Megjelent: 4 éve

Ezeket a munkákat nem kell félteni a robotoktól

Vannak azért munkakörök, amelyekhez olyan humán képességekre van szükség, amelyeket egy ideig még nem fognak tudni robotokkal helyettesíteni. A Quartz 30 munkakört talált, ahol úgy néz ki, hosszabb távon sem kell majd a robotokkal versengeni az állásért, írja a Tőzsdefórum.

Azok a szakmák és munkakörök, ahol személyközi képességekre van szükség: a vezérigazgatók, iskolapszichológusok, szociális munkások vagy a különböző felügyeletet ellátó személyek munkája.

Ahol a matematika és az üzlet összeér, vagyis például elemzéseket kell csinálni: közgazdászok, menedzsmentelemzők.
Az egészségügy területéről: allergológusok, immunológusok, mikrobiológusok. A fizikai környezet alakítását is egyelőre emberek tervezhetik, így például a mérnökök.

A lényeg, hogy általában azokban az esetekben lesz szükség a továbbiakban is emberi tevékenységre, ahol bonyolult rendszerek összeérnek, kiszámíthatatlan környezet, emberi viselkedés elemzésére, kezelésére, vagy előre nem megjósolható problémák megoldására van szükség.

Tőzsdefórum
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter