Megjelent: 3 éve

Előléptetés, meglepetés szendvics, meetingek, pingpong és coaching - ez mind belefér a HR-vezető egy napjába

A Starschema HR-vezetője egy igen hosszúra nyúlt munkanapját mutatja be rovatunkban. Bár az ébredés nehezen sokadik nekifutásra megy, utána már nincs megállás.

images

6:20 Ébredés. Első ébresztő, 6:30 második ébresztő, 6:40 felkelés, 6: 45 első kávé,- amit a férjem minden reggel elkészít nekem - utána ébredés. Reggeli rutin közben ránézek a naptáramra - elég sűrű nap vár rám- megnézem a leveleimet és a céges chat-et. Szerencsére nálunk nem jellemző, hogy munkaidőn kívül levelezzenek, ezért legfeljebb pár új olvasatlan levelet találok. Ezzel szemben nagyobb az élet a céges chat-en, hiszen ott történik minden kommunikáció. Itt találok pár új vicces postot és jött két új üzenetem is.

7:45 Beérek a munkahelyemre. Kolléganőm már itt van, és még pár kollégával is találkozom. Ilyenkor szinte még üres az iroda, ezért is jövünk ilyen korán. Van időnk átbeszélni a napi teendőket és olyan feladatokat megoldani, amire - ha beindul az élet - már nem mindig van lehetőségünk. Nálunk szinte mindenki kötetlen munkaidőben dolgozik, ezért is lehet mindenkinek a feladataihoz és egyéb elfoglaltságaihoz igazítania a munkaidejét.


8:00 Napi HR státusz megtartása. Sok tennivalónk van mára, ezért átbeszéljük a prioritásokat és felkészülünk a megbeszélésekre is.

8:30 Bérzárás előkészítése. Visszatérő feladat az érintett hónapra vonatkozó és összegyűjtött információk ellenőrzése és a folyamatos egyeztetés a bérszámfejtő céggel. Szerencsére szeptemberben nem volt áthelyezett munkanap, sok külföldi út vagy plusz munkák sem, ezért elég jól haladok az ellenőrzéssel.

Közben egy kellemes meglepetés! Az egyik fejlesztő kolléga meglep egy klasszikus szendviccsel, valahogy ráérzett, hogy ez a kedvencem.

Starschema

9:30 Coaching és a második kávém elfogyasztása. Idén ősszel elindult a vezetőfejlesztés. Ezt nagy eredménynek tartom, főleg azért mert a kezdeti szkeptikusság után nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk a kollégáktól. Egyéni és csoportos tréning folyik angol és magyar nyelven is. Én is hamar megtaláltam az összhangot a coach-ommal, és ma is jó érzésekkel és eredményekkel zártuk a találkozónkat.

Starschema

11:00 Management meeting. A tulajdonosokkal, Csillag Péterrel, Földi Tamással, Szilvágyi Csabával a pénzügyi vezető Kardos Gergővel valamint a BI üzemeltetési részleg vezetőjével, Kocsis Bálinttal, hetente átbeszéljük a céget érintő kérdéseket és az aktualitásokat. Sajnos a mai találkozóról Csaba lemaradt, mert pont tárgyalása volt ebben az időben.

Starschema

12:00 E-mailek feldolgozása. Igaz esténként nem sok jön, de napközben bőven akad mit feldolgozni, plusz a chat-en is lett elég sok az olvasatlan üzenetem. Bele kell húzni, mert lassan továbbindulunk egy egyetemre.
12.30 Ebéd. Ez a második legfontosabb része a napomnak. Általában marad is rá időm, és igyekszem mindig más munkatársakkal ebédelni. Most viszont csak pár szem gyümölcs elfogyasztására tudok időt szakítani. . Ezt sem bánom, hiszen nagyon „jól vagyunk tartva”, néha már túlzásnak is érzem a különböző magvak színes mázban való tálalását és a kifogyhatatlan áfonya tálakat…

Starschema

13:00 Tárgyalás egy egyetemen. A CSR tevékenységünkben arra fókuszálunk, amiben a legjobbak vagyunk: az adatok kezelésére. Több felsőoktatási intézménnyel alakítunk ki szoros együttműködést, hogy a jövő generációja valós és a gyakorlatban is alkalmazható magas színvonalú és a legújabb technológiákhoz kapcsolódó képzést kaphasson. Sajnos a hozzánk érkező friss pályakezdők is megerősítik, hogy számos cég egy „nagyáruháznak” tekinti az egyetemeket és a hangzatos ígéreteken túl valós szakmai tudást nem nyújtanak a gyakorlati idejük és a vendégelőadások alkalmával sem. Mi erre szeretnénk rácáfolni, megismertetni és megszerettetni az adatok világát a diákokkal. A tárgyalás jól sikerült, vendégelőadóink iránt már most nagy az érdeklődés, és ha minden jól megy, lesz egy spéci szakirányunk is.
Starschema

14:00 Vissza az irodába, közben telefonok intézése. Elég sok a nem fogadott hívásom. Ezek közül több prioros is, így próbálom már menet közben felvenni a szálakat. Emellett az egyik kollégánk azonnali törődést igényel - ahogy a leveléből kiolvastam- szóval indul a nap hátralévő részének az újratervezése.

15:30 ERP bevezetéshez kapcsolódó egyeztetés. Egy gyors státusz arról, hogy melyik terület hol áll a feladataival, vagyis végig megyünk a Trello kártyákon. Szerintem a HR-nek mindig egyre több kártyája van , pedig pörgetjük őket rendesen. Azt hihetnénk, hogy ahol még nincs ilyen rendszer ott könnyen kialakítható, viszont csak időközben derül ki, hogy mennyi apróságra kell odafigyelni, kitalálni, hogy a komplex rendszer valóban használható legyen. Szerencsére ez az ERP olyan lehet, amilyet mi szeretnénk, különböző területek igényeit és innovatív ötleteit az egyik nagyon profi PM kollégánk gyúrja össze kezelhető formába. Novemberben indul a tesztelés, elég szigorúak a határidők, de nagyon jó érzés látni, hogy mekkora fejlődést fog eredményezni.

15:45 Előléptetésről egyeztetés. Lapos a szervezet, de szeretünk kiemelni kollégákat „Team Lead” szerepkörbe, és ez most párosul egy szakmai kompetencia központ vezetésének a lehetőségével is. Kiemelt ügyfél menedzserünkkel egyhangú a döntés, hogy ki a legalkalmasabb erre a feladatra. Egyeztetjük még az elvárásokat, a feltételeket és a szükséges kommunikációt. Amennyiben elfogadja az ajánlatunkat, hivatalosan is megszületett az „Adatvizualizációs csapat”.

Starschema

16:00 Második körös interjú. Mostanában egyre kevesebb időm van interjúzni, napi 3-4 helyett maximum heti 5-re van kapacitásom. Viszont fontosnak tartom, hogy képben legyek, illetve mindig lehet az interjúkon a szakmai oldaltól is tanulni. Szóval most egy második körös interjún vagyok, végre nemcsak egyedüli nőként, hiszen maga a jelölt is az. Fejlesztő és jó arc. Mondanom sem kell, hogy ez nálunk egy mennyire jó „kombó”. Fontos küldetésünknek tekintjük, hogy minél több nő is dolgozzon nálunk, amivel segítjük a szinergiákat és kicsit bizonyítjuk, hogy a nők között is sok a kiváló szakember és van helyük egy IT cégnél komoly pozíciókban. Mostanra több fejlesztőnk, BA-nk, üzemeltetőnk, vizualizációs szakemberünk is nő.

16:30 Kimentek a számfejtési lapok. Elkezdődött az utalás előtti ellenőrzés. Pár olyan kérdés van, amit nekem kell kibogozni, de úgy fest, csak félrementek az infók és mehet az utalás. Közben levelek, chat, LinkedIn. Indulás előtt minden fórumon válaszolok és még én is megírok egy- két fontosabb e-mailt.

17:00 A napi történések átbeszélése. Ma nem sokat voltam a helyemen ezért a kolléganőmmel összegezzük az eddig történteket, viszont muszáj kicsit kiszakadni a „kötöttségekből” lemegyünk pingpongozni. Először beszállunk egy páros meccsbe, majd ketten folytatjuk és sikerül mindent egyeztetnünk.

18:10 MeetUp. Fontosnak tartom a hitelességünket a munkatársak és a jelöltek előtt is. Próbálunk minél szélesebb körben tájékozódni a technológiai témák kapcsán is, ezért mentünk el erre a szakmai eseményre is. Több kollégánk is megjelent, és a két előadás közül az egyik még számomra is emészthető volt, szóval nem jöttünk hiába.
Starschema

21:00 Hazaérkezés. A nap legfontosabb része ma kimaradt. Sajnos nem tudtunk együtt vacsorázni a férjemmel, de holnap majd kárpótolom.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk

Így telik az Apollo Tyres HR igazgatójának egy napja

Nemzetközi projekteken dolgozik, videokonferenciát tart és sok egyéb mellett ő irányítja a HR csapatot. Tarnai Tamás 2016 óta dolgozik az Apollo Tyres... Teljes cikk