Megjelent: 4 éve

Inspiráló lehet egy fura munkahely?

Bár az irodai környezet, főleg a startup és technológiai cégeknél nagyot változott az utóbbi években, fontosabbá vált a munkatársak jólléte ezen cégek számára, de azért nem mindenki dolgozik színes, laza, kreativitásra sarkaló környezetben.

Ha már a munka nem olyan izgalmas, a környezet még lehet az. Londonban egy fára épült iroda található a Hoxton Square-n, amúgy igazi nagyvárosi környezetben. A munkaállomásokat ki lehet bérelni, vagy akár az egész irodát megbeszélések szervezésére vagy akár borkóstolásra. A dolgozók ráadásul közel érezhetik magukat a természethez. A bérlők úgy érzik igazi meglepetést és egyben inspirációt jelent ügyfeleiknek a környezet.

Fotó: BBC


Egy New York-i ügyész visszavonulása után egy hajón rendezte be az irodáját, ahonnan munka közben az egész manhattani panorámában gyönyörködhet.

Szintén Londonban, egy háztetőre helyezett, használaton kívüli metrókocsi szolgál művészek munkahelyéül. Egy projekt részeként készült, némi hátrányt az jelent, hogy nem lehet rendesen felfűteni, így a dolgozóknak alaposan fel kell öltözniük a munkanaphoz.

Fotó: BBC


Az atipikus munkavégzés egyik ismert alakja, Chris Ward szerint ezek az extravagáns munkahelyek pihentetőbbek, mint a szokásos irodai környezet, és jobban el is tud mélyülni a munkában a dolgozó.

BBC
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter