Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Hogyan gondoskodhat a vállalat a dolgozók egészségéről?

Hogy van Kolléga? Avagy mi köze a HR-esnek a dolgozó egészségi állapotához? Szakértői beszélgetés Krátky Attilával, a Medicover Zrt. kereskedelmi igazgatójával.

images

Hogyan gondoskodhat a vállalat a dolgozók egészségéről? Több lehetősége van a munkáltatóknak, hogy gondoskodjon az alkalmazottakról. Három szintű hozzáállást különböztetünk meg. Az első szintű az alapszint, amikor a munkavállaló csak a kötelező feltételeknek felel meg, tehát csak a kötelező foglalkozás-egészségügyi ellátást biztosítja.

A középső szint a szokásos elemeket tartalmazza, ilyen például a menedzser szűrés, vagy az egészségpénztári befizetések, amivel a vállalat a versenyképességét őrzi meg. A harmadik szint az egészen magas szintű hozzáállás, amikor a vállalat kiemelt figyelmet fordít, tehát a munkavállaló gondoskodik a dolgozó egészségéről. Tehát nemcsak a megelőzésre fordít figyelmet, hanem az esetleges problémák kezelésével is foglalkozik, például szakorvosi hátteret biztosít, egészségnapokat szervez és ezzel a vállalat a versenyképességét növeli.

A hazai munkaadóknak lehetősége vagy kötelezettsége a dolgozók egészségét karbantartani? Mit tehetünk a vállalaton belül? Miért kell foglalkoznunk az egészséggel? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ az interjúban: www.medicover.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

A foglalkoztatottság miatt nő a munkabalestek száma is

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya napokkal ezelőtt tette közzé az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló jelentés. Az elmúlt évek statisztikai adatait szemügyre véve egyértelműen kijelenthető: a 3 napon túl gyógyuló munkabalesetek száma Magyarországon folyamatosan növekvő tendenciát mutat. A mögöttünk hagyott évek adatai azért valósak, mert a cégek számára a baleset bejelentését törvény írja elő az adott munkabaleset helyszíne szerint illetékes munkavédelmi hatóság felé.