Megjelent: 2 hónapja

Fenntartható munkahelyi sportprogram 6 lépésben

Több kutatás is bizonyítja, hogy sportosabb alkalmazottakkal jobban nő a profit, mint a semmit sem sportoló munkavállalókkal. A munkavállalói wellnessprogram fontos eszköz arra is, hogy bevonzza és megtartsa a tehetségeket, amivel csökken a fluktuáció is. De milyen egy jó munkahelyi sportprogram?

A jó mozgásprogram szakmailag hiteles, kizárólag a munkavállalókról szól, gyakorlatias, élvezetes és mérhető. Olyan átfogó, projekt alapú program, ami által a munkavállalók egészségesek, fittek és aktívak lesznek.

„Azon felül, hogy jobb lesz a dolgozók egészsége, javul a vállalat külső megítélése, jobb lesz a szervezeti image és erősödik a vállalatról kialakult pozitív kép, nő a termelékenység. A dolgozók jobb egészségi állapotának köszönhetően kevesebbet hiányoznak a munkahelyükről. Javul a munkaerkölcs, a munkaköri légkör, a morál, a szervezettel szembeni attitűd és erősödnek a munkatársi kapcsolatok. Csökkennek az orvosi, illetve a hiányzásból fakadó költségek és csökken a dolgozók kilépési aránya. A munkavállalók kiegyensúlyozottabbak és elkötelezettebbek lesznek, világosabban fogják látni a céljaik eléréséhez vezető utat” – mondta Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője, akivel összeszedtük, hogyan érdemes lépésről-lépésre létrehozni egy sportprogramot cégek számára.

1. Célmeghatározás

Egy wellnessprogram létrehozása közben ne feledkezz meg a célodról, ami kedvezni fog a vállalatnak és a munkatársaknak is. Gondoskodj róla, hogy a program nyújtson juttatásokat mindkét fél számára.

2. Egy elkötelezett csapat felállítása

Egy átfogó wellnessprogram megalkotása sok időt és munkát elvisz. Alkoss egy jó csapatot, akik jól kezelik a projektet. Számít, hogy megértsék a wellnessprogram célját, érdekeltek és elkötelezettek legyenek abban, hogy fejlesszék a munkatársak egészségét.

3. Adatgyűjtés

A megfelelő kutatás során mérd fel a munkavállalói igényeket, hogy azonosítani tudd azokat a területeket, amiket meg kell célozni az egészségfejlesztésben.

4. Tervkészítés

Az adatgyűjtés után a program következő lépéseként ki kell alakítani azokat a stratégiákat, amik megvalósítják az elképzeléseidet. Időközben folyamatosan értékeljetek. Legyen projekt alapú, célorientált, hatékony, egyedi, szórakoztató és kreatív. A mozgásprogram kialakítása szakértőkkel történjen és a vállalattal közösen dolgozzátok ki, alapuljon a felmérés eredményein.

5. A program ismertetése

Kommunikáld és ismertesd a programot úgy, hogy az alkalmazottak megértsék a bonyolultnak tűnő terveket, a jóllét fontosságát és annak pozitív hatását az életükre.

6. Visszacsatolás és beállítás

Egy jó wellnessprogramot folyamatosan optimalizálni kell. A csapatnak mindig nyitottnak kell lennie az új ötletekre és visszacsatolásokra, hogy javítani tudjátok a programot, segítve ezzel az alkalmazottak egészségének fejlődését.
Ma már van lehetőség olyan szakértő cégekre bízni a munkahelyi wellnessprogram készítését, akik a felméréstől és tervezéstől a megvalósuláson át a hatékonyság méréséig mindent elvégeznek. Azt, hogy ez egy többszörösen megtérülő befektetés, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még 2008-ban a multinacionális vállalatok 34 százaléka indított sportprogramot a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében, 2014-re ez a szám, már 56 százalékra nőtt, 2019-re pedig 98%-ra. Ráadásul kutatások bizonyítják, hogy a munkahelyi egészségfejlesztésbe fektetett minden egyes euró 2,5–4,8 euró megtérülést jelent, amely az egészségügyi költségek, illetve a hiányzásokhoz kapcsolódó költségek csökkenésében jelentkezik.

 

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A magyarok kétharmada nem nyaral idén

A harminc év alattiak fele elutazik nyáron, a megkérdezettek többsége bő egy hetet szán a vakációzásra. Teljes cikk

Elfogynak a szakorvosok, folyamatosan nő a várakozási idő

Míg a sebészeti szakrendelésen 3 nap a várakozási idő, az endokrinológián csaknem hetven, a nefrológián 63, az angiológián pedig közel 54. Teljes cikk

A bérfejlesztés és a kiégés a top problémák között a munkahelyeken

Szemléletváltással, rugalmas munkaidővel, hibrid munkavégzéssel, a dolgozókra való nagyobb odafigyeléssel sikeresen válságállóvá tehető a... Teljes cikk

Facebook