Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Kevesebb cég támogatta a dolgozók képzését

Bár egyre hangsúlyosabb a munkahelyválasztásnál, hogy van-e lehetőség az adott helyen fejlődésre, a munkáltatók mégis kevésbé támogatták a dolgozók szakmai képzését, mint öt éve. 2015-ben csak a cégek 44%-a támogatott képzést, míg öt éve az arány 49% volt, írja a KSH adatai alapján a Világgazdaság.

29 ezer vállalkozást vizsgált reprezentatív felmérés. Visszaesés elsősorban a hagyományos tanfolyami képzésekben mutatkozott, míg az egyéb, egyéni képzési formák kis mértékben emelkedtek.

2015-ben a hagyományos szakmai képzéseket biztosító cégek aránya 32 százalék volt, ami 2010-hez képest 6 százalékpontos visszaesés. A legnépszerűbb szakmai képzés a konferenciákon, szemináriumokon való részvétel támogatása volt 27 százalékkal. Második helyen a munkaszituációan zajló képzés helyben, a munkahelyen.

A nagyvállalatok kilenctizede, a középvállalkozások csaknem kétharmada, a kisvállalkozások közel négytizede támogatta a dolgozók továbbképzését. Mindegyik szektorban csökkenés következett be, legnagyobb mértékben a közepes vállalkozásoknál.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter