Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Képzéssel javítható a negyven év felettiek foglalkoztatása

Erősíteni kellene a civil szervezetek napi kapcsolatát a munkáltatókkal, így könnyebben segíthetnék a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését - hangzott el a Negyven-plusz alapítvány csütörtöki konferenciáján.

images

images

A civil szervezet anegyven év felettiek foglalkoztatásának javítását szeretné elérni. Dorogi Gabriella az alapítvány kezdeményezője elmondta: sokszor csak abban kell segíteni a negyven év feletti álláskeresőket, hogy nagyobb önbizalommal keressenek munkát.

Az alapítvány önálló honlapján is tájékoztatást, segítséget ad ennek érdekében. A honlap a www.negyvenfelett.hu címen érhető el.

A konferencián többen is javasolták, hogy erősíteni kellene a civil szervezetek napi kapcsolatát a munkáltatókkal. Így könnyebben segíthetnék a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését. A civil szervezetek egymás között, valamint a civilek és az önkormányzatok már jelenleg is több településen eredményes együttműködés tartanak fenn.

A hozzászólók közül volt, aki arra figyelmeztetett, hogy a képzésekkel jelentősen javíthatók a hátrányos helyzetűek elhelyezkedési lehetőségei. A szakmai képzésekre viszont már egy előzetes felkészítés szükséges sok esetben, illetve a képzést követően is segítséget kell adni az elhelyezkedéshez.

Az alapítvány szerint elsősorban a negyven év felettieknek kell megérteniük, hogy tenniük kell elhelyezkedésükért, ehhez sok esetben változniuk szükséges. Először saját maguknak kell elhinni, hogy tapasztalataikra, szakértelmükre szükség van a munkaerőpiacon - mutatott rá Dorogi Gabriella.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter