Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hónapja

Indul a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Többkörös kiválasztás végén 30 ország 174 pályázója közül hét magyar és három skandináv csapat részvételével indul a Design Terminál három hónapos tavaszi mentorprogramja - közölte az innovációs ügynökség az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a programban a startupok segítséget kapnak üzleti modelljük, termékük, szolgáltatásuk fejlesztéséhez. A nemzetközi mentorstábtól kapott felkészítés mellett, a résztvevők lehetőséget kapnak a Design Terminal nagyvállalati és ágazati partnereivel is együttműködések kialakítására.

A januárban meghirdetett mentorprogramra az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is jelentkeztek.

A közleményben felidézik, hogy a Design Terminál mentorprogramjában 2017 óta dolgozik együtt elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal.

A programba került csapatok környezeti, egészségügyi, oktatási és szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal pályáztak.

Hangsúlyozzák, az idei mentorprogram egyik kiemelt célkitűzése a női, kismama és kisgyermekes anyuka vállalkozók támogatása. A csapatokban lévő női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startup alapítók is, plusz ösztöndíjban részesülnek. Ilyen a kortárs művészek posztereit és egyedi dekorációs termékeket értékesítő webshopot alapító Art Bridge és a természettudományt népszerűsítő Eduit.

A Design Terminal Magyarország vezető innovációs ügynöksége, küldetése az üzleti tehetséggondozás, a vállalkozói kultúra és az innovációs ökoszisztéma fejlesztése. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kollegiális vezetőt keresnek

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közzétette a megyei és országos kollegiális szakmai vezetők kiválasztására vonatkozó pályázati hirdetményét. Teljes cikk

Megnyílt a jelentkezés a Design Terminal őszi Mentorprogramjába

A Design Terminal tavaszi mentorprogramjában résztvevő csapatok a július 4-i Demo Day-en bemutatták a fejlődést, amit vállalkozásaik az elmúlt három... Teljes cikk

Mesterek Mestere Díj 2019

Kiírásra került a Mesterek Mestere Díj 2019. pályázat. Az ötödik alkalommal meghirdetett díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát... Teljes cikk