kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Legyen a fürdőszobád világos és biztonságos!

Sajnos nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy amikor kiépítik vagy felújítják a fürdőszobájukat, akkor csak az esztétikumnak szentelnek sok időt, energiát és pénzt. Mindenki izgatottan választja ki a fürdőkádat, a zuhanykabint, a burkolatot, de vajon a világítás és a biztonság is elég szerepet kap a munkálatok során?

furdokad

Nem árt elismételni újra és újra, hogy az otthoni balesetek döntő többsége a fürdőszobában történik, tehát érdemes különös gonddal eljárni, amikor az új fürdőszobádat alakítod ki. A cikkünkben mutatunk pár hasznos tanácsot, amellyel sikerül csökkentened a fürdőszobai baleset kialakulásának a lehetőségét!

Figyelj oda a fényekre!

Az UDOOR fürdőkádajtó a biztonságos fürdőszoba-használatra két fontos elemet javasol: az egyik a világítás, a másik pedig a kádajtó! Kezdjük mindjárt az elsővel.

Rendkívül fontos a megfelelően elhelyezett és megfelelő erősségű világítás, hiszen egyrészt látnod kell magadat borotválkozás vagy sminkelés közben, másrészt úgy tudod biztonságosan használni a fürdőszobát.

Így aztán érdemes követni azt az aranyszabályt, hogy a mennyezeti világítás megfelelően szórja szét a fényét mindenhova, valamint hogy legyen világítás a mosdó felett, a tükörnél is.

Ma már számos stílus és variáció létezik, így biztosan találsz az ízlésednek megfelelőt, akár a meleg fényt, akár a tisztaságot sugárzó hideg fényt részesíted előnyben.

Persze gondoskodhatsz hangulatvilágításról is, hiszen milyen klassz félhomályban elnyúlni egy kád forró vízben egy hosszú nap után! Ugyanakkor itt is óva intünk mindenkit attól, hogy túl közel tegye a kádhoz a fényforrást, vagy hogy gázbojler vagy gázfűtés esetén nyílt lángot használjon.

Első a biztonság!

Természetesen a víztől távol elhelyezett fényforrás alapvető szükséglet, ahogy a kádajtó is.

Hiszen elég egy vízfolt, egy pillanatnyi szédülés, egy fáradt test koncentrációjának a hiánya, és máris megvan a baj!

A kádajtó beépítésével tökéletes szintre emelheted a biztonságos fürdést, hiszen biztosan nem kell akrobatikus mozdulatsorokat bemutatnod a vizes kádban.

Szerencsére az UDOOR fürdőkádajtó kádajtói mindenki számára elérhetőek, hiszen akár meglévő kádba is beépíthetőek, egynapos munkát igényelnek, így anyagilag sem jelentenek olyan terhet, mint például egy zuhanykabin beépítése, sőt még az ülőfürdő élménye is megmaradhat!

Ideje megvizsgálni a saját fürdőszobádat!

Most, hogy ezeket a biztonsági tanácsokat már ismered, legfőbb ideje bemenni a fürdőszobádba és körülnézni. Jut elegendő fény mindenhova? Nincs veszélyes helyen egyetlen lámpa sem? Biztonságosan ki tudsz szállni a kádból, vagy komfortosabban éreznéd magad, ha be lenne építve egy kádajtó? Kapaszkodó és csúszásgátló van-e a kádad környékén? Nincs túlzsúfolva a fürdőszoba? Ha elesnél, mire esnél? Kell az oda?

Megannyi kérdés, amelynek alapos átrágása után sokkal biztonságosabban fogod tudni használni a fürdőszobád, ezért abszolút megéri ezeket az aspektusokat is végiggondolni! Láss hát neki, mielőtt túl késő lenne!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek