Megjelent: 4 éve

Kézzel rajzolt karakterekkel az e-learning kurzus sikeréért

A vizuális gondolkodás és a grafikai elemek nagyban segítenek a koncepció lényegének megértésében és a fontos elemekre való fókuszálásban. Hatásosan lehet a tanulók figyelmüket vezetni. Egyszerűen csak felkelti az érdeklődésüket, jobban megragadnak a dolgok, mert van mihez kötniük - olvasható az E-learning HR Blogon.

A mostani bejegyzésünkben megnézzük, hogyan lehet létrehozni a kurzusaitok számára egyéni karaktereket, amelyekkel a tanulók vizuális gondolkodását ragadhatjátok meg.

Nem kell nagy művésznek lenned ahhoz, hogy egy egyéni karaktert létrehozhass. Sőt, rengeteg előnye van akár még egy kézzel megrajzolt pálcika emberkének is, mert sokkal személyesebb és közvetlenebb, szemben a tipikus és jellemzően viszonylag steril karakterekkel szemben, amiket általában e-learning kurzusokban használnak. Igaz, egy kis gyakorlási időt erre is fordítani kell, de az igazán nem sok, bárki képes rá.


Itt van például néhány rajzolt karakter, amik online megtalálhatók. Mint láthatjátok faék egyszerűségűek, de épp a nagyszerűségük is ebben rejlik. Ha csak nem vagy nagyon képzett és ügyes, nyugodtan hagyd őket ilyen egyszerűen. Azt hiszem a lenti karakterket tényleg bárki képes lenne megrajzolni.

Ella Zheng karakterei például zseniálisak. Egyszerűek, nincsenek túlgondolva, éppen ezért kifejezőek és hatásosak. Egyedi sítlusa ráadásul könnyen felismerhető. Kiválóan alkalmazhatóak akár tananyagban is, mert bármilyem más ikonnal kompatibilisek lehetnek.

Ezek például nagyszerűen alkalmazható ikonok egy e-learning kurzusban. Egyszerű dolgod van, ha például PowerPointban szeretnéd alkalmazni őket, mert nagyon könnyen kombinálhatók az alapformákkal.

1. lépés: Döntsd el milyen stílusú legyen a karakter

Kezdd például egy egyszerű pálcika emberrel. Még ezt is rengeteg féleképpen tudod elkészíteni. Húzz egyenes vonalakat, vastagokat, vékonyakat, csináld színesre vagy hagyd fekete-fehéren, legyen szögletes, esetleg gömbölyded a figura. Leljebb láthattok néhány minta figurát.


Ha egyszer kidolgoztál egy stílust és ráéreztél az ízére, már csak gyakorolnod kell egy kicsit és semmilyen akadályt nem jelent majd újra és újra létrehozni az általad alkotott karaktert. Ismerős lesz már.
Lényeges, hogy az egyszerű karakterek a jól koncepcionált pózokkal a legkifejezőbbek.

HR Blog

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter