Megjelent: 11 hónapja

Hiába a sok túlóra nem biztosítható a biztonságos betegellátás

A munkajogi szabályok megsértése, a többletmunka sem elég a Magyar Orvosi Kamara szerint – írja a hvg.hu.

A hétvégén ülésezett a kamara Területi Szervezet Tanácsa. Az erről kiadott egyhangú határozatban azt írták: a biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható.

Az egészségügyi dolgozók csalódottak, mert hiába tárgyaltak állami vezetőkkel, a kormány nem döntött az egészségügy sorsáról, a kiszámíthatóság, a tervezhető jövőkép hiánycikk – idézi az elhangzottakat a hvg.hu.

A szakorvosi nettó órabér 1800-2300 forint, a szakdolgozói nettó bér 750-1050 forint – panaszolták. A hálapénzrendszer megszüntetéséhez nem kap a szakma érdemi bérrendezést – tették hozzá.


hvg.hu

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter