Megjelent: 3 éve

Hol végezzek iskolát, hogy HR-es lehessek?

Gyógytornász vagyok, Budapesten élek de sajnos szakmán belül nem sikerül állást találnom. Szeretnék másképp érvényesülni, és a HR-esként dolgozni a jövőben. Azonban nem tudok a képzések között választani. Olyan képzést szeretnék, aminek rövid képzési ideje, nemzetközileg elfogadott;nem kamu végzettséget vásárolok meg, versenyképes a mai elvárásokkal szemben, biztos jó munkahelyet találhatok vele. Gyesen lévő anyuka vagyok, így kedvezményt is szeretnék igénybe venni. Kérem segítsen választani vagy ajánlani valamilyen képzést, mert nagy különbségek vannak időtartamban és árban is egyaránt.

images

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A HR nem egy homogén szakma, számos szakterülete létezik. Egészen más tudást és készségeket igényel, hogy valaki helyt álljon például egy toborzási, egy munkaügyi vagy egy képzés-fejlesztési HR-es munkakörben. Ennek ellenére természetesen vannak alapvető szakmai ismeretek, melyek minden HR területen hasznosak lehetnek. A piacon elérhető iskolarendszerű HR-es képzések gyakran elvárják vagy javasolják, hogy néhány éves HR-es tapasztalattal rendelkezzenek a résztvevők. Ennek az az oka, hogy a HR egy igen gyakorlatorientált szakma, melynek megállapításai eltérő módon alkalmazhatók különböző méretű, iparágú, kultúrájú stb. vállalatoknál. Emiatt a megszerzett ismereteket sokkal könnyebb beépíteni, ha a résztvevők konkrét saját élményeikhez, munkatapasztalataikhoz, példáikhoz tudják azokat kötni, és nem pusztán elméletek, szabályok, folyamatleírások maradnak. A másik oldalon a cégek nem elsősorban az oklevél, hanem sokkal inkább a tapasztalat alapján keresnek HR munkatársakat. A tapasztalatot pedig ezen a területen kevésbé pótolja a szakirányú képzés. Mivel az Ön alapvégzettsége nem HR-es, könnyen lehet, hogy a legjárhatóbb út, ha először pályakezdőknek meghirdetett HR-es állásokra kezd el pályázni, ahol bár előny, de igen ritkán előfeltétel a kifejezett szakirányú HR-es végzettség. Ezekben a munkakörökben a tanulóképesség, a kommunikációs készség, a szervezőkészség, valamint a szabályokkal és adminisztratív tevékenységekkel kapcsolatos alázat fontosabb kompetenciák, mint a konkrét HR szakmai ismeretek. Sokan vannak úgy, hogy már egy ilyen jellegű munkakörben elhelyezkedve kezdenek el szakirányú felsőfokú képzést, pl. mint amilyen a Corvinus Humánmenedzsment képzése. Ha a munkáltató nyitott rá, akár tanulmányi szerződés is köthető ennek elvégzésére. Amint tapasztalatot szerez a kezdő HR-es munkakörökben, sokkal inkább fogja látni, hogy mely terület illik Önhöz a HR-en belül, és milyen irányba szeretne specializálódni. Emellett a megszerzett HR-es tapasztalatok révén a képzésen kapott ismereteket is sokkal szervesebben fogja tudni beépíteni.

Aki válaszol:

HR szakértő - Sipos Sándor

HR szakember, tréner, munka- és szervezetpszichológus, a Onestep tulajdonosa. 12 évig dolgozott multinacionális környezetben HR szakemberként, illetve vezetőként. Eddigi pályája során a HR legkülönbözőbb területein teremtett értéket.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért veszik le az álláshirdetéseket, ha nincs még betöltve egy pozíció?

Érettségizett általános vegyész a végzettségem. 15 évet dolgoztam "Gyógyszeralapanyag gyártó" munkakörben fekete és tiszta térben az egyik nagy... Teljes cikk

Hol végezzek iskolát, hogy HR-es lehessek?

Gyógytornász vagyok, Budapesten élek de sajnos szakmán belül nem sikerül állást találnom. Szeretnék másképp érvényesülni, és a HR-esként... Teljes cikk

Hogyan tüntessem el a lyukakat az önéletrajzomból?

2016 végén ért véget a legutóbbi munkaviszonyom, és előreláthatólag 1 éves lyuk tátong majd az önéletrajzomban, míg nem volt munkám. A... Teljes cikk