Megjelent: 7 éve

Ha karácsony, akkor fények!

Amikor megemlítjük a telet, és a közelgő karácsony hangulata megérint, a legtöbb ember eszébe a gyönyörűen csillogó és villogó fények jutnak, amik nélkül szinte elképzelhetetlen az ünnep. Nem csak a gyerekek imádnak gyönyörködni a hangulatos világításban, de a felnőttek is odáig vannak, mikor eljön a díszítés ideje. A fényfüzérekkel szinte mindenki összeköti a karácsony érzését. Legyen szó beltéri vagy kültéri füzérekről, mindkét típus meghitté és varázslatossá teheti az ünnepeket.

Ma már nem csak az „unalmas”, hagyományos égősor kapható az üzletekben, hanem beszerezhet akár csillag, fenyőfa, gyertya, kristály vagy hópehely alakú égőket is, amelyek még jobban feldobják a dekorációt. Szín tekintetében is elég változatos a mai kínálat, a két fő csoport mellett, amely a meleg-fehér és a hideg-fehér színeket foglalja magába, már kék, zöld, barna és arany változat is kapható.
Tápellátás tekintetében is válogathatunk. Legtöbb esetben az árammal működők a legelterjedtebbek, de létezik elemes és akkumulátoros verzió is.


Melyik típust válassza?


Különféle típusa létezik az égősornak, már nem csak a hagyományos fényfüzér kapható, hanem annak különböző változatai, mint a fényfüggöny, a fényháló, a jégcsapként lelógó fények, valamint a LED-es vagy izzós fénykábeles változat.

Manapság már csak a képzelet szabhat határt annak, hogy hogyan és mivel díszíti fel otthonát. Más és más ajánlott kültéri díszítéshez, mint beltéri világításhoz, mivel állnia kell az időjárás viszontagságait, és sokkal strapabíróbbnak, kevésbé törékenynek kell lennie az izzóknak.

Ár, ami meghatároz

A választott típus nagyban függ a dekoráció árkategóriájától is. A különlegesebb és tartósabb égők a közepes árkategóriába tartoznak, mely 2.000-10.000 forint közé tehetők, míg a látványosabbak jóval 10.000 forint fölött kezdődnek, de azok már kifejezetten egyedinek számítanak a piacon. Az aktuális trend is sokak választását befolyásolja, azonban vannak jól bevált színek, mint a piros, a zöld, a fehér, az ezüst vagy az arany.

Milyen izzót válasszon?


Mindenki szereti megnézni a fényárban úszó házakat, ablakokat, karácsonyfákat, és gyönyörködni szépségükben. Azonban senki sem szereti a magas áramszámlát. Így nem csak a bolygó védelme érdekében és az erőforrások minimalizálásáért érdemes LED-es izzót venni, hanem takarékoskodás miatt is.

A LED-es izzók energiatakarékosabbak, nem olyan érzékenyek, mint a halogén izzók fel- és lekapcsolás alkalmával, valamint egyből maximális fényt ad, nincs szükség arra, hogy megvárjuk azt a pillanatot, amíg bemelegszik. Mindemellett sokkal tartósabbak halogén társaikkal szemben, és nem tartalmaznak az egészségre káros higanyt sem.

A BestMarktnál számos gyönyörű fényfüzér közül válogathat, nézze meg
kínálatukat!
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk

Levonhatják a cigi- és kávészünetet a fizetésből

Egy spanyol bíróság döntése alaposan felbolygatta a kedélyeket, ugyanis a bíróság egy portugál olajcég (GALP) javára ítélt a szakszervezettel... Teljes cikk

Börtönbe kerül a férfi, aki bosszúból bombariadót csinált volt munkahelyén

Közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kerül börtönbe a férfi, aki volt munkaadóját akarta megbüntetni. Teljes cikk