Megjelent: 9 éve

Fellendül az üzleti szolgáltató szektor az Orbán-csomag miatt

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik. Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban


- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ:

A mintegy 40 ezer alkalmazottat foglalkoztató, 80 vállalatot összefogó szervezet elnök szerint a személyi jövedelemadó és a társasági adó jelentős csökkentése régiós összehasonlításban ismét versenyképessé teszi az ágazatot.

Az elnök emlékeztet arra, hogy a szolgáltatóipari szektor döntően magasan képzett munkaerőt foglalkoztat az átlagnál magasabb fizetésekkel. Amennyiben az intézkedéseket a tervek szerint sikerül megvalósítani, a szektorban foglalkoztatottak száma várhatóan növekedni fog.

A szolgáltató vállalatok költségszerkezetében meghatározó jelentőséggel bírnak a munkaerőköltségek - hangsúlyozza a HOA közleménye. Magyarországon a munkavállaló részére nettó bérként kifizetett összeg a munkáltató teljes bér és járulék-ráfordításainak még 40 százalékát sem éri el. Ezzel szemben szomszédos országokban, például Szlovákiában, Romániában a munkavállaló a munkáltatói összköltsége 55-60 százalékát kapja kézhez.

További növekedési lehetőség a járulékcsökkentés, hiszen az aránytalanul nagy munkaerőköltségek leginkább azokat a szektorokat sújtják, ahol a legjelentősebb értékteremtő az emberi tudás, nem pedig a holt tőke, a gyártó gépek, vagy a felhasznált nyersanyagok.

Felhívja a figyelmet arra, hogy egyre növekvő számban hazai kis- és középvállalkozások is végeznek üzleti szolgáltatásokat, nem csak a nagy globális szolgáltató központok.

Az ágazat érdekképviseletét ellátó HOA kész a kormányzati szervekkel való párbeszédre, a szektor fejlődését nehezítő jogszabályi problémák feltárására - áll a közleményben.

A HOA szerint az akcióterv bejelentése "...a 24. órában érkezett, mert Magyarország az elmúlt öt évben az előkelő 10.-ről a 35. helyre csúszott vissza a befektetői ranglistán, jóllehet még így is folyamatosan nőtt az üzleti szolgáltató szektor hazánkban".
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter