Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Képzéssel javítható a negyven év felettiek foglalkoztatása

Erősíteni kellene a civil szervezetek napi kapcsolatát a munkáltatókkal, így könnyebben segíthetnék a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését - hangzott el a Negyven-plusz alapítvány csütörtöki konferenciáján.

images

A civil szervezet anegyven év felettiek foglalkoztatásának javítását szeretné elérni. Dorogi Gabriella az alapítvány kezdeményezője elmondta: sokszor csak abban kell segíteni a negyven év feletti álláskeresőket, hogy nagyobb önbizalommal keressenek munkát.

Az alapítvány önálló honlapján is tájékoztatást, segítséget ad ennek érdekében. A honlap a www.negyvenfelett.hu címen érhető el.

A konferencián többen is javasolták, hogy erősíteni kellene a civil szervezetek napi kapcsolatát a munkáltatókkal. Így könnyebben segíthetnék a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését. A civil szervezetek egymás között, valamint a civilek és az önkormányzatok már jelenleg is több településen eredményes együttműködés tartanak fenn.

A hozzászólók közül volt, aki arra figyelmeztetett, hogy a képzésekkel jelentősen javíthatók a hátrányos helyzetűek elhelyezkedési lehetőségei. A szakmai képzésekre viszont már egy előzetes felkészítés szükséges sok esetben, illetve a képzést követően is segítséget kell adni az elhelyezkedéshez.

Az alapítvány szerint elsősorban a negyven év felettieknek kell megérteniük, hogy tenniük kell elhelyezkedésükért, ehhez sok esetben változniuk szükséges. Először saját maguknak kell elhinni, hogy tapasztalataikra, szakértelmükre szükség van a munkaerőpiacon - mutatott rá Dorogi Gabriella.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy vagy két autót is érdemes flottába vinni

Ki engedheti meg magának, hogy flottája legyen? Bizonyára sokan a nagy cégekre gondolnak több száz autóval, ami részben igaz, de nincs pont így,... Teljes cikk

10-ből 7 fiatal fizetésemelésre számít

A fiatalok többsége, 54 százaléka kisebb mértékű, míg 19 százalékuk komolyabb béremelésre számít a következő egy évben - derül ki a K&H... Teljes cikk

A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk