kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Koronavírus - AYCM segítség a sportközpontoknak

A koronavírus megfékezése érdekében bevezetett korlátozások és óvintézkedések egyebek mellett a fitnesz iparágat is rendkívül súlyosan érintik. Annak érdekében, hogy a több ezer ember számára munkahelyet biztosító sportközpontok átvészeljék ezt az időszakot, az All You Can Move (AYCM) CHARITY Programot indít. Az adományozó programunk országszerte 900 sportlétesítmény számára jelent segítséget ezekben a nehéz időkben.Az All You Can Move (AYCM) már 20 éve azon dolgozik, hogy megteremtse a lehetőséget a munkavállalók számára az aktív kikapcsolódásra és megvalósítsa a munkahelyi jól-létet, hozzájárulva ezzel a testi-lelki egyensúly fenntartásához. Nem véletlen a kiérdemelt cím, miszerint az AYCM a legmenőbb vállalati juttatás Magyarországon. A program már 900 elfogadóhelyet biztosít országszerte, ahol a Klubtagok a napi 8 órás munka után kikapcsolódhatnak, sportolhatnak.

A koronavírus terjedésének megállítása érdekében bevezetett intézkedések számos egyéb iparág mellett a fitnesz ágazatot is hátrányosan érintik. Az elmúlt napokban az óvintézkedések, illetve a vendégek tudatossága miatt a legtöbb sportközpont, az uszodák, az állami vagy önkormányzati fenntartású sportlétesítmények teljesen kiüresedtek, vagy határozatlan időre bezártak. A közös cél nem más, mint a járvány visszaszorítása.

Az AYCM úgy véli, hogy gyors választ kell adni a kialakult helyzetre, hiszen a hosszútávú fennmaradás záloga az egymással való együttműködésben és a segítségnyújtásban rejlik. Ennek megfelelően az 50 ezres Klubtagi bázisuk számára kialakított CHARITY Programmal támogatni szeretnénk az AYCM-val szerződésben álló elfogadóhelyeket. Az adományozó programunk keretében a Klubtagok rendelkezhetnek havi befizetéseikről, amely összeget az AYCM nem saját bevételeként könyvel el, hanem átutalja az első negyedév látogatásainak arányában a Partner létesítményeknek, enyhítve ezzel ezeknek a sportközpontoknak a bevételkiesését.


Megjelenések

- ATV.HU

1/ A fitnesz iparág csődjétől tartanak
http://www.atv.hu/videok/video-20200322-a-fitnesz-iparag-csodjetol-tartanak?fbclid=IwAR2_5PaekV9S6526-U5IzXA_rBfS6AhOZk8gwSNO5fGlg7-YKAl6quLsqco2/ Segítő akciót indít az All You Can Move
atv.hu interjú
http://www.atv.hu/videok/video-20200324-segito-akciot-indit-az-all-you-can-moveGYARTASTREND.HU

Cikk: 2020. március 25. 10:58 | Forrás: hrpwr/GyártásTrend
Csokorba szedtük a legjobb felajánlásokat HR területen:
http://gyartastrend.hu/cikk/csokorba_szedtuk_a_legjobb_felajanlasokat_hr_teruletenEbben a hirtelen megváltozott munkakörnyezetben minden vállalatnak nagyon gyorsan kell tudnia reagálni, hogy életképes maradjon. Ezt segíti számos értékes felajánlás, melyeket mi most csokorba szedtünk.

INGYENES felajánlások:

Profiles International Hungary Kft.
A következő időszakban munkanapokon 11-12 óra között szeretettel várnak egyéni, online konzultációra minden olyan témában, ami ebben az új helyzetben vezetőként, HR-esként foglalkoztat.

Green Fox Academy
#Stayathome Coding Camp néven ingyenes kurzust indít Magyarország első szuperintenzív programozó bootcampje azoknak, akik tanulással töltenék a koronavírus miatt felszabadult idejüket, és szívesen elkészítenék első saját webalkalmazásukat. A háromhetes képzésre azokat is várják, akik már régóta bele akarnak kóstolni a tech világába, vagy akár egy ideje karrierváltáson is gondolkodnak, de előbb kipróbálnák magukat, mennyire való nekik egy bootcampképzés. A kezdeményezésről bővebben itt írunk.

Battlejungle
Hazai és nemzetközi szakemberekkel egyeztetve egy olyan online, térítésmentes home office programot dolgoztak ki, amely képes játékosan ösztönözni a munkatársakat, hogy sikeresen alkalmazkodjanak az új munkavégzés okozta kihívásokhoz. Az ingyenesen hozzáférhető programról itt olvashattok bővebben, és ezen a felületen tudtok rá jelentkezni.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel egyúttal ingyenessé teszik a Battlejungle platformjának teljes használatát. Cégmérettől és létszámtól függetlenül az elkövetkező három hónapban minden hazai cég számára térítésmentesen, korlátozás nélkül hozzáférhetővé teszi a platformot virtuális közösségépítő események menedzseléséhez. A platformon szabadon lehet választani előre kidolgozott és egy kattintással elindítható élményalapú online közösségépítő megoldásaik közül, amelyek között megtalálhatóak izgalmas bajnokságok, képfeltöltő versenyek, egyéni és csoportos kihívások is, valamint hírek oszthatók meg a munkatársakkal vagy éppen szavazások indíthatók különböző témákban. Itt várják a jelentkezéseket.

BlueColibriApp
3 hónapon át ingyenesen elérhető a Blue Colibri App kríziskommunikációs csomagja, a Blue Colibri App Smart. A felületen könnyen és gyorsan informálhatók a kollégák és segíti a home office okozta nehézségek leküzdését.
Az eszközön túl pedig digitális tartalomgyártással is támogatják a cégeket, vállalkozókat. A Colibri Online Studios keretein belül webinarok, digitális kommunikációs és/vagy oktatási anyagok (animációk, prezentációk, grafikák, infografikák) gyártásával foglalkoznak, hogy a korábban offline tartalmakat átemeljék a digitális térbe. Erről bővebben itt találhatók infók: http://thecolibristudios.com/goonline.

CX-RAY Kft.
Ingyenessé tették a helyzetre való tekintettel, csapatmérettől függetlenül a Pulse felmérésüket. A Pulse minden nap egy e-mail formájú értesítőt küld a csapat tagjainak, ahol a linkre kattintva rövid és hosszabb, szöveges visszajelzést is adhatnak a munkanapjukkal kapcsolatban. Így a vezető idejében értesül a felmerülő problémákról, gondokról, a munkatársak pedig nem kerülnek izolált helyzetbe és érzik, hogy home office és online meetingek esetén is fennáll a szoros csapatkohézió.
Jelentkezés: [email protected]

FITPULI Kft.
A Fitpuli a digitális vállalati egészségprogram támogatója, ebben az időszakban pedig ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazásukban található mozgás modult, amelynek szakmai hátterét Béres Alexandra dolgozta ki.
Az alábbi YouTube lejátszási listában találhatók azok a rövid, néhány perces videók, amelyek tematikusan mutatnak be otthon is könnyedén elvégezhető gyakorlatokat.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWwBzmcXadm5pJcuMbcvQ6--PdSBJTRBf

Mészáros Nóra, szervezetpszichológus
A járvány ideje alatt heti 4 ingyenes órát ajánl fel munkapszichológiai tanácsadásra, hogy a home office "mentális túlélését" segítse. A tanácsadást igénybe vehetik érintett munkavállalók, illetve cégvezetők/HR-esek.
Részletek:
https://sites.google.com/view/munkapszichologus/home-office?authuser=0

SAP
Ingyenessé és bárki számára elérhetővé teszi az SAP egyes platformjait és alkalmazásait, hogy hozzájáruljon a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak enyhítéséhez.
A vállalat díjmentessé teszi a vevőket és a beszállítókat összekötő SAP Ariba beszerzési platformjának Discovery szolgáltatását, hogy kereslet és kínálat szabadon egymásra találhasson, fenntartva ezzel a globális kereskedelmet.
Azért, hogy az utazni kényszerülők naprakész járatinformációkkal rendelkezzenek, és olyan azonnali hírekhez férhessenek hozzá, mint az üzleti célból utazó vállalati ügyfelei, az SAP ingyenesen elérhetővé teszi TripIt Pro alkalmazását, mely az üzleti utazások tervezéséhez és lebonyolításához létrehozott SAP Concur termékcsalád egyik legnépszerűbb alkalmazása.
További információ: Halpert Zsuzsa/Kommunikációs vezető, SAP Hungary, South-East Europe [email protected]

ComLab Kft.
A LogMeIn kezdeményezése, hogy a magyar gyökerű, távelérést és kapcsolattartást segítő szoftvereit elérhetővé tette 3 hónapig díjmentesen egészségügyi, oktatási, kormányzati, önkormányzati és nonprofit szervezetek számára.
A lehetőségről bővebben ittolvashatunk.

VIP Coaching Center
MotivationalMaps.hu csapatába tartozó, a VIP Coaching Center által képzett 21 akkreditált motivációtérképező coachuk/trénerük közül jelenleg 9-en szívesen (de várhatóan egyre többen csatlakoznak majd) segítenek pro bono a cégeknek a jelenlegi helyzetben felmerülő vezetői problémák megoldásában, általános motivációs tanácsadásban, coachingban.
- a home office során felmerülő teljesítmény problémák kezelésében, különösen, ha az korábban jól dolgozóknál merül fel,
- a helyzet miatt megváltozott jövőkép és megváltozott motivátor sorrendek miatt lecsökkent motiváció növelésében,
- a megváltozott helyzet miatti motivátor sorrendek következményeként újonnan megjelenő, csapaton belüli, vagy akár vezetővel szembeni motivátor ütközésekből fakadó konfliktusok feltárásban megoldásában,
- egyéni demotiváltság következtében beálló teljesítménycsökkenés növelésében.
Jelentkezés: [email protected]

edUcate Hungary Kft.
Cégünk a következő kihívások kezelésében, áthidalásában nyújt szakértő támogatást: ingyenes oktató webinar és online meetup szervezését tervezik a hetekben, az aktuális problémákkal kapcsolatosan (pl. hatékony digitális munkaeszközök bemutatása home office-hoz).
A következő site bemutatja a főbb vállalati kihívásokat és az általuk nyújtott támogatás részleteit: https://www.educate.business/jarvany
További információ: [email protected]

Szabados Andrea
Vezetői coach, tréner, szervezetfejlesztő
A-Coaching - A vezetőkkel gondolkodó www.a-coaching.hu
TEDxLibertyBridgeWomen társalapító és kurátor
Vezetői tanácsadóként, coachként, szervezetfejlesztőként telefonos/online tanácsadással segít a változáskezelésben a cégvezetőknek, vállalati közép- és felsővezetőknek. Díjmentes első konzultációt ajánl 60 perces időtartamban.
A következő témák merülnek fel jellemzően az eddigi pár nap tapasztalata alapján:
- stresszkezelés
- változáskezelés
- távoli kommunikáció - mire érdemes odafigyelni, főbb szempontok
- csapat összetartása távmunkában (remote team)
- struktúra megteremtése
- motiváció
- feszültség kezelése, biztonságérzet megteremtése (saját magunknak és másoknak)
- együttműködés
- új eszközök megtalálása, megszokása
- munka/magánéleti teendők, szerepek összehangolása.
Jelentkezés: [email protected]

SkillToGo Kft.
Reziliencia témában, bátorító-motiváló, csapat energiaszintjét home office-ban is fenntartó eszköztárat biztosítanak vezetőknek/középvezetőknek.
Április 2-án, csütörtökön délután 14.00-órakor ingyenes webinárium kerül megrendezésre max. 16 fő részére.
Cím:
"Veled fordul a kocka!"
Tudod-e, kinek mi jár a fejében?
Téma:
Tények és hiedelmek az elmúlt hetek eseményeiről
Érzelmi alaphangulat a szervezeti csapatokban
A cselekvés és kommunikáció felelőssége
"Gyakorlati eszköz a kézbe" - legfontosabb vezetői feladat
Regisztrálni a weboldalonlehet.
projektallasok.hu/

Vállalatok jelenleg díjmentesen adhatnak fel álláshirdetést a weboldalon. Ha valaki munkát keres és like-olja a facebook oldalt, hamarosan 5 db 15 perces Zoom CV konzultációs lehetőséget nyerhet.
Interimeknek díjmentes megjelenésre van lehetősége az oldalon, azért, hogy miután a termelés újraindul, legyen személyesen is támogatásuk a cégeknek, tudjanak keresni és válogatni, hiszen pont ezért jók az interimek, azonnal bevethetőek.
Jelentkezés: [email protected]

Manuvia Expert Recruitment
Elsősorban a munkaerő kiválasztásában támogatják a munkáltatókat, legyen szó az online folyamatokra való átállásról vagy egyéb eszközök bevetéséről az offline jelenlét pótlására. Ingyenes online tanácsadást biztosítanak korlátozott számban a következő témákban:
• Recruitment folyamatok online - miért fontos a folytonosság, hogyan jelenthet ez később akár helyzeti előnyt a munkaerőpiacon?
• Best practice-k az online recruitment-hez
• Employer branding rendkívüli helyzetekben - azaz mit üzen magáról a cég azzal, ahogy a jelen helyzetre reagál?
• Motiválás és csapatösszetartás - remote is lehetséges?
Jelentkezés: [email protected]

Díjazás ellenében igénybe vehető HR-szolgáltatások:

Brandfizz
Számos nagyvállalat belső kommunikációját támogatják az alábbi területeken:
- segítik a home office-szal kapcsolatos szervezést, kommunikációt,
- van home office one-pagerük, ami kiküldhető és szerkeszthető,
- van vezetőknek szóló home office hírlevelük (mit kell tenniük, amikor a csapat átáll távmunkára),
- van technikai checklistjük és
- jogi összefoglaló is atipikus munkavégzésre.

ChatBoss Team
3 chatbottermékük a toborzás (Toborzó/Candidate Search chatbot), a belső kommunikáció (HR Operations chatbot) és a szervezethez kapcsolódó szakmai tudásanyag megosztásában (Tudástár/Knowledge Chatbot) nyújt támogatást.
Az elmúlt napok eseményeire való tekintettel hamarosan elkészítenek egy olyan chatbotmegoldást, ami a jelen helyzetben bármely cég/szervezet belső kommunikációját és home office gyakorlatát tudja támogatni hasznos információk megosztásával. A chatbot által 'közölt' tartalom a koronavírushoz és home office-hoz kapcsolódó általános szabályozások gyűjteménye. A chatbotot a saját weboldalukon is elérhetővé teszik, így ott bárki kipróbálhatja majd. Bármely cég saját weboldalára vagy akár FB Messengerre, Viberre is beágyazható lesz.

Humantask
EAPTASK Now: havidíjas telefonos szolgáltatás, amelyben a dolgozóknak mentális elsősegélyt nyújtó, támogató beszélgetésre van lehetőségük speciálisan képzett szakemberekkel.
Vezetőket támogató programok:
- online executive tanácsadás/coaching veszélyhelyzettel kapcsolatos témafókusszal
- Vezetőket támogató live stream webinar veszélyhelyzettel kapcsolatos témafókusszal
- Szervezeti és kríziskommunikációs támogatás/tanácsadás.

Almásy Law Hungary
Vállalatok részére vállalják jogi feladatok ellátását (szerződések átvilágítása, módosítása a megváltozott körülményekre tekintettel), jogi tanácsadás, jogi interim szolgáltatás, üzletviteli tanácsadás, szervezetfejlesztés, szervezetszabályozás, munkaügyi tanácsadás, partneri kapcsolattal könyvviteli szolgáltatás, business coaching eseti és tartós megbízás keretében is.

Poligona
Online, vezetői kompetenciákat fejlesztő tréningeket készítenek. A tavalyi év során fejlesztették a Berkenyét, ami egy játékos vezetőfejlesztési tréning.

Valoro Consulting Kft.
Szervezetfejlesztéssel, tréningekkel és coachinggal foglalkonak. A jelenlegi helyzetben 3 fő területen ajánlanak szakértői támogatást: online tréningek (ezen belül két kiemelt témával: virtuális csapatvezetés - a hirtelen virtuálissá vált csapatok hatékony irányítása vezetők részére; és megküzdés a krízishelyzetben - munkatársi csoportok részére a kialakult egészségügyi és gazdasági válság okozta stressz és szorongás kezelésére); a témákhoz kapcsolódó e-learningek munkatársi és vezetői szinten; Online Assessment Centerek a kiválasztási folyamatok támogatására.
www.homeofficehungary.hu
Egy olyan munkaerőközvetítő oldalt fejlesztettek, ahol otthonról végezhető munkákat/projekteket/feladatokat lehet elvégezni külföldi mintára (freelancer, guru, upwork). Céljuk az, hogy mindenki megtalálja a helyét a munkaerőpiacon, ehhez járulnak hozzá otthonról végezhető projektekkel, valamint HR-tanácsadással (CV, próba interjú segítséggel).

All You Can Move CHARITY Program:
A koronavírus megfékezése érdekében bevezetett korlátozások és óvintézkedések egyebek mellett a fitnesz iparágat is rendkívül súlyosan érintik. Annak érdekében, hogy a több ezer ember számára munkahelyet biztosító sportközpontok átvészeljék ezt az időszakot, az All You Can Move (AYCM) CHARITY Programot indít. Az adományozó programjuk országszerte 900 sportlétesítmény számára jelent segítséget ezekben a nehéz időkben.
Az AYCM úgy véli, hogy gyors választ kell adni a kialakult helyzetre, hiszen a hosszútávú fennmaradás záloga az egymással való együttműködésben és a segítségnyújtásban rejlik. Ennek megfelelően az 50 ezres Klubtagi bázisuk számára kialakított CHARITY Programmal támogatni szeretnék az AYCM-val szerződésben álló elfogadóhelyeket. Az adományozó programjuk keretében a Klubtagok rendelkezhetnek havi befizetéseikről, amely összeget az AYCM nem saját bevételeként könyveli el, hanem átutalja az első negyedév látogatásainak arányában a Partner létesítményeknek, enyhítve ezzel ezeknek a sportközpontoknak a bevételkiesését.

• DOINGGOOD.HU
2020. március 27. 15:12
Az AYCM sportbérletesek tovább támogathatják a fitnesztermüket: http://doinggood.hu/cikk/az_aycm_sportberletesek_tovabb_tamogathatjak_a_fitnesztermuket

Választhatnak, hogy szüneteltetik a fitneszbérletüket, vagy felajánlják a havidíjukat a karantén sújtotta sporttermeknek.

A koronavírus-veszélyhelyzet miatt jótékonysági programot indított az All You Can Move (AYCM) SportPass sportbérlet: a felhasználók választhatnak, hogy szüneteltetik a tagságukat, vagy befizetett havidíjukat a bevétel nélkül maradt AYCM-partner sportlétesítményeknek ajánlják fel.

Az AYCM az év első három hónapjának statisztikái alapján osztja el a bevételt a termek között, és már több mint 500 felhasználó választotta ezt a lehetőséget a pauza helyett - írta a doingGoodnak Kramerovics Barbara marketingigazgató. A részletek itt olvashatók.

INDEX.HU
 Index cikk: 2020.03.24. 21:46
Úgy is lehet mozogni, hogy ki sem lépünk az ajtón: https://index.hu/kultur/eletmod/2020/03/24/koronavirus_magyarorszag_otthon_karanten_edzes/


Fotó: Pilar Olivares / Reuters


Szerencsés az, aki most a természethez közel, vidéken vagy kertvárosban lakik, és ki tud otthonról sétálni egy néptelen rétre, erdőszélre, hogy sportoljon. De aki a város közepén él, és nincs kocsija, az kénytelen otthon maradni, mert tömegközlekedni most nagyon rossz ötlet. Budapesten egyébként is kevés a park, és azok is olyan hamar megtelhetnek jó időben, hogy tanácsosabb elkerülni őket. Azonban ilyenkor is fontos a testünk - és elménk - védelmében, hogy ne felejtsünk el mozogni. Mit tehetünk akkor, amikor a folyamatos rohangálás helyett hirtelen négyzetméterekre szorulunk? Összeszedtünk mindent, amit érdemes tudnia az otthoni edzésekhez.

A világ több országában üresen árválkodnak az utcák, Franciaországban már a családi találkozó is tilos, Olaszország mellett több más ország is meglépte már a kijárási tilalmat. Általánosan szinte sehol nincsenek nyitva az éttermek, kocsmák, kávézók, kulturális- vagy sportintézmények. Több mint egy hete hirdettek veszélyhelyzetetMagyarországon, ami habár nem jelent kijárási tilalmat, az egyre üresedő utcákat elnézve mégis az látszik, itthon is sokan választják az otthon maradást és/vagy az önkéntes karantént.

A bezártság nemcsak szociális kapcsolatokra és az éhes lelkünkre van hatással, hanem a testünkre is, nézzenek csak rá az okostelefonjuk lépésszámlálójára. A mozgáshiány miatt egyrészt számolni kell a felszaladó kilókkal, másrészt több hét inaktivitás káros hatással van az agyunkra és mentális állapotunkra, illetve a testünkben szinte minden másra is: ehhez elég csak a Journal of Applied Physiology tanulmányait végigpörgetni, a sejti működéstől kezdve az izmainkigmindent megvisel az inaktív életmód.

Kijárási tilalom nélkül itthon elérhetők még a szabadtéri sportok, lehet például futni vagy kerékpározni, persze mások és saját egészségének védelmében bizonyos feltételek mellett, a közösségi sportokról viszont sajnos egy időre le kell mondanunk. Azonban akkor sem kell elengednünk a sportolást, ha már csak otthon érezzük magunkat biztonságban.

Mi lesz a bérlettel?

Akinek volt edzőtermi bérlete, annak nem kell aggódnia: például az olyan hálózatoknál, mint a Life vagy a GildaMax úgy döntöttek, hogy onnantól ketyeg majd csak az óra, amikor ismét kinyitnak, vagy amint a nyitás után a vendég először ellátogat hozzájuk, és a jó pár teremben korlátlan edzést biztosító All You Can Move-nál is rendkívüli intézkedéseket hoztak. A havidíjasok egy hónapra felfüggeszthetik a fizetést, akik egy évre előre fizetnek, egy hónapos halasztást kérhetnek, ezek a kondíciók idővel változhatnak persze, illetve fel is lehet ajánlani egyhavi díjat az általunk látogatott helynek, hiszen akárcsak például a szórakozó- vagy vendéglátóhelyeknek, az elkövetkezendő hetek vagy talán hónapok itt is komoly bevételkiesést jelentenek.

A megváltozott helyzetre azonban nemcsak az itthoni edzőtermek, hanem a világon mindenki reagál. Nagy boom várható a jövőben különböző fitnesz alkalmazásoknál és Youtube-csatornáknál is, és ennek pedig nyilván nagyon sok más hozadéka is van. Az Egyesült Államokban a súlyzó ugyanolyan fehér holló lett mint a vécépapír. A Business Insider szerint pedig egy hét alatt megháromszorozódotta kereslet a háromezer dolláros okos erősítőgép, a Tonal iránt. És emlékszik valaki a világ legnyomasztóbb szoba-biciklireklámjára? Nos, a Peloton gyártója úgy döntött, hogy az alkalmazásukat most 90 napig bárki ingyen kipróbálhatja, ráadásul olyan edzésformákat is ajánlanak, amihez nincs szükség méregdrága eszközökre. Ami többek között azért is kedves gesztus, mert a próbaidő ennél általában rövidebb szokott lenni, persze ha az ember váltogatja az appokat, akkor viszonylag sokáig tud ingyen edzeni. Persze vannak alkalmazások, amiknél továbbra is vannak virtuális bérletek, de bizonyos keretek között személyre szabhatóak, ilyen például a Freeletics, ahol egyébként 14 napos visszafizetési garanciát vállalnak.
Ingyenes órákra fel!

De ilyen trükközésekre egyébként most nem is valószínű, hogy szükség lesz, egyrészt nagyon sok szakmabeli vagy szakmaközeli vállalta, hogy ingyen tart órákat vagy korábbi tartalmai ingyen letölthetőek, megnézhetőek.
• A Twitteren olimpikonok mutatják be, milyen gyakorlatokat végezhetünk.
• Maga Arnold Schwarzenegger is vállalta, hogy ad majd pár hasznos tanácsot otthoni edzéshez.
• A Fitpuli nyilvánossá teszi az eddig csak az előfizetői számára elérhető Béres Alexandra-videókat,
• Hazánk egyik legismertebb online edzős közösségénél, a Gyerünk, anyukám!-nál egy regisztráció után bárki elérheti #maradjotthon rendkívüli videótárat, ami heti őt uniszex órát jelent hetente cserélődő tartalommal, regisztráció után.
• Ingyenesen elérhetőekideiglenesen a Cyberobics virtuális edzései.
• A Suhanj! Alapítvány is indított egy távedzési programot, ennek keretében a Facebook-oldalukon naponta háromszor jelentkeznek 25-30 perces élő edzésekkel.
• A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club is hasonló módon kíván segíteni azoknak, akik az elkövetkezendő hetekben otthon is edzenének.
• De - ha eddig nem tette - érdemes csatlakozni az Élő közvetítések koronavírus idején Facebook-csoporthoz, ugyanis itt nemcsak kulturális programokat ajánlanak a tagok, hanem olykor ingyenes, online jóga órákat és egyéb mozgásformákat is.

Edzőterem otthon

Ha pedig az appok, élő közvetítések mentén elhatározzuk magunkat a karanténedzés mellett, még így is sok dologra érdemes figyelnünk:
• Könnyebben tudjuk tartani magunkat a rendszeres testmozgáshoz, ha nagyjából mindig ugyanabban az időpontban edzünk. Sokan a reggelre esküsznek, mások a délutánra: a lényeg, hogy ne lefekvés előtt, mert akkor nehezebb az alvás.
• Ha a sportnak kijelölt idősávban legalább 2-3 alkalommal összejön az edzés, már jó úton járunk.
• Mivel a társak jelenléte sokszor motiváló tud lenni, ezért ne zárkózzunk el a videócsetes edzésektől vagy a lakótársak/családtagok/gyerekek bevonásától.
• Helyszínnek érdemes kemény padlójú helyiséget választani, a higiénia miatt pedig a szőnyeg helyett inkább jógamatracon vagy fitneszszőnyegen gyakorlatozzunk.
• Fontos a bemelegítés és a nyújtás a sérülések elkerülése miatt, pláne most, hogy az egészségügy leterhelt.
• Ha korábban még nem edzettünk, fontos a fokozatosság tartása, például a burpee-nel, vagy a négyütemű fekvőtámasznál már az 5-10 ismétlés is elég jó kezdetnek.

Ami még a helyszínt illeti, érdemes kijelölni egy tornázásra alkalmas sarkot, lehetőleg távol attól a helytől ahol pihenni vagy dolgozni szoktunk. Nyilván előzetesen fontos felmérni, hogy el fogunk-e férni, mert bármilyen banálisan hangzik, nem mindegy, hogy milyen magasan van a plafon vagy a lámpa, fontos, hogy semmi ne akadályozzon a szabad mozgásban. Ha van otthon egy jó nagy tükör, akkor érdemes annak közelében elhelyezkedni, mert edző hiányában nagyon hasznos, ha tudjuk ellenőrizni a mozdulatokat. És persze nyugodtan használjunk az edzéshez olyan berendezési tárgyakat mint például a szék vagy a kanapé.

Ugyan a home office-ban sokkal hatékonyabb az ember, ha felöltözik, az Index (nem reprezentatív) felmérése szerint többség a karantén első napjait pizsamában töltötte. Na, ez nem fog működni az otthoni edzésnél sem, bár nem kell a legmárkásabb technikai öltözetben lenni, de olyan kényelmes ruhadarabokat válasszunk, amik illenek az alkalomhoz, és szükség lesz edzőcipőre, ha bármilyen olyan gyakorlatot végzünk, aminél fontos a stabilitás és a csillapítás, például négyütemű fekvőtámasz.

Hogy pontosan milyen eszközökre van szükség, az testmozgásfüggő; jó, ha van otthon egy pár kézisúlyzó, jógaszőnyeg, ugrókötél, szivacshenger, esetleg TRX vagy bármilyen más edzőheveder vagy fitneszlabda, amire egyébként akár munkaidőben is le lehet ülni. Mondjuk ezek nélkül is meg lehet oldani, az Atlantic például azt javasolja, hogy akár ugrálhatunk egy, a padlóra ragasztott maszkolószalag felett is, ha nincs más lehetőség, végszükség esetén pedig súlyzónak akár teli vizes vagy üdítős palackok is megteszik, de akár még a partfist is elő lehet kapni.

Így edzünk mi

A BBC is írt egy korábbi cikkében arról, hogy az edzés melletti zenehallgatás sokaknak több kitartást ad, mintha anélkül edzenének. A Scienific Americanban is megerősítika Brunel Egyetem tanulmányával, hogy a zene azért jó, mert elvonja az ember figyelmét a fájdalomról és a fáradtságról, javítja a hangulatot és növeli a kitartást.

• OTS.MTI.HU
 Budapest. 2020. március 20., péntek (OTS) - Az AYCM a szabadidő sportért áldoz saját bevételéből
Elfogadóhelyi Charity Program:
http://ots.mti.hu/hirek/150981/elfogadohelyi_charity_programA hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200320_001.jpg

20 éve dolgozik az All You Can Move (AYCM) azon, hogy a munkavállalók számára megteremtse az aktív kikapcsolódást. A koronavírussal kapcsolatos intézkedések a fitnesz iparágat is jelentősen befolyásolták. A legtöbb sportközpont, uszoda bezárt. Az AYCM-nek gyors választ kellett adnia a kialakult helyzetre, így CHARITY Programot szervezett Partner létesítményei számára, melynek keretében az AYCM átutalja az első negyedéves Klubtagi látogatások arányában a havi bevételét a sportközpontok számára, amennyiben a SportPass tulajdonosok így nyilatkozatnak.

• FORBES.HU
Forbes cikk: 2020. március 19.
Tartasd életben kedvenc edzőtermed, uszodád - adománygyűjtést indít az AYCM:
https://forbes.hu/uzlet/tartsd-eletben-a-kedvenc-edzotermed-uszodad-adomanygyujtest-indit-az-aycm/?fbclid=IwAR1mR8SWEW7uM9E8hImjFESUvxIzgIiXGha5oFsMwnj18ksZM7gxDrOgJek
Az edzőtermek, uszodák, fürdők és egyéb sportlétesítmények is bezárásra kényszerültek a koronavírus-járvány miatt - annak érdekében, hogy a több ezer ember számára munkahelyet biztosító sportközpontok átvészeljék ezt az időszakot, az All You Can Move (AYCM) segítő akciót indít. Országszerte 139 településen 900 sportlétesítménynek segíthetnek.

„Az AYCM úgy véli, hogy gyors választ kell adni a kialakult helyzetre, hiszen a hosszútávú fennmaradás záloga az egymással való együttműködésben és a segítségnyújtásban rejlik. Ennek megfelelően az 50 ezres Klubtagi bázisuk számára kialakított Charity Programmal támogatni szeretnénk az AYCM-al szerződésben álló elfogadóhelyeket. Az adományozó programunk keretében a Klubtagok rendelkezhetnek havi befizetéseikről, amely összeget az AYCM nem saját bevételeként könyvel el, hanem átutalja az első negyedév látogatásainak arányában a partner létesítményeknek, enyhítve ezzel ezeknek a sportközpontoknak a bevételkiesését” - írja közleményében a cég.

A márkanév mögött álló Klub Rekreáció 2000 óta köt szerződéseket munkáltatókkal, akik így beépíthetik juttatásukba dolgozóik sporthoz való hozzáférését. Jelenleg több mint 1200 közép- és nagyvállalattal dolgoznak együtt. Dr. Mihalik Zsuzsa alapító és ügyvezető tavaly elnyerte az EY Év Üzletembere díj Életminőség Fejlesztése Különdíját.

Arról, hogy a járványhoz kapcsolódó intézkedések által leginkább sújtott szektorok, köztük a sport szolgáltatások járulékkedvezményeket kapnak június 30-ig, Orbán Viktor szerdán nyilatkozott. A részletekről csütörtökön itt írtunk.

• ORIGO.HU
Origo cikk: 2020.03.19. 10:11
Koronavírus: AYCM segítség a sportközpontoknak:
https://www.origo.hu/itthon/20200319-koronavirusaycm-segitseg-a-sportkozpontoknak.html?fbclid=IwAR3YTyY_jojIdufVFsaXowSphXZ7hgvQd94t5pdkng7Bk2BR1GM6cFg-N8A

A koronavírus megfékezése érdekében bevezetett korlátozások és óvintézkedések egyebek mellett a fitnesz iparágat is rendkívül súlyosan érintik. Annak érdekében, hogy a több ezer ember számára munkahelyet biztosító sportközpontok átvészeljék ezt az időszakot, az All You Can Move (AYCM) CHARITY Programot indít. Az adományozó program országszerte 900 sportlétesítmény számára jelent segítséget ezekben a nehéz időkben.

Az All You Can Move (AYCM) már 20 éve azon dolgozik, hogy megteremtse a lehetőséget a munkavállalók számára az aktív kikapcsolódásra és megvalósítsa a munkahelyi jól-létet, hozzájárulva ezzel a testi-lelki egyensúly fenntartásához. Nem véletlen a kiérdemelt cím, miszerint az AYCM a legmenőbb vállalati juttatás Magyarországon. A program már 900 elfogadóhelyet biztosít országszerte, ahol a Klubtagok a napi 8 órás munka után kikapcsolódhatnak, sportolhatnak.

A koronavírus terjedésének megállítása érdekében bevezetett intézkedések számos egyéb iparág mellett a fitnesz ágazatot is hátrányosan érintik. Az elmúlt napokban az óvintézkedések, illetve a vendégek tudatossága miatt a legtöbb sportközpont, az uszodák, az állami vagy önkormányzati fenntartású sportlétesítmények teljesen kiüresedtek, vagy határozatlan időre bezártak. A közös cél nem más, mint a járvány visszaszorítása.

Az AYCM úgy véli, hogy gyors választ kell adni a kialakult helyzetre, hiszen a hosszútávú fennmaradás záloga az egymással való együttműködésben és a segítségnyújtásban rejlik. Ennek megfelelően az 50 ezres Klubtagi bázisuk számára kialakított CHARITY Programmal támogatni szeretnénk az AYCM-al szerződésben álló elfogadóhelyeket. Az adományozó programunk keretében a Klubtagok rendelkezhetnek havi befizetéseikről, amely összeget az AYCM nem saját bevételeként könyvel el, hanem átutalja az első negyedév látogatásainak arányában a Partner létesítményeknek, enyhítve ezzel ezeknek a sportközpontoknak a bevételkiesését.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A teljesítményértékelés digitalizálása: Hogyan változtatják meg a digitális eszközök a teljesítményértékelési folyamatokat?

A teljesítményértékelés a legtöbb vállalat számára alapvető folyamat. Azonban a digitalizáció terjedésével, egyre nagyobb népszerűségnek... Teljes cikk

Több mint 27 éves HR vezetői tapasztalatát viszi be a Corvinus képzésébe

Jakobsen Petra HR tanácsadóval, a Flow Consulting HR üzletágának vezetőjével a teljesítményértékelés változásáról, a HR analitika üzleti... Teljes cikk