Az áfa 100 százalékban akkor igényelhető vissza, ha az a cég alapvető tevékenységére vásárolta (például futárcég vagy hotelekben szolgáltatás a vendégeknek). Máskülönben a használat (magán-céges) aránya a mérvadó. Ha lízingeljük, akkor is minden költség elszámolható és az áfa is 100 százalékban visszaigényelhető, mivel itt egy szolgáltatást vásárolunk. A részletes számolás itt érhető el.

Full service flottavásárlásnál

Az ebringa Zrt. flottavásárlásnál full service szerződést is kínál. Azaz vállalja a flotta fenntartását, a karbantartását. Az a cég, amely nem saját tulajdonba vásárolna, lízingelhet. Az ebringa a legnagyobb hazai lízingcéggekkel áll szerződéses kapcsolatban. Ebben az esetben a lízingcég vásárolja meg az e-bike-okat, az ügyfél pedig lízingeli, amelyet elszámolhat költségként és a teljes áfát visszaigényelheti. Igény szerint sok szolgáltatás integrálható: például GPS nyomkövetés, - ha nincs dedikált felhasználó - akkor biciklifoglalás is.

E-Bringa Zrt. 4. kép

 

Szatzger Ákos elmondta, hogy az elektromos kerékpárok akkumulátora egy mozdulattal kivehető, általában 3-5 kilogramm, így kézben könnyen vihető a töltőhelyre. Érdemes egy nagyobb töltőt otthon tartani és egy kisebbet az irodában. Hozzáteszi, az e-kerékpár hatótávolsága 100 kilométer egy töltéssel. A kijelzőn folyamatosan nyomon követhető a töltöttség, még hány kilométert lehet vele menni. Ha valaki nem annyira figyelmes és menet közben lemerül, akkor is tekerheti a kerékpárt.

Miben segít az ebringa Zrt.?

    • A legtöbb elektromos kerékpárt forgalmazzák Magyarországon, az érdeklődők széles kínálatból választhatják ki a számukra, cégük profiljához leginkább illőt.

    • Erősek kerékpárflották értékesítésében - egytől akár több száz darabig számos referenciával. 15-20 darabos flottákat rendszeresen adnak el, de például a nemzeti parkok elektromos kerékpárbeszerzéséről kiírt tendert is megnyerték 240 kerékpárral.

    • Vállalnak teljeskörű karbantartást és üzemeltetést. Például a cég a kerékpárokba elektromos motorokat és az ahhoz tartozó szoftvert gyártó Bosch magyarországi képviselője, minden boltjukban megvan ugyanaz a szaktudás. Sőt, a cég hivatalos Bosch tréner is, így a magyar kereskedők oktatását is segítik.

    • Kitelepülés cégekhez. A zöld gondokodást vagy a fenntarthatóságot népszerűsítő  vállalati rendezvényeken az ebringa standdal kitelepül, visz modelleket, amelyeket a munkavállalók helyben kipróbálhatnak.

Bővebb információ: www.ebikeshop.hu

Fotók: ebringa Zrt.

(Támogatott tartalom)

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Wellbeing - amire még a legnehezebb időkben is érdemes fordítani

A jelenlegi gazdasági helyzetben sok cégvezető fejében kavarognak most a számok, a költségcsökkentés lehetőségei. Sokaknak kell átcsoportosítani a... Teljes cikk

Munkavállaló helyett alvállalkozót toborozna? Kommunikálja már az első pillanattól!

A transzparens vállalati kommunikáció toborzás során is elengedhetetlen – különösképp ebben a folyamatosan változó, gazdaságilag... Teljes cikk

Miért fontos a teljesítményértékelés és hogyan hozzuk ki az embereinkből a legtöbbet?

A teljesítményértékelési rendszer nélkülözhetetlen információkat szolgáltat prémiumok elosztásához, visszajelzéshez, egyéni fejlesztési... Teljes cikk