kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Hat tulajdonság, amiről felismerhető a jó dolgozó

A jó munkaerő sok tulajdonságában különbözik az átlagos dolgozótól, a legfontosabb, hogy csaknem kétszer olyan produktív. Mutatunk néhány tulajdonságot, amiről Ön is felismerheti a kiváló munkaerőt.

A jó munkaerő érték, de a kiváló munkaerő felbecsülhetetlen. Nem kis tétre megy a játék: egy frissen publikált felmérés szerint a „jó” munkaerőnél a „kiváló” dolgozó csaknem kétszer produktívabb. Azonban a folyamatosan változó piaci viszonyok között a cégvezetőnek fel kell ismernie, hogy melyik alkalmazottja a csúcs. De honnan? Jack Zenger és Joseph Folkman a Harvard Business Manager szerzői több mint négyezer munkavállalóról készült értékelést analizáltak, hogy kiválogassák azokat a tulajdonságokat, amikről felismerhetjük a kiváló munkaerőt. Erre jutottak.


Magas célokat tűz kiA kutatás eredménye szerint ez a kiváló munkaerő legfontosabb tulajdonsága. Olyan célokat tűz ki maga elé, amelyek másoknak elérhetetlennek tűnnek – és el is éri őket. Az átlagosabb dolgozó ezzel szemben hajlamos abban a hitben élni, hogy ha jó munkát végez és gyorsan elkészül vele, akkor csak még több munkát kap.


A közös célért dolgozikHabár a legtöbben úgy vélik, hogy a kiváló munkaerő szakmai felkészültsége és profizmusa fontosabb, a valóságban ezek egy átlagos dolgozó képességei. A kiváló dolgozó azonban nem csak a személyes érdekeiért munkálkodik, hanem a csapat, vagy a vállalat eredményességét tartja szem előtt, ezért „jó csapatjátékos”. Az átlagos munkaerő ezzel szemben szívesen dolgozik egyéni projekteken, mert így saját teljesítményét sokkal jobban kidomboríthatja a főnöke előtt. Csakhogy a vállalat érdekeit – és ezzel együtt a munkavállaló érdekeit is – a legtöbbször a közösen elért eredmények szolgálják leginkább.


Nem fél képviselni a vállalatotA legjobb alkalmazottak nem félnek akár nagy tömeg előtt is képviselni a cég érdekeit vagy bemutatni a céljait. Legyen szó akár egy prezentációról, vagy egy konferencia előadásról. Az átlagos munkavállaló ezzel szemben inkább húzódozik a feladat elől, nem azért, mert nincs feltűnési viszketegsége, hanem mert nem feltétlenül ért egyet a képviselni szándékozott célokkal.


Nem fél a változásoktólAz a vállalat, amelyik a jelenlegi környezetben a munkatársak, vagy a középvezetők ellenállása miatt képtelen a változásra, halálra van ítélve. A kiváló munkaerő a változásoknál nem a székét félti, hanem lehetőségként tekint erre. legyen szó akár stratégiai, akár taktikai váltásokról.


Nem csak beszél, cselekszik isSok ember könnyedén megígér bármit, majd azután meg is feledkezik róla. Ez egy vállalatnál azonban súlyos összegekbe kerülhet. A csúcsmunkaerő azonban nem csak a levegőbe beszél, hanem valóra is váltja, amit megígér.


Nem fél beismerni, ha hibázikNem lehet mindig, mindenkinek igaza, és mindenki követ el hibákat. Az igazán produktív munkavállaló nem próbálja meg elsunnyogni a hibáját, hanem őszintén belátja – és tanul belőle. Megértette ugyanis, hogy sokkal károsabb, ha valaki nem ismeri be tévedését – és esetleg újra és újra elköveti ugyanazt a hibát.
  • 2023.11.30A megtartás az új toborzás! Kulcsember megtartó eszközök két órás ingyenes előadásra várja szeretettel a résztvevőket 2023. november 30-án 14 órától a szegedi Agóra Rendezvényközpontban a DKMT. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.)info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek