Megjelent: 4 éve

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a 4. Coaching Camp-ig Budapest, 2016. június 2-3

A Coaching Camp (www.coachingcamp.hu) immár három éve a hazai coachok és coaching szemléletű vezetők meghatározó eseménye. A kétnapos nyári műhelykonferencián a résztvevők módszertanokat, tapasztalatokat oszthatnak meg egymással, próbálhatnak ki a gyakorlatban. Mára életérzéssé vált, egymásra figyelő, egymástól tanuló, kapcsolódásokat lehetővé tevő fórummá nőtte ki magát. Minden évben volt valami újdonság, azonban a szervezők most gyökeres változtatások mellett kötelezték el magukat.

Idén két héttel korábban, június 2-3-án, egy káprázatos panorámával megáldott konferenciaközpontban, a fővárosi Európai Ifjúsági Központban kerül megrendezésre a 4. Coaching Camp.

„Az elmúlt évek tapasztalata és résztvevői visszajelzések segítettek bennünket abban, hogy idén új nézőpontból tekintsünk arra a „misszióra”, amiért három éve a Coaching Camp-et létrehoztuk. Célunk, hogy nyissunk minden irányba. Ezt segíti a budapesti helyszín, a június eleji időpont, a coach-nap mellett a coaching szemléletű vezetőket is megszólító tematikus programnap és a tavalyinál is kedvezőbb részvételi díjak is” – foglalta össze a legfőbb tudnivalókat Bölcskei Mónika, a CC egyik megálmodója.Első nap a coachoké és a legújabb coaching trendeké, a második nap a coaching szemléletű vezetőké

Június 2-i programot Komócsin Laura, az egyik legismertebb hazai coach indítja gyakorlatias megközelítésű „előadással” készül Self coaching témában. Hiszen coachingra azoknak is szükségük lehet, akiknek korlátolt a lehetőségük, vagy egyáltalán nincs módjuk arra, hogy saját coachot fogadjanak. Szabó Andrea workshopján az érdeklődők megtudhatják, hogy a Karrier Coaching által miként segíthet a coach az ügyfelének a karrierjét segítő, magában rejlő „szupererő” megtalálásában.

Barnóczki Annamária, van der Meer Gabriella és Csetneki Csaba a coach-mentorálás rögös, de fontos útjáról fogják megosztani élményeiket, tapasztalataikat. Kemény Péter integrálszemléletű önismereti mentor révén pedig a résztvevők a különböző módszerek integrációjával elérhető, fokozott coaching-hatásba kaphatnak betekintést az idei Camp-en. Mivel életünk történetekből áll össze, amit akár tudatosan is használhatnánk, hiszen a történeteknek hatalmas ereje van és sok irányba hatnak, Márton-Koczó Ildikó azt ígérte, hogy éppen ezért a történeti analógiateremtésbe vonja be az érdeklődőket. Mákos Nándor, a módszer magyarországi képviselője mutatja be a Challenging coachingot. Ha történetmesélésről és kihívásról beszélünk, akkor ezen kettőshöz méltán kapcsolható a színpad, a színház. Sütöri Ágnes és csapata egy egészen különleges, saját fejlesztésű, élményalapú coaching műfajt hoz. A StageCoaching® színházi térben/színpadon zajlik, és színházi eszközökkel dolgozik. A színpad fölfogható a coach kiterjesztésének: a katarzis garantált.

Határok és kapcsolatok - szakmák közötti párbeszéd

„A sokak által várt és sikeres vezetőedzői workshopok mellett idén kiemelten fontosnak tartottuk, hogy olyan aktuális, sokunkat foglalkoztató téma is helyet kapjon a Camp-en, mint a törvénymódosítási javaslat a Pszichológus Kamara felállítására, amely akár a coaching szakma ellehetetlenülését is jelenthetné” - emelte ki Mónika. A javaslat tartalma és annak lehetséges hatásai témakörben lesz kerekasztal-beszélgetés.Coaching Camp 2. nap - Fókuszban a szervezeti tapasztalatok megosztása

„A második nap koncepcióját tekintve igazi újdonság a CC életében. Eddig is dolgoztunk belső coachokkal, HR vezetőkkel, fejlesztési szakemberekkel, de idén először adatik meg, hogy a háttérbe vonulva átadjuk a lehetőséget szervezetektől érkező szakembereknek, hogy saját, vállalaton belüli coaching tapasztalatikat osszák meg”- emelték ki a szervezők.

A szervezeti napot Ábri Judit, coach vezeti fel az Értékteremtő beszélgetésekről szóló gondolataival, majd a 60 perces workshopokon, illetve kerekasztal-beszélgetéseken különböző szektorokban működő szervezetet ismerhetnek meg a résztvevők. Az idei Camp-en képviselteti magát a bankszektor, érkezik vezetőedző szolgáltató központból (SSC), telekommunikációs és IT nagyvállalattól, élelmiszeripari vállalattól, tanácsadó cégtől, MLM-mel foglalkozó, globális szervezettől, sőt azt is megtudhatjuk, hogy működik a coaching a civil szervezetekben vagy állami szférában.

A pénteki kerekasztal-beszélgetések témái között szerepel a belső coachok versus coach pool, illetve a coaching szerepe a különböző szektorokban. Többek közt olyan nagyvállalatok, kkv és civil szervezetek vesznek részt, mint a Nestlé, a MOL, a PWC Magyarország, az Egyesek Ifjúsági Egyesület, a Klaszter a fogyatékos emberekért, a CaliVita, a Corwell Kft., illetve az Állami Számvevőszék.

A szervezeti tapasztalatok szóló workshopon a résztvevők betekintést nyerhetnek UPC Telesales területén megvalósított coaching szemléletű vezetés módszertanába, valamint a fejlesztő szakemberek tapasztalataikat, sikereiket, nehézségeiket is szeretnék megosztani a résztvevőkkel. A Magyar Telekom workshopon az érdeklődők megtudhatják, hogy a group coaching hogyan tudott egy szervezetfejlesztési folyamat mozgatórugójává válni. A Vodafone Shared Services Budapest workshopon a résztvevők arra is választ kaphatnak, hogy hogyan tudunk egy folyamatosan változó környezetben, húszas, harmincas éveik közepén járó vezetőkből támogató vezetőket kinevelni, és egyben vállalati kultúrát formálni. A csoportos esetfeldolgozás workshopon pedig a résztvevők a vezetőedzőkkel a közösség bölcsessége, illetve az egyéni meglátások témakörét járják körül.

„A rendezvényt Open Space-szel zárjuk, ahova résztvevő szervezetek hozhatnak a coaching szemlélettel kapcsolatos saját témákat, aktuális kihívásokat, ötleteket, amin a résztvevőkkel szívesen dolgoznának közösen. Ezúton is szeretnénk minden szervezetet arra bátorítani, hogy éljen a lehetőséggel és használja ki a résztvevőkben rejlő kollektív tudást és tapasztalatot” – hívta fel a résztvevők figyelmét Wieland Veronika, főszervező.

A már megszokott jó hangulattal és sok újdonsággal találkozhat az, aki idén is ellátogat a Coaching Camp-re. Bíztatunk mindenkit, hogy látogasson el a megújult Coaching Camp honlapra (www.coachingcamp.hu), és kövessen minket a Facebookon is, ahol folyamatosan frissülő hírekkel, programmal, vezetőedzői bemutatkozókkal várunk minden kedves érdeklődőt.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter