Megjelent: 7 éve

Ha karácsony, akkor fények!

Amikor megemlítjük a telet, és a közelgő karácsony hangulata megérint, a legtöbb ember eszébe a gyönyörűen csillogó és villogó fények jutnak, amik nélkül szinte elképzelhetetlen az ünnep. Nem csak a gyerekek imádnak gyönyörködni a hangulatos világításban, de a felnőttek is odáig vannak, mikor eljön a díszítés ideje. A fényfüzérekkel szinte mindenki összeköti a karácsony érzését. Legyen szó beltéri vagy kültéri füzérekről, mindkét típus meghitté és varázslatossá teheti az ünnepeket.

Ma már nem csak az „unalmas”, hagyományos égősor kapható az üzletekben, hanem beszerezhet akár csillag, fenyőfa, gyertya, kristály vagy hópehely alakú égőket is, amelyek még jobban feldobják a dekorációt. Szín tekintetében is elég változatos a mai kínálat, a két fő csoport mellett, amely a meleg-fehér és a hideg-fehér színeket foglalja magába, már kék, zöld, barna és arany változat is kapható.
Tápellátás tekintetében is válogathatunk. Legtöbb esetben az árammal működők a legelterjedtebbek, de létezik elemes és akkumulátoros verzió is.


Melyik típust válassza?


Különféle típusa létezik az égősornak, már nem csak a hagyományos fényfüzér kapható, hanem annak különböző változatai, mint a fényfüggöny, a fényháló, a jégcsapként lelógó fények, valamint a LED-es vagy izzós fénykábeles változat.

Manapság már csak a képzelet szabhat határt annak, hogy hogyan és mivel díszíti fel otthonát. Más és más ajánlott kültéri díszítéshez, mint beltéri világításhoz, mivel állnia kell az időjárás viszontagságait, és sokkal strapabíróbbnak, kevésbé törékenynek kell lennie az izzóknak.

Ár, ami meghatározA választott típus nagyban függ a dekoráció árkategóriájától is. A különlegesebb és tartósabb égők a közepes árkategóriába tartoznak, mely 2.000-10.000 forint közé tehetők, míg a látványosabbak jóval 10.000 forint fölött kezdődnek, de azok már kifejezetten egyedinek számítanak a piacon. Az aktuális trend is sokak választását befolyásolja, azonban vannak jól bevált színek, mint a piros, a zöld, a fehér, az ezüst vagy az arany.

Milyen izzót válasszon?


Mindenki szereti megnézni a fényárban úszó házakat, ablakokat, karácsonyfákat, és gyönyörködni szépségükben. Azonban senki sem szereti a magas áramszámlát. Így nem csak a bolygó védelme érdekében és az erőforrások minimalizálásáért érdemes LED-es izzót venni, hanem takarékoskodás miatt is.

A LED-es izzók energiatakarékosabbak, nem olyan érzékenyek, mint a halogén izzók fel- és lekapcsolás alkalmával, valamint egyből maximális fényt ad, nincs szükség arra, hogy megvárjuk azt a pillanatot, amíg bemelegszik. Mindemellett sokkal tartósabbak halogén társaikkal szemben, és nem tartalmaznak az egészségre káros higanyt sem.

A BestMarktnál számos gyönyörű fényfüzér közül válogathat, nézze meg
kínálatukat!
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Akár Barbadosról is dolgozhat távmunkában

Turistáknak ajánl 12 hónapra munkavállalói vízumot Barbados. Így akár a trópusi szigetről is lehet távmunkában dolgozni, és ott átvészelni a... Teljes cikk

Bicikliflottával könnyítik a dolgozók visszatérését

Ajándék kerékpárokkal ösztönzi a budapesti iroda dolgozóit a biztonságos és környezettudatos közlekedésre Balogh Levente, a Szentkirályi... Teljes cikk

Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk