Megjelent: 2 éve

Hogyan segíthet a szülő munkát találni gyermekének?

Gyakori, hogy miután valaki befejezi középiskolai tanulmányait, leérettségizik nem könnyen talál munkát. Mit tehet ilyenkor a szülő, hogyan tud segíteni? Erre kereste a választ a KamaszPanasz.

images

images

Célszerű szakmai segítséget kérni

Először is érdemes felkeresni pályaválasztási tanácsadót, vagy el lehet menni a munkaügyi központba, vagy valamilyen munkaközvetítő irodába. Természetesen ez sem jelent azonnali megoldást, de könnyíthet a helyzeten. Segít, hogy a fiatal azt érzi tesz valamit a munka megszerzéséért.

Önéletrajzírás

Oldalunkon megtalálható önéletrajzi minták is segíthetnek a megfelelő CV elkészítésében. Nagyon sokat jelent, ha a gyermek jól öltözötten, érdeklődve és lelkesen érkezik az állásinterjúra.

Tapasztalatcsere és bátorítás

Érdemes elbeszélgetni a munkakereső fiatallal, hogyan képzeli el karrierjét, hogyan tervezi megtalálni a számára megfelelő munkát. A lap szerint akár a szülő is elmesélheti személyes történetét, ő hogyan, milyen módszerekkel talált állást, hogyan viselkedett az interjún. Lehetőség szerint a munkakeresés időszakában a szülő támogassa a gyermeket. Az anyaginál is fontosabb az érzelmi támogatás, ha elkeseredik a kezdeti kudarcok miatt, akkor lelket kell önteni belé, kicsit másfelé terelni a figyelmét.

Alternatív megoldások

Ha van egy jó ötlete, ha arra akár egy vállalkozás is építhető volna, akkor meg kell nézni milyen lehetséges támogatásokat tudna beszerezni ezek megvalósításához. Ma már számos pályázat segíti a fiatal vállalkozókat. Nem szabad teljesen elvetni a továbbtanulás, a diplomaszerzés vagy különböző OKJ képzések lehetőségét sem.

Fotó: Pixabay
KamaszPanasz  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter