Megjelent: 2 éve

Ezt tedd, ha úgy érzed nincs időd semmire

Itt az év végi hajrá, ha egyre többször mondod magadnak, hogy ezt is meg kellene csinálni, de mégsem jut rá idő, akkor ezzel a néhány tanáccsal megpróbálhatsz időt spórolni - írja a Forbes.

A Forbes összegyűjtötte mit tehetsz azért, hogy újra te irányíthasd az életed:

Értékeld a naptárad!

A naptáradban biztosan vannak olyan dolgok, amelyek nem termelnek értéket számodra, nem járulnak hozzá a céljaid, a karriered építéséhez, ezeket ki is iktathatod. Ezek között sajnos olyan is lesz, ami számodra pozitív tevékenység, de nagyon sok időt vesz el, ezekből szortírozni kell pl. meetingek, önkéntes feladatok.

Csinálj időt magadnak!

Azokat az eseményeket húzd ki a naptárból, amelyeken nem szükségszerű részt venned. Ha nem is törlöd ki feltétlenül az összes ilyet, de szabj határokat. Dönts el előre mennyi időt szánsz arra, hogy a kollégáidnak segíts, és tartsd is magad ehhez. Listázz ki kategóriát a naptáradban, rendelj melléjük időtartamokat, és ha ezek betelnek nyugodtan mondj nemet legalább addig amíg saját feladataiddal utol éred magad.

Gondold meg mivel akarod tölteni az idődet!


Ha az év végére teljesen kiégettnek érzed magad, akkor lehetséges, hogy számodra nem jó dolgokkal töltöd az időd. Változtass rajta! Írj be konkrét időpontokat a naptáradba, amit számodra kedves személyekkel, vagy tevékenységgel töltesz el.

Töltsd jól a szabad időd

A felszabadított időt jó dolgokra használd fel, minden felszabaduló helyet, előre tölts ki a naptárban.

Ragaszkodj a tervhez!

A lényeg az, hogy az így kialakított időbeosztást ne rúgd fel, tartsd magad hozzá! Legalább egy hónapig tartsd be, ez nem lesz mindig egyszerű, de így majd hozzászoksz. Nem lesz kényelmes korán reggel felkelni, hogy edzeni menj, vagy nemet mondani egy utolsó pillanatban beeső segítségkérésre, de a dolog kulcsa a ragaszkodás.

Néhány hét után értékeld újra a naptáradat és az egy-egy feladatra szánt időtartamokat, de ne menj a könnyebb irány felé.

Fotó: Pixabay
Forbes
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter