Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Képzéssel javítható a negyven év felettiek foglalkoztatása

Erősíteni kellene a civil szervezetek napi kapcsolatát a munkáltatókkal, így könnyebben segíthetnék a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését - hangzott el a Negyven-plusz alapítvány csütörtöki konferenciáján.

images

images

A civil szervezet anegyven év felettiek foglalkoztatásának javítását szeretné elérni. Dorogi Gabriella az alapítvány kezdeményezője elmondta: sokszor csak abban kell segíteni a negyven év feletti álláskeresőket, hogy nagyobb önbizalommal keressenek munkát.

Az alapítvány önálló honlapján is tájékoztatást, segítséget ad ennek érdekében. A honlap a www.negyvenfelett.hu címen érhető el.

A konferencián többen is javasolták, hogy erősíteni kellene a civil szervezetek napi kapcsolatát a munkáltatókkal. Így könnyebben segíthetnék a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését. A civil szervezetek egymás között, valamint a civilek és az önkormányzatok már jelenleg is több településen eredményes együttműködés tartanak fenn.

A hozzászólók közül volt, aki arra figyelmeztetett, hogy a képzésekkel jelentősen javíthatók a hátrányos helyzetűek elhelyezkedési lehetőségei. A szakmai képzésekre viszont már egy előzetes felkészítés szükséges sok esetben, illetve a képzést követően is segítséget kell adni az elhelyezkedéshez.

Az alapítvány szerint elsősorban a negyven év felettieknek kell megérteniük, hogy tenniük kell elhelyezkedésükért, ehhez sok esetben változniuk szükséges. Először saját maguknak kell elhinni, hogy tapasztalataikra, szakértelmükre szükség van a munkaerőpiacon - mutatott rá Dorogi Gabriella.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
2 millió új munkahely jöhet létre 2020-ban

A PwC várakozásai szerint a G7 országok körülbelül 2 millió új munkahelyet hoznak létre, amelyen belül öt új munkahelyből négy az Egyesült... Teljes cikk

Szakmunkásokból van a legnagyobb hiány a kkv-szektorban

A cégek csaknem 50 százaléka küzd kisebb vagy nagyobb mértékű munkaerőhiánnyal; ezek a kkv-k elsősorban fizikai és szakmunkásokat keresnek - derül... Teljes cikk

Ez kell a magyar programozóknak - Kutatás

Egy friss kutatás szerint a magyar fejlesztőket leginkább az érdekli, hogy technológiákkal fognak dolgozni. Teljes cikk