kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Hogyan válasszuk ki a megfelelő távirányítót?

A távirányítók széles körben elterjedt eszközök, amik fontos szerepet játszanak abban, hogy a modern elektronikai berendezéseket - például televíziókat, házimozi-rendszereket vagy DVD lejátszókat - megfelelően tudjuk használni, kezelni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő távirányítót?
Korábban ezeket a készülékeket gombokkal is lehetett vezérelni, manapság azonban a legtöbbjük csak a velük 100%-ban kompatibilis távirányító birtokában üzemeltető. Éppen ezért nem bízhatjuk a véletlenre azt a döntést, hogy melyik típust választjuk, ami különösen igaz, ha egy Samsung vagy más neves cég által gyártott berendezéshez vásároljuk meg.

A mostani cikkünkben a minden szempontból megfelelő távirányító kiválasztásához adunk néhány gyakorlati jellegű, hasznos tanácsot.

A távirányítók egész garmadája vár minket

Ha eljutunk odáig, hogy körülnézünk a kínálatban, akkor hamar észrevehetünk valamit: a távirányítók széles választéka áll a rendelkezésünkre, ráadásul sokféle készülékhez való, sokféle árkategóriájú típus közül is válogathatunk.

A gyári típusokat maga a gyártó készíti, így a készülékekkel teljes mértékben kompatibilisek és dizájnban is hasonlóak. Ugyanakkor léteznek utángyártott változatok is, amiket egy harmadik fél készít. Ezek az eredetihez nagyon hasonlóak, ugyanis szinte azonos funkciókkal és kompatibilitással rendelkeznek.

Az egyik legfontosabb szempont: az ár

A gyári, illetve az utángyártott fajták között minőségben kevés eltérést tapasztalhatunk, legalábbis akkor, ha egy olyan megbízható boltban vásárolunk, mint amilyen a Remote.hu. Az ár azonban már egy más kérdés, ugyanis a gyártó által készített változatok általában drágábbak.

Az, hogy melyiket érdemes választani igazából csak az egyéni megítélésünktől függ. Vannak, akik azon az elven, hogy “ez csak egy távirányító”, inkább egy olcsóbb készülék mellett teszik le a voksukat, de sokan úgy vannak vele, hogy ha már beruháznak egyre, akkor miért ne választanának a gyártói kínálatból?

Milyen berendezéshez akarjuk használni?

Távirányítókat ma már nagyon sokféle készülékhez használhatunk, így hát természetesen vásárláskor azt is figyelembe kell vennünk, hogy pontosan mit is akarunk kezelni velük. TV-t? DVD lejátszót? Porszívót? Házimozi-rendszert? És persze, az sem mellékes, hogy mi a márkája az adott berendezésnek, ugyanis ez is meghatározza azt, hogy melyik távirányító lesz jó választás.

Annak érdekében, hogy biztosan a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező eszköz kerüljön beszerzésre, olyan weboldalon érdemes nézelődni, ahol kategóriák szerint vannak csoportosítva a termékek.

Így nem fordulhat elő az a helyzet, hogy azzal a céllal keresgélünk, hogy például az LG készülékünkhöz találjunk egy kompitibilis távirányítót, valójában viszont egy Samsung távirányító kerül a kosarunkba.

Ezekre a szempontokra, tényezőkre tehát mindenképp figyelnünk kell, és ami legalább ennyire lényeges: mindig csak megbízható, minőségi árut kínáló üzletben vásároljunk! Ha így teszünk, akkor garantáltan nem fog csalódás érni minket.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk