Megjelent: 3 éve

Értékes munkaerő ajánlásáért pénzt

Munkavállalói ajánlói programot terjeszti ki mindenkire egy magyar startup. A Talentuno a toborzási folyamatot rövidíti le, de időt és pénzt is megtakarít az alkalmazottakra vadászó cégeknek.

images

Az index.hu cikke szerint az elmúlt években a HR szakma számára a legjobb munkaerő megtalálása óriási kihívás. A pozíciók betöltésére az elmúlt tíz évben kétszer annyit időt kell szánni. Emellett a vállalatok négyszer többet költenek a toborzással kapcsolatos feladatokra. Az amúgy szóba jöhető jelöltek 86 százaléka állásban van jelenleg is, így a maradék 14 százaléknál tudnak próbálkozni.

A Talentuno jelölthiányt azzal oldaná meg, hogy az értékes munkaerőt ajánlóknak, legyenek ők akár átlagemberek, pénzbeli jutalmat adnak, ha jelöltjüket tényleg felveszik a meghirdetett pozícióra.

A toborzási folyamatot az alapítók három részre osztják. Az elsőben az a cél, hogy a munkavállalók jelentkezzenek egy adott álláshirdetésre. A második az előszűrés fázisa, amikor a cég vagy a toborzási ügynökség eldönti az önéletrajzok alapján, kiket tart érdemesnek továbbítani a vállalat HR-esei felé. A harmadik: részletes profil kialakítása a legjobb jelöltekről és azok prezentálása a vállalatok számára.

Ezzel a módszerrel jelenleg 60 nagyvállalati megrendelővel álnak együttműködésben és 150 nyitott pozíciót kezelnek egyszerre. Mivel a rendszer jól működik, de továbbra is kevés az ember, a Talentuno azok között is működhet, akik nincsenek fenn olyan portálokon, mint például a Linkedin. Más szóval szélesíti a merítési kört.

A piacon egy toborzóügynökség általában az általa közvetített munkaerő első éves bruttó fizetése után kap egy bizonyos százalékot (általában 15-25 százalékig pozíciótól függően), egyszeri alkalommal. A Talentuno azt mondja, egységesen 10 százalékot kér a cégektől. Ezzel, ha nem is minden egyes pozíciónál, de átlagosan toborzási kiadáscsökkentést ígér a cégek számára. A másik oldalon pedig kereseti lehetőséget azoknak, akik jó jelölteket szállítanak, őket hangzatosan MatchMakereknek, avagy szabadúszó toborzóknak hívja. Ha egy jelölt végül szerződést kap, az ajánló személyenként és egyszeri alkalommal 80 és 150 ezer forint között kereshet.

index.hu


  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter