Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Inspiráló lehet egy fura munkahely?

Bár az irodai környezet, főleg a startup és technológiai cégeknél nagyot változott az utóbbi években, fontosabbá vált a munkatársak jólléte ezen cégek számára, de azért nem mindenki dolgozik színes, laza, kreativitásra sarkaló környezetben.

Ha már a munka nem olyan izgalmas, a környezet még lehet az. Londonban egy fára épült iroda található a Hoxton Square-n, amúgy igazi nagyvárosi környezetben. A munkaállomásokat ki lehet bérelni, vagy akár az egész irodát megbeszélések szervezésére vagy akár borkóstolásra. A dolgozók ráadásul közel érezhetik magukat a természethez. A bérlők úgy érzik igazi meglepetést és egyben inspirációt jelent ügyfeleiknek a környezet.

Fotó: BBC


Egy New York-i ügyész visszavonulása után egy hajón rendezte be az irodáját, ahonnan munka közben az egész manhattani panorámában gyönyörködhet.

Szintén Londonban, egy háztetőre helyezett, használaton kívüli metrókocsi szolgál művészek munkahelyéül. Egy projekt részeként készült, némi hátrányt az jelent, hogy nem lehet rendesen felfűteni, így a dolgozóknak alaposan fel kell öltözniük a munkanaphoz.

Fotó: BBC


Az atipikus munkavégzés egyik ismert alakja, Chris Ward szerint ezek az extravagáns munkahelyek pihentetőbbek, mint a szokásos irodai környezet, és jobban el is tud mélyülni a munkában a dolgozó.

BBC
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyi stresszkalauz - 1. rész

Cikksorozatunkban a munkahelyi stresszel foglalkozunk. Az alapoktól indulva sorra vesszük a stressz definícióját, szervezetünkre gyakorolt hatásait,... Teljes cikk

Nemek harca: hány fok legyen az irodában?

A nyári időszakban állandó vita tárgya a megfelelő irodai hőmérséklet: míg a hölgyek gyakran ebben az évszakban is pulóvert visznek magukkal a... Teljes cikk

Hogyan alkalmazhatjuk a szupervíziót a munkahelyeken?

A munkaerőpiac szereplői számára kevésbé ismert a szupervízió, mint a munkahelyi egészségvédelem hatékony eszköze. Nem tudják, hogy mit takar és... Teljes cikk