Megjelent: 4 éve

Kézzel rajzolt karakterekkel az e-learning kurzus sikeréért

A vizuális gondolkodás és a grafikai elemek nagyban segítenek a koncepció lényegének megértésében és a fontos elemekre való fókuszálásban. Hatásosan lehet a tanulók figyelmüket vezetni. Egyszerűen csak felkelti az érdeklődésüket, jobban megragadnak a dolgok, mert van mihez kötniük - olvasható az E-learning HR Blogon.

images

A mostani bejegyzésünkben megnézzük, hogyan lehet létrehozni a kurzusaitok számára egyéni karaktereket, amelyekkel a tanulók vizuális gondolkodását ragadhatjátok meg.

Nem kell nagy művésznek lenned ahhoz, hogy egy egyéni karaktert létrehozhass. Sőt, rengeteg előnye van akár még egy kézzel megrajzolt pálcika emberkének is, mert sokkal személyesebb és közvetlenebb, szemben a tipikus és jellemzően viszonylag steril karakterekkel szemben, amiket általában e-learning kurzusokban használnak. Igaz, egy kis gyakorlási időt erre is fordítani kell, de az igazán nem sok, bárki képes rá.


Itt van például néhány rajzolt karakter, amik online megtalálhatók. Mint láthatjátok faék egyszerűségűek, de épp a nagyszerűségük is ebben rejlik. Ha csak nem vagy nagyon képzett és ügyes, nyugodtan hagyd őket ilyen egyszerűen. Azt hiszem a lenti karakterket tényleg bárki képes lenne megrajzolni.

Ella Zheng karakterei például zseniálisak. Egyszerűek, nincsenek túlgondolva, éppen ezért kifejezőek és hatásosak. Egyedi sítlusa ráadásul könnyen felismerhető. Kiválóan alkalmazhatóak akár tananyagban is, mert bármilyem más ikonnal kompatibilisek lehetnek.

Ezek például nagyszerűen alkalmazható ikonok egy e-learning kurzusban. Egyszerű dolgod van, ha például PowerPointban szeretnéd alkalmazni őket, mert nagyon könnyen kombinálhatók az alapformákkal.

1. lépés: Döntsd el milyen stílusú legyen a karakter

Kezdd például egy egyszerű pálcika emberrel. Még ezt is rengeteg féleképpen tudod elkészíteni. Húzz egyenes vonalakat, vastagokat, vékonyakat, csináld színesre vagy hagyd fekete-fehéren, legyen szögletes, esetleg gömbölyded a figura. Leljebb láthattok néhány minta figurát.


Ha egyszer kidolgoztál egy stílust és ráéreztél az ízére, már csak gyakorolnod kell egy kicsit és semmilyen akadályt nem jelent majd újra és újra létrehozni az általad alkotott karaktert. Ismerős lesz már.
Lényeges, hogy az egyszerű karakterek a jól koncepcionált pózokkal a legkifejezőbbek.

HR Blog

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter