Megjelent: 4 hónapja

Hétvégi munka

A hétvége sokak szemében a munkanapok kipihenését és a feltöltődést jelenti. Mindazonáltal egyes munkaadók lehetővé teszik, hogy lehessen a hétvégéken dolgozni.

Ez alatt nem azokat a teljes munkaidős állásokat értjük, ahol a hétköznapok mellett ajánlott vagy kötelező jelleggel nyílik alkalom a munkálkodásra hétvégén. Sokkal inkább azokat a munkákat, ahol a munkavégzés csak és kizárólag a hétvégén történik.
Több opció is fennállhat az ilyen foglalkoztatásoknál: lehet szó alkalmi, részmunkaidős vagy diákmunkáról is akár.
A hétvégi munka rengeteg embernek lehet ideális különböző okokból kifolyólag. A nappali tagozatos diákok, elsősorban az egyetemisták, szívesen jutnak egy kis plusz bevételhez a hétvégéjük rááldozásával is. Előfordulhat az is, hogy valaki a saját állása mellett jövedelemkiegészítés céljából alkalmanként munkát vállal hétvégente. Egyes nyugdíjasoknak is tökéletes lehetőség lehet. Hétvégi munkák könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

Nem egy pozitívuma létezik a hétvégi munkavégzésnek:
- plusz jövedelmet biztosít
- tanulmányok folytatása vagy egyéb munkavégzés mellett is elvállalható
- sok embernek biztosít lehetőséget

Néhány hétvégén végezhető munkalehetőség:
- takarító
- logisztikai ügyintéző
- hétvégi diákmunkák

Alapvetően a törvény a szombatokról nem is, de a vasárnapról szigorúbban nyilatkozik. Csak bizonyos esetekben lehet vasárnaponként előírni a munkavállalónak, hogy dolgozzon (például: készenléti jellegű munkakörben), ekkor is hónaponta legalább egy vasárnapot kötelező meghagyni pihenőnapnak. Ezen törvény nem vonatkozik viszont azokra, akik csak és kizárólag szombaton és vasárnap végeznek részmunkaidőben munkát, tehát hétvégi munkát vállaltak.
A hétvégi munkát vállalók munkaideje eltérhet. Az elvállalt órák számában lehet különbség, de gyakori a 8 órás munkavégzés.

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár